infa.lt

Seimo nariai įtaria galimas korupcijos veikas pačioje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje

30 balandžio
11:27 2019

Reaguodami į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją Seimo konservatorių frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė ir Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis dėl galimų korupcinio pobūdžio veikų Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje (FNTT) kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją. Politikai prašo, ginant viešąjį interesą, išanalizuoti viešojoje erdvėje pateiktus faktus.

Paviešintoje informacijoje teigiama, kad FNTT dirbanti tyrėja pranešime Generalinei prokuratūrai nurodo ir įvardija galimus pažeidimus, pareigūnus (vadovus ir kolegas), kurie savo veiksmais siekia nuslėpti ar užmaskuoti galimai korupcinio pobūdžio veikas, taip pat siekia daryti poveikį pareigūnams, atliekantiems ikiteisminius tyrimus.

Be to, tyrėja pateikia informaciją, kad ji yra nuolat persekiojama vadovų, kad tokiu būdu siekiama ją atleisti iš tarnybos dėl pranešimų apie galimai vykdomas korupcines veikas FNTT. Žurnalistinio tyrimo metu atskleisti faktai apie šiai tyrėjai skiriamas nuobaudas, pažeminimą pareigose, raginimą trauktis iš pareigų kelia pagrįstų abejonių dėl  FNTT vadovų veiklos ir neleistinų jų ryšių su vienos advokatų kontoros vadovais ir darbuotojais.

Seimo Antikorupcijos komisijos nariai A. Bilotaitė ir B. Matelis dirbo darbo grupėje, kuriai Seimas buvo pavedęs sukurti Pranešėjo apsaugos įstatymą, įsigaliojusį šių metų pradžioje. Seimo nariai atidžiai stebi, kaip įstatymas taikomas praktikoje ir ragina visuomenę netylėti, jeigu jų darbo vietoje daromi pažeidimai ar nusikaltimai.

„Mes suprantame, kad tokio įstatymo, galinčio rimtai pakirsti korupciją, taikymo sėkmė priklauso ir nuo to, ar visuomenė pasitikės prokurorais, kuriems siunčiamas pranešimas. Todėl visus abejotinus prokurorų sprendimus ar nerimą keliančią kitų pareigūnų veiklą būtina aptarti ir išanalizuoti Antikorupcijos komisijoje“, – įsitikinę Seimo nariai A. Bilotaitė ir B. Matelis.

Siekiant išsklaidyti kilusias abejones ir užkardyti galimas tolimesnes korupcines veikas, prašoma į artimiausią Antikorupcijos komisijos posėdį pakviesti FNTT vadovą, Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atsakingus pareigūnus ir svarstyti šiuos klausimus:

FNTT vadovų ir tyrėjų susitikimus su galimai suinteresuotais asmenimis, advokatais, galinčiais turėti įtaką FNTT tiriamose bylose; FNTT pareigūnų galimo privačių interesų konfliktų susitikinėjant su buvusiais pareigūnais, kurie šiuo metu užsiima advokatų praktika; dėl pareiškėjos nepripažinimo pranešėja ir galimos informacijos nutekinimo iš Generalinės prokuratūros apie pateiktą pranešimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 181

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....