infa.lt

Seimo konservatoriai ragina nušalinti Stasį Jakeliūną nuo krizės tyrimo komisijos pirmininko pareigų

09 balandžio
16:58 2019

Šiandien paaiškėjus naujiems skandalingiems faktams, kuriuos patvirtino pats Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas, kad prašė Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko būti priimamas į darbą, lygiai taip pat, kaip yra paaiškėję, kad prašė ir Gitano Nausėdos būti priimamas į SEB banką, tampa akivaizdu, jog gavęs neigiamą atsakymą iš abiejų bankų, S. Jakeliūnas savo vadovaujamu tyrimu bando keršyti ir yra interesų konflikte.

Būtent todėl Seimo konservatorių frakcijos nariai Gabrielius Landsbergis, Andrius Kubilius ir Mykolas Majauskas siūlo pakeisti parlamentinio tyrimo, analizuojančio 2009 m. krizės priežastis ir padarinius, pirmininką Stasį Jakeliūną.

„S. Jakeliūnas ne vieną kartą yra įvardijęs krizės priežastis ir atsakomybę priskyręs Lietuvos bankui. Tuo pačiu S. Jakeliūnas, kaip pats teigė, siekė bendradarbiauti su Lietuvos banku įsidarbindamas jame.

Lietuvos bankas, mūsų žiniomis, nesutiko priimti S. Jakeliūno, todėl šis, asmeninių nuoskaudų vedamas, imasi keršto. Toks elgesys nėra suderinamas su Seimo nario atsakomybe ir pareigomis, vadovaujant tyrimo komisijai“, – pasisakė parlamentarai.

Respublika nuotr.

TS-LKD frakcija siūlo krizės komisijai vadovauti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojui Vytautui Kamblevičiui.

Primename, kad politikų profesinės etikos ir elgesio kodeksas numato privalomus nešališkumo ir objektyvumo principus, kuriais turi vadovautis Seimo nariai atlikdami savo funkcijas.

infa.lt primena, jog Stasys Jakeliūnas ėmėsi ne tik Lietuvos banko „nuodėmių”, jis užkabino ir startuolį Revolut, kurį į Lietuvą pasikvietė Lietuvos bankas ir kurio vadovo, Nikolajaus Storonskio tėvo užimamų pareigų Gazprom ir jo sąsajų su Rusijos valdžios institucijų kyla tam tikri klausimai, kas gali daryti įtaką Revolut valdymui ir sprendimui, įmonė gali būti pažeidžiama politiškai, pakenkti Lietuvos reputacijai ir kelti grėsmę finansų stabilumui, rašoma 15min portale.

Seimo konservatoriai į tokius S. Jakeliūno komentarus sureagavo labai audringai, kaltindami pastarąjį, jog jis kursto nepasitikėjimą valstybės įmonėmis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 340

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. O kas galėtų paneigti    -  2019-04-10, 09:38

    Nepamenu, ar Kubilius jau parašė savo sėkmės vadovėlį. Jakeliūnas gadina reikalus:)

    Atsakyti į šį komentarą
  2. aldona    -  2022-11-22, 08:35

    na mes vis daugiau ir daugiau sužinome apie,,draugą,,kubilių

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...