infa.lt

Dovilės Šakalienės konferencija: „Reprodukcinės ir seksualinės sveikatos apsaugos iššūkiai“

23 gegužės
17:28 2019

Dovilė Šakalienė

Gegužės 28 d., antradienį, 12 val. Kazimiero Antanavičiaus salėje (Seimo III rūmai) vyks konferencija „Reprodukcinės ir seksualinės sveikatos apsaugos iššūkiai“, skirta paminėti Tarptautinę moterų sveikatos gerinimo dieną.

Konferenciją pristato: Dovilė Šakalienė, Europos parlamentarų forumo reprodukcinei ir seksualinei sveikatai Vykdomojo komiteto narė, LR Seimo Vystomojo bendradarbiavimo, reprodukcinės sveikatos ir teisių grupės pirmininkė

Remiantis „Kontracepcijos atlasu“, Lietuvoje yra žemas kontracepcijos prieinamumas – kontraceptinės priemonės nėra kompensuojamos, informacijos prieinamumo rodikliai taip pat nėra aukšti – nėra valstybės remiamų informacijos šaltinių ir trūksta informacijos apie įvairias kontracepcijos priemones, blogesnėje padėtyje yra tik 6 valstybės, tokios kaip Rusija, Baltarusija ir kt.

Aštriausiai šios problemos paliečia socialiai pažeidžiamas, skurdą patiriančias moteris ir jaunimą. Be to, iki šiol neturime reprodukcinės sveikatos įstatymo.

Konferencijos tikslas – pristatyti tarptautinį tyrimą „Kontracepcijos atlasas“, apimantį 46 Europos šalis, taip pat išklausyti medikų, nevyriausybinių organizacijų, jaunimo organizacijų ir politikų pranešimus apie moterų, mergaičių reprodukcinės ir seksualinės sveikatos apsaugos iššūkius, išdiskutuoti galimus problemų sprendimo pasiūlymus, ypatingą dėmesį skiriant socialiai pažeidžiamoms, skurdą patiriančioms moterims ir jaunimui.

Registracija į konferenciją vykdoma el. paštu dovile.riskuviene@lrs.lt iki 2019 m. gegužės 26 d. Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad vietų skaičius ribotas: pirmenybė bus teikiama anksčiausiai užsiregistravusiems.

Atvykstant į konferenciją būtina turėti asmens tapatybės dokumentą.

Konferencijos programa.

infa.lt replika

Vyriausybės atstovai nuolat skundžiasi mažėjančiu gyventojų skaičiumi, o čia pat Seimo narė rengia konferencijas, kurių galutinis tikslas padėti tą skaičių dar labiau sumažinti siūlant ir primenant prieinamas kontracepcijos priemones ir metodus, tuo pačiu netiesiogiai skatinant laisvą gyvenimo būdą, ir visa tai pridengiant rūpesčiu moterų ir net mergaičių sveikata.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 688

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. peticijos•com    -  2020-02-08, 21:45

    tinklalapyje peticijos*com daugiausiai parašų yra surinkusi peticija: ,,Seimo narės Dovilės Šakalienės apkalta“. Manau tuom viskas ir pasakyta.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vakcina nuo durnių    -  2020-07-04, 19:27

    Gera peticija dėl Šakalienės – parodo kiek durnių ir lengvatikių Lietuvoj 😀 uždraudė vaikus mušt, tai visi marozai sukilo, betgi gėda prisipažinti, kad vaikus dubasina, tai sugalvojo apkaltint Šakalienę vaikų grobimu ir psichotroninio ginklo naudojimu. Folijos kepurytes užsidėkit ir pasirašinėkit tokias peticijas 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....