infa.lt

Seimo narys M. Puidokas klausia energetikos ministro Ž. Vaičiūno : „Ar bus teikiamas ieškinys dėl milijono eurų žalos valstybei atlyginimo?”

13 birželio
19:31 2019

Mindaugas Puidokas

Vilniaus miesto apylinkės teismas nuteisė buvusį planuotos statyti Visagino atominės elektrinės (toliau – VAE) direktorių Rimantą Vaitkų, kurį prokuratūra kaltina padarius beveik vieno milijono eurų žalos šiai įmonei, kai be konkurso pratęsė viešinimo sutartį su Mykolo Katkaus viešųjų ryšių agentūra „Viešųjų ryšių partneriai“ (dabar „Fabula ir partneriai“). Tai vyko prie konservatorių paskirto energetikos ministro Arvydo Sekmoko, kurio viceministru buvo šiuo metu Lietuvos Respublikos energetikos ministro pareigas einantis Žygimantas Vaičiūnas.

Primename, kad pinigai buvo išleisti 2012 metais spalio 14 dieną vykusio referendumo dėl planuojamos statyti Visagino atominės elektrinės viešinimui. Jam buvo pateiktas šis teiginys: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje.“ Referendumo klausimas nebuvo priimtas, tačiau Visagino elektrinės, kurios dar realiai nebuvo, vadovas skyrė pinigus tam, kad būtų paveikta visuomenės nuomonė ir būtų pritarta referendumo teiginiui. Akivaizdu, kad lėšos išeikvotos neteisėtai, tai patvirtino ir teismas.

Seimo narys dr. Mindaugas Puidokas kreipėsi raštu į Vyriausybės vadovą Saulių Skvernelį ir energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną, prašydamas skubos tvarka pakartotinai atsakyti į klausimą, kurį energetikos ministrui uždavė 2019 m. birželio 6 d. Lietuvos Respublikos Seime, vykstant Vyriausybės valandai.

Klausimas skambėjo taip: „Ar imsitės veiksmų teikiant civilinį ieškinį, kad būtų išieškota padaryta žala šiai įmonei? Ir kuris Arvydo Sekmoko viceministras kuravo Visagino atominę elektrinę ir jos projektą?“

Energetikos ministras Ž. Vaičiūnas į šį klausimą iš esmės neatsakė ir tepasakė, kad: „Teismo sprendimas priimtas. Iš esmės turime, pripažinta ir žala, kuri turi būti atlyginta įmonei, turiu omeny. Dėl visų kitų klausimų įvertinsime, bet yra teismo sprendimas. Jis galutinis.“

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Seimo statutu Seimo narys prašo skubos tvarka pagal kompetenciją pakartotinai atsakyti, ar bus imamasi veiksmų teikiant civilinį ieškinį, kad būtų išieškota nustatyta ir padaryta žala valstybei, ir kuris viceministras Arvydo Sekmoko vadovavimo Lietuvos Respublikos energetikos ministerijai laikotarpiu kuravo Visagino atominę elektrinę ir jos projektą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 292

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...