infa.lt

Seimo konservatoriai „valo” Lietuvą – nori išgrūst iš jos 33 metus čia gyvenantį benamį

22 gegužės
13:01 2019
Laurynas Kasčiūnas Audronius Ažubalis

infa.lt montažas

Seimo konservatorių frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Migracijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos prašydami atsakyti, kokia tvarka išduodamas leidimas gyventi Lietuvoje, kaip yra reglamentuojama asmenų be pilietybės buvimo Lietuvoje tvarka ir kokiu pagrindu asmeniui Marseliui yra vis pratęsiamas leidimas gyventi Lietuvoje.

1986 metais į Klaipėdą iš Sankt Peterburgo (tuo metu Leningrado) po karinės tarnybos sovietų armijoje atvyko Tadžikistane gimęs Marselis. Šis žmogus yra deklaravęs savo duomenis ir registruotas Klaipėdos m. savivaldybėje. 2018 m. Marseliui buvo pratęstas leidimas gyventi Lietuvoje iki 2023 metų. Deja, Marselis pasak žiniasklaidos, gyvena lengvabūdišką ir savavališką benamio gyvenimą nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

„Daugiau nei per trisdešimt gyvenimo metų Lietuvoje Marselis nesugebėjo išmokti lietuvių kalbos, todėl nei sezoninio, nei nuolatinio darbo Marselis jau daugelį metų neturi. Pastaruoju metu Marselis užsiima veikla, kuri yra nelegali, trikdo visuomenės gyvenimą, teršia Klaipėdos miesto aplinką.

Marselis Klaipėdoje savavališkai viešose vietose stato lūšnynus. Benamis atsisako socialinių darbuotojų pagalbos, prieglobstis nakvynės namuose jo nevilioja, vyras nuolat užgrobinėja valstybinę žemę ir nesilaiko įstatymo, jis taip pat grasina savivaldybės darbuotojams – terorizuoja žmones, gąsdina, kad turi ginklų ir prireikus gali nušauti“, – teigė L. Kasčiūnas.

Pasak A. Ažubalio, vyras niokoja ir teršia gamtą, savavališkai kerta medžius, kūrena laužus ir kelia gaisro pavojų, augina palaidus šunis, kurie kelia grėsmę praeiviams. Be to, jo savavališkai pastatytų statinių griovimas savivaldybei kainuoja nemažus pinigus.

„Marselis teigia turintis dvi seseris: vieną – Uzbekistane, kitą – Novosibirske. Todėl prašome Migracijos departamento šią informaciją patikrinti ir apsvarstyti galimybę panaikinti Marselio leidimą gyventi Lietuvoje bei suteikti galimybę išvykti iš šalies pas vieną iš seserų arba į gimtąjį Tadžikistaną“, – sako Seimo narys.

infa.lt komentaras

Citata: „Gyvena lengvabūdišką ir savavališką benamio gyvenimą” – o tai koks turi ir gali būti benamio gyvenimas? Žmogus be namų gyvena benamio gyvenimą.. ir, reikia pripažint – savavališkai tą daro, arba gali savavališkai užimt svetimus namus, įdomu kas būtų geriau? Savavališkai be namų ar savavališkai užimt svetimus namus? – „Gyvena lengvabūdiškai” – mažiausiai pusė Lietuvos gyvena lengvabūdiškai – tai nedraudžiama jokio įstatymų kodekso. . Arba: „Pastaruoju metu Marselis užsiima veikla, kuri yra nelegali” – benamio bet kokia veikla yra nelegali – net šiukšlių rinkimas nėra reglamentuotas įstatymo, todėl, pasak teisininkų, yra nelegalus.. Arba dar geriau: „Pasak A. Ažubalio, vyras niokoja ir teršia gamtą, užgrobinėja valstybės žemę (L. Kasčiūnas)” – įdomu kiek jau žemės yra užgrobęs minimas Marselis? – Hektarą, du, dešimt?  – Visiems tokiems klausimams yra administracinis ir baudžiamasis kodeksai, pagal kuriuos bet kurį žmogų galima už tai įvertinti įstatymo numatytų normų ribose, – kodėl į tai turi kištis Seimo nariai? Panašu, kad vietoje įstatymų, naudingų valstybei rengimo, Seimo nariai užsiima tuo, ką gali ir privalo pagal savo kompetenciją atlikti vietos policijos poskyriai, jei mato tam esant reikalą.

Deportuoti 33 metus (didžiąją savo gyvenimo dalį) pragyvenusį Lietuvoje žmogų už tai, kad jis yra benamis, nes neturėjo jokios galimybės įsigyti būstą, už tai, kad pasistato sau užuovėją, kad ant jo nelytų lietus ir nekristų sniegas, už tai, kad susikuria laužą norėdamas pasišildyti ar pasigaminti maisto, už tai, kad neturėdamas artimų draugų prisijaukina tokius pat benamius šunis, nusikerta savo reikmėms vieną kitą medelį (ne medį), kai Lietuvoje šiandien iškertami didžiausi miškų masyvai, – tai kažkaip mažai siejasi su konservatyviomis vertybėmis, kurias deklaruoja TS-LKD.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 295

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Henrikas    -  2019-05-22, 13:11

    Tiedu landsberginiu konservatnikų iškrypėliai visada veikia poroje. Priskirčiau juos prie landsbergių taip mylimų seksmažumų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...