infa.lt

Ar pasakėte šiandien savo sūnums, kad jie NIEKADA nenaudotų fizinės jėgos prieš moteris, vaikus, senolius ar kitus silpnesnius?

31 gegužės
20:20 2019

seksualinis priekabiavimas

Psichologė Ramunė Murauskienė savo Facebook paskyroje pasidalina savo reakcija į Jurbarko įvykius, kurių metu prievartautojo buvo sunkiai sužalota nepilnametė mergina. Jos mintys:

Straipsnio autorės prašymu (žemiau komentare) – tekstas nebeprieinamas. Apgailestaujame. (redakcija)

N-18
Šiandien sužinojau tai, nuo ko mane pykina. Tiesiogine ta žodžio prasme.
Norėčiau, kad vaikis prarastų galimybę iki gyvenimo galo dalyvauti bet kurios sporto šakos varžybose visame pasaulyje.
Norėčiau, kad kikbokso federacija laikinai sustabdytų savo veiklą ir išsišluotų savo gyvuliškumą iš vidaus. Jei vaikis kaip nors su ja susijęs…
Norėčiau, kad vaikio treneris atsistatydintų iš trenerio pareigų ir niekada neruoštų jaunimo varžyboms. Prastas treneris, jei mokinys naudoja jėgą silpnesniems užgrobti. Jei vaikis turi trenerį…

Norėčiau, kad vaikio tėvai išeitų iš Darbo partijos ir gautų priverstinių mokymų dėl santykių šeimoje ir su vaiku.
Norėčiau, kad vaikio motina nebedirbtų savivaldybėje ir liautųsi daryti bet kokią įtaką platesniam visuomenės ratui. Lai grįžta į šeimą ir tvarko savo apleistumą. Lai įkuria asmeninę darbo šeimoje partiją – pataisos darbų partiją šeimai ir šeimoje.

Norėčiau, kad visi mes prisiimtume atsakomybę už tai, kaip išmokėme vaikus švęsti. Mus išmokė. Ir mes taip mokome. Mes patys išleidžiame vaikus pražūčiai. Na, gal kam dar vaikiško šampaniuko??? Ironizuoju.

Norėčiau, kad kaimo turizmo sodyba prisiimtų atsakomybę už tai, kad sutiko priimti nepilnamečius, už kuriuos niekas daugiau neatsakė. O jei atsakė – tai lai būna aišku, kas prisiėmė atsakomybę.

Norėčiau, kad jei buvo narkotikų – žmonės būtų atitinkamai nubausti už narkotikų platinimą.
Norėčiau, kad apdžiūtų visiems pirštai, kurie pirko savo vaikams alkoholį ir davė jį gerti.

Kai gyveni savo burbule, atrodo, kad tokios tragedijos – tai išimtys. Pasirodo – ne. Daug tėvų išleido vaikus į vakarėlius. Užvakar, vakar, praėjusį savaitgalį. Be jokių suaugusių. Į kaimo sodybas, kur nėra ryšio. Kažkas prasiskėlė galvas, kažkas vos nepaskendo prūde, kažkas patyrė seksą pirmą kartą ir neblaiviam stovyje, kažkas pirmą kartą paragavo narkotikų. Beveik visi gėrė alkoholį. Kokį? Tą, kurį nupirko tėvai arba vyresni bičiuliai. Bičiuliai ar priešai? Priešai. O ką tėvai? O tėvai – irgi priešai. Nes ne duok die vaikai bus mažiau degradai nei mes patys. Nei duok die, kad vaikai gyventų geriau, sveikiau. Ne. Niekada. Reikia juos nuo mažų dienų pratinti prie to gyvuliškumo. Todėl savo rankomis įduodame nuodus. Geros kokybės. Savo mašinomis suvežame vaikus pražučiai ir paliekame. Ir mes tai darėme, ir nemirėme, ir gyvename. Ironizuoju.

Klasės vakarėlis ir virš 1 promilės. Atsakingieji – tėvai. Ei, Šakaliene, kur tu? Bet Šakalienė nepadarys nieko. Nes, Vaikų teisių apsaugos darbuotoja viename skyriuje mane informavo, kad tėvai gali turėti reikalų naktį ir palikti mažamečius vaikus su svetimu žmogumi. Maža kokie naktiniai reikalai… Vadinasi, vyresnius vaikus galima palikti ir likimo valiai. Jie gi dideli, jie gi jau patys žino, ką daro, svarbu sterblėj vaiko neatsineštų. Ironizuoju.

