infa.lt

G. Landsbergis reikalauja S. Skvernelio ir V. Bako atsakymų dėl su Baltarusija susijusių verslininkų paramos LVŽS

16 sausio
21:53 2019
Gabrielius Landsbergis

© infa.lt nuotr

Šiandien, reaguodamas į LRT tyrimo atskleistą informaciją, kad su nacionalinio saugumo interesų neatitinkančiu stambaus baltarusiškų trąšų verslu susiję verslininkai didelėmis sumomis remia valdančiąją ir Vyriausybę kontroliuojančią partiją, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis viešai kreipiasi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką, ragindamas juos nedelsiant reaguoti ir įvertinti žurnalistinio tyrimo metų atskleistą informaciją.

„Atskleista informacija, kad su Baltarusijos nacionalinio saugumo struktūromis susijusių verslininkų partneriai, kurių įmonių veikla Lietuvos institucijų įvertinta kaip neatitinkanti nacionalinio saugumo interesų, didžiulėmis sumomis remia valdančiąją ir Vyriausybę kontroliuojančią partiją, kelia didelį susirūpinimą tiek dėl politinių grėsmių nacionaliniam saugumui, tiek dėl galimos prekybos poveikiu.

Todėl reikalaujame, kad savo poziciją dėl tokio jį delegavusios partijos finansavimo pateiktų ministras pirmininkas S. Skvernelis bei Seimo Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas V. Bakas“, – teigė G. Landsbergis.

Pasak TS-LKD frakcijos seniūno, tai kad veikdami organizuotoje grupėje įmonių, susijusių su baltarusiška trąšų gamintoja „Belaruskalij“, kurios vadovas Ivanas Golovatyj yra Baltarusijos Parlamento Užsienio reikalų ir nacionalinio saugumo nuolatinio komiteto narys, akcininkai didžiausiomis maksimaliomis sumomis remia valdančiąją partiją, kelia pagrįstų klausimų ir nerimo, ar tokiu būdu Lietuvai nedraugiška šalis nesiekia daryti įtakos Lietuvos vidaus politikai.

„Tokie veiksmai kelia klausimų dėl potencialių grėsmių nacionaliniam saugumui bei galimo siekio daryti įtaką vyriausybinės komisijos atliekamiems vertinimams dėl atitikties nacionalinio saugumo interesams.

Tačiau taip pat matome požymių, kad stambūs verslininkai, remdami valdančią ir Vyriausybę kontroliuojančią partiją ir turintys rimtų interesų Klaipėdos uoste, netiesiogiai apeidami draudimą juridiniams asmenims finansuoti partijas, tokiu būdu gali siekti užsitikrinti sau palankių sprendimų iš valstybės įmonės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“, – pažymėjo G. Landsbergis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 337

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...