infa.lt

Valstiečiai turėtų atsiprašyti Vito Vasiliausko, nes tik jo dėka buvo sustabdyta „Soras” ir „Ūkio bankas” veikla, kėlusi grėsmę […]

14 gegužės
12:22 2019

ve.lt nuotr.

Siekiant apginti Lietuvos banko nepriklausomumą, opozicinių partijų atstovai (konservatoriai su liberalais) Seimui teikia rezoliuciją dėl pasitikėjimo Lietuvos banko valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku.

Pateikta rezoliucija centrinio banko vadovas raginamas toliau sėkmingai vykdyti jam patikėtas funkcijas ir užtikrinti finansų sektoriaus stabilumą.

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad valdančiosios daugumos mesti kaltinimai Vitui Vasiliauskui dėl nebendradarbiavimo krizės tyrime ir neteisėto interesų atstovavimo yra tuščias politikavimas, darantis realią žalą Lietuvos ir jos finansų sistemos įvaizdžiui.

„Kviečiame atsitokėti valdančiąją daugumą po nesėkmingų rinkimų ir atsiimti savo rezoliuciją dėl tariamo nepasitikėjimo Lietuvos banku bei paremti opozicijos iniciatyvą.

„Valstiečių“ pasirinkta rinkimų strategija menkinti valstybines institucijas davė priešingą rezultatą ir todėl dabar vienintelis garbingas sprendimas būtų jiems tiesiog žmogiškai Lietuvos banko pirmininko Vito Vasiliausko atsiprašyti“, – teigia Seimo narys Andrius Kubilius.

Vienas iš rezoliucijos iniciatorių, Seimo narys Mykolas Majauskas taip pat pabrėžė, kad Vito Vasiliausko vadovaujamas Lietuvos bankas, priešingai teiginiams tų, kurie bando sugriauti pasitikėjimą šia institucija, kaip tik puikiai tvarkėsi su jam pavestomis užduotimis:

„Mūsų pareiga – apsaugoti nepriklausomas valstybės institucijas nuo valdančiųjų bandymo paversti jas kišeninėmis organizacijomis.

Ir šiuo atveju priminti, kad būtent Vitas Vasiliauskas vadovaudamas Lietuvos bankui sėkmingai sustabdė didžiausią grėsmę finansų sistemai kėlusių „Snoras“ ir „Ūkio bankas” bankų veiklą, užtikrino sklandų euro įvedimą, inicijavo ir įgyvendino kredito unijų reformą, užsitikrino tarptautinių finansinių institucijų pripažinimą.“

Teikiama rezoliucija, atsakydama į Vitui Vasiliauskui metamus kaltinimus, išreiškia pasitikėjimą juo kaip Lietuvos banko valdybos pirmininku, pabrėžia teigiamą jo indėlį į Lietuvos banko veiklą ir postui reikalingą kompetenciją, ir ragina tęsti veiklą nepaisant valdančiųjų vykdomos susidorojimo kampanijos ir grasinimų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 270

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Vidmantas    -  2019-05-14, 12:55

    kurie , ar kuris sugebes Lt sustabdyti vagiu , gavusiu ir toliau gaunanciu konservatoriu palaiminimus isgrobstant valstybe !!!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Henrikas    -  2019-05-14, 13:39

    Eina 6ikt tie konservatnikai

    Atsakyti į šį komentarą
  3. m    -  2019-05-16, 13:27

    Šiandien mafija yra politinės partijos – tuo galima įsitikinti ant kiekvieno kampo…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...