Moterys, mamos, močiutės, matykime, kad tokiose situacijose moteris, nesvarbu, kiek jai metų, lieka arba pati kalta, arba pati durna. Tokiose situacijose išryškėja tipiška visuomenės nuostata į prievartavimą. Kaip ten sako diedai? Jesli suka nedast, kabel nepalezet?

Kaip ten sako nusivylusios namų šeimininkėms? Geriau duoti gražiuoju, ramiau bus, nebus tų trečių? Kaip ten sako vyresni jaunesniems? Jei prievartauja ir jauti, kad negali nieko pakeisti, bandyk patirti malonumą? Svarbu – nepastoti nuo prievartautojo? Svarbu ne į burną? Svarbu ne per užpakalį? Ar dar turite anekdotų apie prievartavimus? Nes citavau būtent juos. Ar dar kam nors juokingi anekdotai apie vyrus, kurie prievartauja moteris?

Ar jaučiame, kaip patys skęstame skaudžiausiu būdu savo gašlume ir seksualizuotoje aplinkoje. Skaudžiausiu – nes tai paliečia mūsų vaikus. Springstame ir vemiame visu tuo. Springdiname ir vimdome savo vaikus. Jie nesigaudo. Jei masė moterų vis dar nemoka nepatekti į smurto aplinkas, jei masė moterų vis dar nemoka išeiti iš smurto aplinkų, ko norėti iš merginų? Juk moterys ir pačios naudoja savo kūnus rezultatui gauti.

Juk moterys pačios parsiduoda. Tai ko norėti iš merginų? Kaip joms atpažinti grėsmes galimas? Teisingai pasakė kažkokio sporto atstovė: geriausia gynyba – nepatekti į tokias situacijas. Tokios situacijos – tai moteriškumo apleistumas mumyse. Tai ir vaikuose. Moterys negerbia savęs. Net viena kitos. Viena iš kitų vagia vyrus. Kaip asilus nusiveda paskui save.

Ar pasakėte šiandien savo sūnums, kad jie NIEKADA NIEKADA NIEKADA nenaudotų savo fizinės jėgos prieš moteris, vaikus ir senolius ar kitus silpnesnius?
Ar pasakėte savo sūnums šiandien, kad jie NIEKADA NIEKADA NIEKADA nebandytų suartėti su ne savo moterimi ir dar jėga?

Ar paaiškinote savo sūnums, kas yra sava moteris?

Kaip gerai, kad yra geltona knyga vyrams. Ten yra ir apie tai. Apie vyriškumą. Nes ši situacija tik parodo, kaip atitolome nuo jo.

Ar pasakėte šiandien savo sūnums, kad jie NIEKADA NIEKADA NIEKADA nevartotų alkoholio, nes giminėje yra bent vienas alkoholikas ir tai kelia jam tiesioginę grėsmę degraduoti?

Ar pasakėte šiandien savo dukroms, kad jos niekada nepasiliktų kompanijoje, kur yra neblaivių vaikinų, nes jie nebūtinai liks mandagūs ir maloniai elgsis?

Ar pasakėte šiandien savo dukroms, kad jos niekada nebendrautų su girtais ir visais įmanomais būdais stengtųsi pasitraukti nuo bendravimo su girtais ar išgėrusiais? Net jei tektų nutraukti klasės vakarėlį.

Ar bent nutuokiame, kad klasės vakarėlis tapo kriziniu įvykiu? Ar jau kas nors bendravo su ten buvusiais? Ne liudininkais? O smurtą patyrusiais? Ar kas paklausė: gal tau irgi norisi vemti nuo to, ką tu girdėjai ar matei? Ar tu susitvarkai su savimi tai patyręs? Gal nori apie tai pasikalbėti? Lietuvos psichologų sąjunga turi daug puikių specialistų. Ar pasiūlė pagalbą? Tik tokios organizacijos ir turi labiausiai reaguoti ir šviesti visuomenę.

Klasės vakarėlis ne vienam virto tragedija. Matykim tai. Jauskimės už tai atsakingi. Vaikus pasmerkėme kapanotis suaugusiųjų pasauliuose. Tačiau jie – vaikai.

Keliam klausimą – kas gi nukentėjo šitame vakarėlyje?

VISI. VISI ALEI VIENO. VISI IR VISŲ JŲ ŠEIMOS.

