infa.lt

Visuose valdžios lygiuose skelbiama, jog žiauraus nusikaltimo tyrimo situacija įdėmiai „stebima”

31 gegužės
14:03 2019
vaikas muša vaiką

nuotrauka: kloppenmum.wordpress.com

Visuomenę sukrėtė žinia, kad sekmadienio naktį Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, nuo neblaivaus nepilnamečio nukentėjo nepilnametė mergina. Ji patyrė didelius smurtinius sužalojimus.

Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas domėjosi situacija – ar nusikaltimas yra tiriamas visa apimtimi, neieškant neteisėtų galimybių švelninti smurtautojo padarytus veiksmus dėl tėvų padėties ar kitų aplinkybių. V. Simuliko nuomone, skaidrus tyrimas ir adekvačios bausmės neišvengiamumas yra prevencinė priemonė užkardyti panašiems brutaliems nusikaltimams ateityje.

Apie šį atvejį komiteto pirmininkas kalbėjosi su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu ir buvo patikintas, kad byla tiriama labai dėmesingai ir jokios neteisėtos priedangos žiauriai pasielgusiam  vaikinui nebus taikomos.

Visuomenė taip pat bus informuojama apie bylos eigą tiek, kiek tai atitinka viešąjį interesą ir kiek tai negali kenkti tyrimui. V. Simulikas pažymi ir tai, kaip svarbu šioje situacijoje gerbti privatumą, atsižvelgiant, kad kalbama apie vaikus.

Komiteto pirmininko nuomone, svarbu įsiklausyti ir į vaikų psichiatro, visuomeninio Žmogaus teisių komiteto patarėjo – eksperto Lino Slušnio įžvalgas, kad paauglių agresyvios reakcijos turi būti pastebėtos pirminiuose jų pasirodymuose, ir paaugliai nedelsiant turi gauti visa reikiamą pagalbą ugdant gebėjimą tokias reakcijas suvaldyti.

„Turime matyti, jausti savo vaikų nuotaikas ir laiku suteikti reikiamą pagalbą, kol elgesio problemos nėra įsisenėjusios”, – sako komiteto pirmininkas, – „tik  taip galime tikėtis efektyvios brutalių, nežmoniškų nusikaltimų prevencijos“.

V. Simulikas susisiekė su Vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene ir buvo patikintas, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga stebi situaciją, kad vaiko teisės nebūtų pažeistos. Žmogaus teisių komitetas ir toliau domėsis Tauragės rajono atveju, siekdamas, kad visuose tyrimo ir pagalbos teikimo etapuose būtų išvengta žmogaus teisių pažeidimų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 227

1 Atsiliepimas

  1. Kur Deimantė    -  2019-05-31, 17:04

    Gėda duoti nuorodą į šūdo ekspertą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...