infa.lt

EK atstovė Europos reikalų komitetui pristatė JK išstojimo iš ES be susitarimo pasirengimo galimybes

19 vasario
20:27 2019

Britanijos pasitraukimas iš ES

2019 m. vasario 18 d. Europos reikalų komiteto nariai susitiko su Europos Komisijos generalinio sekretoriaus pavaduotoja Selin Goe (Céline Gauer) ir Europos Komisijos Generalinio sekretoriato Pasirengimo „Brexit“ skyriaus vadovo pavaduotoju Luka Rosi (Luca Rossi). Susitikimo metu aptartos aktualijos, susijusios su galimu Jungtinės Karalystės (JK) išstojimu iš Europos Sąjungos be susitarimo.

S. Gor pristatė priemones, kurių ėmėsi ir imasi Europos Komisija, siekdama sušvelninti JK išstojimo iš Europos Sąjungos be susitarimo pasekmes:  pirmiausia – vizų, transporto, finansinių paslaugų, socialinės apsaugos koordinavimo, Europos Sąjungos biudžeto 2019 m., „Erasmus“ programos ir kitose srityse. Lietuva yra jau septyniolikta šalis, kurią aplanko Europos Komisijos ekspertų delegacija. S. Gor paragino Lietuvą nacionalinės kompetencijos ribose priimti atitinkamas nacionalines priemones, siekiant, kad JK išstojimas iš Europos Sąjungos be susitarimo sukeltų kuo mažiau neigiamų pasekmių Lietuvos piliečiams ir verslo subjektams, taip pat Lietuvoje gyvenantiems JK piliečiams  ir veiklą vykdantiems JK verslo subjektams.

Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas atkreipė dalyvavusių dėmesį, kad Seimo VI (pavasario) sesijos pradžioje komitetai turės operatyviai  apsvarstyti įstatymų projektus tam, kad būtų laiku pasirengta galimam JK išstojimui iš ES be susitarimo 2019 m. kovo 29 d.

Vyriausybės vasario 13 d. pasitarime buvo sutarta dėl bendrų horizontalių principų, kuriais turi būti vadovaujamasi teisėkūros darbe ruošiantis JK išstojimui iš ES be susitarimo bei pritarta bendram konsoliduotam nacionalinių teisėkūros priemonių sąvadui. Teisės aktų projektų, kuriuos Vyriausybė siūlo įtraukti į Seimo VI (pavasario) sesijos darbų programą, sąraše yra 2 įstatymų projektai, susiję su pasirengimu JK išstojimui iš Europos Sąjungos – Įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ pakeitimo įstatymo projektas ir lydintieji įstatymų projektai bei Reglamentuojamų profesinių kvalifikacijų pripažinimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektas. Šis sąrašas nėra galutinis, vėliau gali būti pateikti ir kiti būtini įstatymų projektai

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...