Ar norėtumėte dalyvauti tokioje egzekucijoje?
Ar norėtumėte naktimis sapnuoti galimybę būti išprievartautai?
Ar norėtumėte stebėti moteriškumo ir moteriško kūno pažeminimą?
Ar norėtumėte bijoti visų vyrų, vien todėl, kad jie – vyrai?
Ar norėtumėte išmokti neapkęsti savo lyties?
Ar norėtumėte stebėti vyriškumo pažeminimą?
Jei ne, tai klausiu labai paprastai:

KODĖL LEIDŽIAME VAIKAMS RIZIKUOTI SAVO GYVENIMU, KŪNU IR DVASIA?

KODĖL?
KODĖL MES ESAME ABEJINGI NEIŠMANĖLIŲ VAIKŲ GYVENIMAMS? NE TODĖL, KAD JIE BLOGESNI UŽ MUS. Jie – mažesni.
KODĖL MES TAIP APLEIDŽIAME VAIKUS?
KODĖL MES APLEIDŽIAME MOTERIŠKUMĄ?
KODĖL MES APLEIDŽIAME VYRIŠKUMĄ?

KADA GI PAGALIAU PRISIIMSIME ATSAKOMYBĘ UŽ SAVE, SAVO GYVENIMUS IR SAVO VAIKUS?
KADA GI PAGALIAU PRADĖSIME DOMĖTIS NE KAIP UŽDIRBTI PINIGŲ AR JUOS IŠLEISTI, O KAIP SUTARTI SU VAIKAIS IR BŪTI JIEMS GERAIS TĖVAIS?
KADA GI PAGALIAU PRADĖSIME DOMĖTIS, KAIP UŽAUGINTI DORĄ ŽMOGŲ?

Ali ekspresas tokios informacijos neduoda. Pravalas, ar ne?

Norėčiau, kad vaikis būtų pasilikęs areštinėje. Nes ten jam būtų buvusios kur kas puikesnės sąlygos liautis degradavus. Girdėjau gandus, kad jis ir jo artimoji aplinka galimai bando paveikti liudininkus. Duok Dieve, jei tai – tik gandai. O jei ne…. Ar tu būsi teisingumo pusėje? O gal ir tu nenorėsi sugadinti perspektyviam jaunuoliui gyvenimo? Perspektyviam. Partija tinkama, pareigos tėvų tinkamos, finansinė padėtis tinkama, raumenys užmušti žmogų ir tapti samdomu žudiku – irgi tinkami. Kokią perspektyvą jis pasirinks? Už kokią perspektyvą esi tu? Kelkime šiuos klausimus, tik atminkime: viskam yra aukštesnė valia.

Ne dėl nieko nepergyvenkim. Žemė yra apvali. Karma viską matė ir viską žino. Stebėsime teisingumą. Jis bus. Kai kurie padės teisingumui įvykti. Kai kurie – trukdys. Garantuoju. Garantuoju ir tai, kad tikrasis vyriškumas patirs triumfą. Tikri vyrai imsis ginti moteriškumą. Taip ir turi būti. Ir tai bus puiki moteriškumo globojimo pradžia.

Norėčiau, kad jo mama atrastų stiprybės palikti jį areštinėje ir melsti dangaus atleidimo už jo elgesį.

Norėčiau, kad jo mama melstųsi už jį dieną naktį. Tik tai jį išgelbės. Jis privalo patirti visas pasekmes. Kitaip – jam galas. Jei tai neprikels jo žmogiškumo, niekas daugiau neprikels.

Norėčiau, kad tėvai neieškotų neteisėtų būdų išteisinti vaikio.

Norėčiau, kad tėvai atrastų stiprybės ištverti tokią sūnaus „netektį“. Ir tai bus geriau nei jo mirtis. Nes jis dar gyvens. Nuo šių įvykių kokybės priklausys – kaip jis gyvens. Jam dar teks išmokti savo pimpalą naudoti pagal paskirtį. Nes jis nė nežino, kam jis skirtas. Užaugino raumenis, bet smegenų neaugino. Išmoko pastatyti pimpalą, bet vyriškumo neužaugino. Turi pinigų, bet nežino, ką reiškia gyventi su pinigais padoriai.

Ir tai nėra vieno vaikio atsakomybė. Jį taip išmokė. Kas? Mamytė, tėvelis, senelė, senelis, draugai, giminaičiai. Rajonuose savivaldybėse dirbančių tėvų vaikams viskas galima. Daugiau nei norma. Daugiau nei kitiems. Taip jau būna. Matykime tai. Ir nepataikaukime neišmanymui. Negaliu parinkti kitų žodžių. Tokie tik dėliojasi. Pajuskime sveiką pyktį, NES MES LABAI DAUG KĄ GALIME PAKEISTI. Ne atsukti laiką atgal, o pasirūpinti vaikų saugumu šiandien ir rytoj.

