infa.lt

Rolando Pakso spaudos konferencija po susitikimo su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka

07 gegužės
11:06 2019
Rolandas Paksas

youtube nuotr.

Buvęs Lietuvos Respublikos prezidentas, europarlamentaras Rolandas Paksas, pradėdamas savo spaudos konferenciją, kaip įžangą paminėjo, jog vizito pirmasis tikslas buvo prieš Naujus metus vykusio vizito į Rusiją tęsinys, su idėja pasiūlyti saugesnę zoną, saugesnį gabaliuką žemės – tai yra Lietuva ir Kaliningradas.

„Iš Rusijos prezidento Putino aš gavau teigiamą atsakymą, kad jam šita idėja patinka ir, kad tą procesą, kurį aš vadinu delimitarizavimu, Kaliningrado ir Lietuvos demilitarizavimu, o ne priešingai – apginklavimu, reikėtų tęsti.

[…]

„Antrasis tikslas buvo Astravo atominė elektrinė, tęsė Rolandas Paksas, ir jos saugumas. Ir mes tam klausimui su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka skyrėme labai daug laiko. Susitikimas buvo planuotas pusei valandos, o užtruko akis į akį, dalyvaujant ir užsienio reikalų ministrui – apie valandą laiko“.

„[….] … ir, Prezidentas Lukašenka priėmė mano pasiūlymą“, – po pauzės ištarė R. Paksas. Jis skamba taip:

„Šiandien mes turime pato situaciją kalbant apskritai. Mes neturime gerų diplomatinių ryšių su Baltarusija, nors prekybos apyvarta mūsų valstybes ganėtinai tenkina, ir baltarusiai labai patenkinti, kad veža krovinius per mūsų uostus […], bet situacija Astravo elektrinės klausimu tampa patine (patas), politine situacija. […] Saugumo klausimas tampa politikavimo klausimu. […] Aš paminėsiu tik vieną skaičių – jau 66 tarptautinės organizacijos, susijusios su atominės elektrinės saugumu jau yra apsilankiusios Baltarusijos šiame objekte ir netui jam pastabų“, – teigia buvęs prezidentas R. Paksas.

„Lietuva gi sako, kad ten yra nesaugu, netvarkinga, kad tai turi būti uždaroma ir pan, ir pan. Gerbiamieji mano, kreipėsi buvęs prezidentas į susirinkusius žurnalistus, – nerealu, kad ši gamykla (elektros) bus uždaryta. Nėra tokios jėgos, kuri priverstų uždaryti arba neatidaryti šią atominę elektrinę. Nėra.“, – konstatavo Rolandas Paksas.

„Nėra galimybės ją sustabdyti, – ji svis tiek gruodžio mėnesį bus paleista. Klausimas – ką daryti? Dvi pusės nesutaria, o viena pusė naudoja esą nesaugumo klausimą politikavimui. Tai gal reikia pasikviesti trečiąją pusę? Toks ir buvo mano pasiūlymas Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai“, – sako europarlamentaras.“

Plačiau spaudos konferencijos vaizdo įraše:

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....