infa.lt

YouTube cenzūra: vaizdo įrašai apie tai, jog Žemė plokščia bus laikomi nepageidautinais

06 birželio
19:20 2019

YouTube logotipas

Stambios amerikiečių kompanijos, teikiančios naudotojams savo turinio įkėlimo paslaugas, tokios kaip „Facebook“ ir „YouTube“ senokai virto cenzoriais, vertinančiais įkeliamą turinį ne tik iš teisinės, bet ir iš moralinės pusės.

Įrašai ir vaizdo medžiaga gali būti pašalinti, o visa paskyra uždrausta už tai, kad turinys kažkam pasirodė nepadorus, amoralus, įžeidžiantis kažkieno jausmus ir t.t., ar tiesiog atsižvelgiant į kelias dešimtis skundų, kurie lengvai organizuojami kelių žmonių pastangomis, užsibrėžusiems sau tikslą pridaryti sunkumų neįtinkantiems naudotojams.

Šiandien „Google“ priklausantis servisas „YouTube“ paskelbė, jog griežtina cenzūrą, siekdamas „pravesti reikalingas ribas“.

Nuo šiol bus šalinami vaizdo įrašai su „pranašumo propaganda“, kurioje bus tvirtinama, kad „ta ar kita grupė yra pranašesnė, kad pateisintų diskriminaciją, segregaciją ar izoliaciją pagal tokius požymius kaip amžius, lytis, rasė, kasta, religija, seksualinė orientacija ar veterano statusas“.

Be to, „YouTube“ administracija pasiryžusi trinti turinį, „kuris neigia, jog galėjo vykti patikimai dokumentuoti prievartos įvykiai, tokie kaip Holokaustas ar šaudymas Sandy Hook pradinėje mokykloje.

Vaizdo įrašai, kurie „nepažeidžia ribų, tačiau labai prie jų priartėja“, bus „pristabdomi“ – pavyzdžiui, pašalinami iš rekomendacijų ir prarasti komentarų galimybę.

Oficialaus youtube pranešimo autoriai pateikia sekančius „kenksmingos dezinformacijos“ pavyzdžius – „Vaizdo įrašai, propaguojantys stebuklingus išgydančius vaistus nuo rimtų ligų ar tvirtinantys, jog Žemė plokščia“.

Be to, kanalai, nuolat pažeidžiantys „kovos su neapykantos turiniu politiką“, bus atjungiami nuo reklamos partnerystės programos, jeigu jie joje dalyvauja.

Ryšium su tuo, autoriams tų kanalų, prie kurių yra prikaustytas publikos dėmesys ir kurie (kaip ir visi populiarūs blogeriai) turi ir priešų, ir konkurentų, vertėtų atsižvelgti į naująją politiką ir vengti „pasisakymų apie pranašumą“.

Pavyzdžiui, nevertėtų tvirtinti, jog moterys yra kažkuo geresnės ar pranašesnės už vyrus – tokie vaizdo įrašai nuo šiol bus šalinami.

Na, ir, suprantama, neverta dezinformuoti žmonių, tvirtinant YouTube kanale, kad Žemė yra plokščia. Bano už tai, greičiausiai, neduos, tačiau vaizdo įrašas gali būti palaikytas, kaip esantis „prie ribos“ ir apdėtas sankcijomis.

Na, o tie, kuriems tas nepatinka, gali pasinaudoti vaizdo įrašo saugojimu asmeniniame hostinge arba įkelti juos į kitus, ne tokius priekabius servisus, kurių šiai dienai tikrai yra pakankamai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 310

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....