infa.lt

„Valstietis” Arminas Mockevičius: „Dėl A. Verygos reformų, žmonės primoka už vaistus ne 20, o tik 3 eurus

27 sausio
19:31 2019
A. MOckevičius, A. Veryga, A. Nekrošius

Autoriaus nuotrauka

LVŽS partijos narys Arminas Mockevičius sav o Facebook paskyroje pasidalino įspūdžiais apie vakar vykusį partijos suvažiavimą Prienuose ir savo planais Lietuvos atžvilgiu:

Vakar buvau suvažiavime, kuriame patvirtinome LVŽS kandidatu į prezidentus Saulių Skvernelį, perrinkome pirmininku Ramūną Karbauskį ir aš pats buvau išrinktas LVŽS Finansų kontrolės komisijos nariu ir pirmininku.

Šioje nuotraukoje esu su žmonėmis, kurie prisiėmė atsakomybę ir priėmė nepopuliarius sprendimus, kurie jau dabar duoda naudos Lietuvos žmonėms. Dėl Aurelijaus Verygos reformų, žmonės primoka už vaistus ne 20 eurų, o tik 3 eurus, alkoholizmo problemos pradėjo mažėti, mažėja ir su tuo susijusių nelaimių.

Dar vienas darbas siekis pakeisti mitybos įpročius, kurie atneša daug sveikatos problemų ateityje, tas pokytis irgi po truputį skinasi kelią, jau dabar yra pavyzdiniai meniu, kuriuos gali naudoti visos viešosios įstaigos. Nors taip jis įgijo daug priešų, bet jo sprendimai įeis į istoriją ir duos naudos.

Kitas bičiulis yra Arvydas Nekrošius, kuris išskaidrino Seimo komitetų posėdžius ir jie tapo vieši, buvo daug nepatenkintų, bet tai buvo didelis žingsnis į priekį dėl skaidrumo, dėl to, kad žmonėms nereikėtų važiuoti į posėdžius, kad išgirstų, kas ten vyksta. Dėl to buvo irgi nepatenkintų, piktų ir pan., bet visi susitaikė. Žaviuosi juo, kad jis Audito komitete pareiškė: „Nustokime spausdinti medžiagą, taip išsaugosime gamtą”,- ir į jo pasiūlymą buvo atsižvelgta. Tai nedideli, tačiau svarbūs žingsniai keičiantys nusistovėjusią tvarką.

Dabar laikas pakeisti nusistovėjusius ir lyg savaime suprantamus dalykus Marijampolėje, tai yra, kad verslui skirta parama apskritai nėra viešinama, bandžiau rasti informaciją, kam buvo skirta 12000 eurų, tačiau neradau nei posėdžių protokolų, nei tarybos sprendimų. Tai mažas darbas, bet svarbus dėl skaidrumo.

Kitas svarbus dalykas – Litesko savivalė, žmonės lyg ir susitaikė su tuo, kad Marijampolėje šildymo kainos yra vienos didžiausių Lietuvoje, kai kurie iš jų priėmė radikalius sprendimus atsijungti ir šildosi savarankiškai, tačiau vis dar turi mokėti už bendras patalpas. Žmonės nuolat skundžiasi ir skundžiasi pagrįstai.

Vienas iš šlykščiausių įvykių, kuris paskatino eiti į Marijampolės tarybą ir paskelbti karą Litesko yra įvykis, kai Litesko žmonėms už tai kad įsirengė saulės kolektorius uždėjo tokius, mokesčius, kad geriau juos išjungti ir nenaudoti. Tai įmonė, kuri ieško įstatymuose landų ir stengiasi kaip galima daugiau paimti iš žmonių, o jos investicijas geriausiai iliustruoja žiemos laiku žaliuojanti žolė.

O pikčiausiai yra tai, kad Marijampolės tarybai visiškai tinka toks elgesys. Tai yra pats svarbiausias darbas, kurį būtina padaryti ir aš kaip teisininkas esu įsitikinęs, kad yra būdų užbaigti žmonių apiplėšinėjimą.

O trečias darbas, kurį daugelis laikys utopija, bet kokia nors forma bandysiu tą pasiekti. Tai yra blaivykla Marijampolėje. Nori ar nenori, bet man gaila medikų ir visų pacientų, kurie atvykę gydytis jaučiasi kaip blaivyklos laukiamajame, tiesa pasakius visiems kurie yra padauginę alkoholio nereikia tradicinio gydymo, jiems reikia išblaivinimo ir galbūt paskaitos apie alkoholio žalą, nes man iš tikrųjų nepriimtina situacija, kai problemos nematymu prisidengiama žmogaus teisėmis, o aš paklausčiau, ar nepažeidžiamos žmogaus teisės, kuris tampa tokio alkoholiko smurto auka.

Kalbant apie socialiai remtinus alkoholikus, tai jų balsų pirkimas baigsis, kai įvairūs daiktai yra vežami jiems kaip parama, o po to tie daiktai greitai iškeičiami į alkoholį – tiems žmonėms reikia ne daiktų, o gydymo ir motyvavimo gydytis.

Tai tokie mano asmeniniai, galbūt ir nelabai populiarūs ir nelengvi darbai, tačiau aš juos įsipareigoju padaryti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 416

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Lidija    -  2019-01-27, 19:33

    del Verygos reformu zmones priversti pirkti generinius preparatus

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2019-01-27, 21:22

    Vaikui perku vaistus, tie patys liko ir po reformos, priemoką pamažėjo, nors ir ne daug…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. antanas    -  2019-02-02, 13:27

    Taigi,teigiama,jog vaistu kainos sumazintos…Tikra NESAMONE !Sumazinta bazine kaina,nuo kurios ir skaiciuojami kompensacijos procentai-taigi kumpensacija TIK MAZEJA !Ir koks GUDRUOLIS ivede dvi kainas-mazmenine bei bazine ? Jei jau kompensuojama100%,tai ir kompensuokite nuo mazmenines,kam dar tie „cirkai”,vaidinant piguma !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...