Norėčiau, kad sergantis vyriškumas gytų ir išgytų. Taip ir bus.
Tik mes turime sveikatinti moteriškumą. Nepataikaukime neišmanantiems apie vyriškumą vyrams. Net jei esame išlaikomos. Lai seksas šeimose nebūna ta valiuta, už kurią moterys gauna savo plastines operacijas, o kirą kartą – į dūdą. Lai seksas šeimose nebūna ta valiuta, už kurią galima gauti, ką tik nori arba ko tik nenori, nesutikus seksui.

Lai baigiasi asilų ir asilių laikai per amžių amžius. Amen.

šaltinis: Facebook (tekstas jau užblokuotas ir Facebook)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 915

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Florijonas    -  2019-05-31, 20:26

    Negerkit ir nevartokit narkotikų kaimo sodybose naktį, nekvieskit eržilų nesuteikit jiems vilties

    Atsakyti į šį komentarą
  2. lietuvis    -  2019-06-01, 16:59

    Naiviems medikas: tas sadistas ją išprievartavo oraliniu būdu. Antraip iš kur tokie kaklo, trachėjos sužalojimai ir išmušti dantys.Mąstykite logiškai. Mergina priešinosi. Tradiciniam vaginaliniam žaginimui užtektų smūgio į galvą ar į pilvą/nugarą.
    Iškrypęs auklėjimas šeimoje, kur ant pjedestalo socialinė užimama padėtis.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. pislesnių už lietuvos tipo vyrus retai kur rasi    -  2019-06-01, 22:14

    Pastarųjų įvykių virtinė apie paauglių padarytus nusikaltimus privertė paviešinti ir šią istoriją. Nerašysiu šį kartą su tikrais vardais, kadangi istorija susijusi su nepilnamete paaugle, kuri gyvena globos įstaigoje. O juk globos įstaigos misija – padėti vaikams/paaugliams augti, vystytis, tobulėti, jaustis saugiems… Na tai štai Jums nepagražinta istorija apie merginą, kurios gerove „rūpinasi“ vieni globos namai.

    Merginai tuo metu buvo 16-ka metų ir ją išprievartavo jaunuolis, kuriam buvo 22-eji metai. Iki šiol įtariamsis nėra nei sulaikytas, nei nuteistas, o ikiteisminis tyrimas gal vyksta, o gal ir nutrauktas (pati mergina negali tiksliai atsakyti, nes šiuo atveju jai pagal įstatymą atstovauja globos namai ir jokios informacijos neteikia). Maža to, po šio įvykio mergina pastojo. Globos įstaiga primygtinai reikalavo merginos darytis išvalymą (turbūt tam, kad neišlįstu jų „darbo vaisiai“), tačiau mergina nesutiko ir pagimdė vaikelį. Jį augino tuose pačiose globos namuose. Po 7 mėn globos įstaigos darbuotojai pamatė mėlynę ir nusprendė – mama smurtauja. Kūdikis tuoj pat buvo paimtas. Beje, mama iki šiol dėl neva vykstančio ikiteismio tyrimo nėra net apklausta, bet VTAS teigia, kad ikiteisminis tyrimas vyksta. Visur nepilnametei atstovauja globos namai arba jų pasamdyti advokatai. Įdomu ir tai, kad globos įstaiga nurodė, kad mamai trūksta socialinių įgūdžių ir pan (kodėl globos įstaiga jų neišugdė reikėtų paklausti jų pačių). Ir tai tik maža dalis šios istorijos….

    Jau 2 mėnesiai kai mama gyvena atskirta nuo savo vaiko. Pagal VTAS vyksta ikiteisminis tyrimas… Sakyčiau toks gan mistiškas ir labai jau slaptas. Laimei, guodžia tai, kad šiais metais. mergina jau bus pilnametė ir galės visur pati atstovauti save bei pasirinkti ją atstovaujantį teisininką.

    Kaip manote, kiek dar tokių istorijų yra nutylėta, užglaistyta? Manau, kad jų būtų daug, jei tik kažkas tuo susidomėtų…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Dešinysisultraradikalas    -  2019-06-02, 14:16

    Nieko geresnio pastaruoju metu nesu skaites. Puikus straipsnis.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Ramunė    -  2019-06-03, 09:01

    Prašau iš šio puslapio ištrinti mano tekstą, kurį publikavau savo FB puslalyje. Kitą kartą dėl teksto galimo publikavimo prašau pasitarti.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Rasa    -  2019-06-03, 20:21

    To issigimelio tevas turetu savomis rankomis pasmaugti ta isgama sunu.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....