infa.lt

J. Džiugelis: R. Karbauskio vaiko teisių įstatymo pataisos grąžintų į tuos laikus, kai vaikus buvo galima mušti

14 sausio
15:15 2019
Justas Džiugelis

© EPA-ELTA nuotr

Vaiko teisių apsaugos problemos – vienas aktualiausių ir jautriausių pastarojo meto skaudulių, kuriam spręsti reikia ypatingų žinių žmogaus teisių srityje, susitelkimo ir profesionalumo. Deja, kai kurie politikai užuot įsigilinę į faktus, įsiklausę į šios srities profesionalų pastabas ir leidę jiems taisyti įstatyme atsiradusias spragas, siekia pigaus populiarumo, numodami ranka į tai, kiek žalos ir suluošintų vaikų likimų gali atnešti politinių dividendų gainiojimasis.

„Šiandien išplatintame pranešime valdančiųjų lyderis, kaltindamas opoziciją sprendimų priėmimo vilkinimu, ne tik pernelyg susireikšmina, bet ir klaidina visuomenę ir dangsto savo asmeninių ambicijų tenkinimą, – įspėja Seimo narys Justas Džiugelis, sausio 12-ąją Seimo plenarinio posėdžio metu paprašęs pertraukos ir taip neleidęs R. Karbauskiui pateikti žmogaus teisių ekspertų neigiamai vertinamų įstatymo pataisų projekto.

– Žmonės turi suprasti, kad profesionalu save vadinančio politiko nekokybiškai parengtos įstatymo pataisos, kurioms Seimo teisininkai surašė net 45 pastabas, vaiko teisių apsaugos problemų nesprendžia. Atvirkščiai, jos sugrąžintų į tuos laikus, kai vaikus galima būdavo „auklėti“ rykštėmis, užrakinti vienus, laikyti alkanus ir pririštus prie suolo. Būtent tai teigia praėjusią savaitę Seimo Žmogaus teisių komitete pasisakę vaiko teisių apsaugos specialistai, psichologai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.“

Anot parlamentaro, du „valstiečių“ įregistruoti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų projektai vilkina itin jautrių visuomenės problemų sprendimą.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) pateikti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisymai jau aptarti su specialistais, svarstomi Seimo komitetuose, o Žmogaus teisių komitete sulaukė vienbalsio pritarimo. Pritarus R. Karbauskio projekto pateikimui, procesai gerokai užsitęstų, nes šias paskubomis ruoštas pataisas tektų derinti su SADM parengtu įstatymo projektu ir būtų žengtas didelis žingsnis atgal smurto prieš vaikus apsaugos sistemoje. Visa tai būtų daroma vaikų ir šeimų nelaimių sąskaita“, – teigia J. Džiugelis.

infa.lt pastaba:

redakcija nerado tokio įstatymo straipsnio, kuriame, anot gerbiamo parlamentaro, būtų buvę leidžiama:

sugrąžintų į tuos laikus, kai vaikus galima būdavo „auklėti“ rykštėmis, užrakinti vienus, laikyti alkanus ir pririštus prie suolo

Tikėkimės, jog Seimo narys suklydo ar buvo blogai informuotas, kitu atveju turėtume manyti, jog iki praėjusių metų liepos 1 dienos gyvenome vaikų konclagerio sąlygomis, kas yra akivaizdi netiesa.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 703

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Vida    -  2019-01-14, 15:19

    Kartais likimas nuskriaudžia ir žmogus gimsta ,ar tampa fiziškai neįgalus.Svarbu ,kad tai nepaveiktų dvasios ,nes dbasiškai neįgalus žmogus – tai nepataisoma ,o svarbiausia ,kad dvasinė negalia -tai jau visiškas neįgalumas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Žodžio laisvė...    -  2019-01-14, 15:46

    Tuo metu,kai vyko žmogaus teisių komiteto posėdis,šis Seimo narys naršė internete(mačiau
    internetu posėdžio įrašą).Ir galvojau,kad J.D.
    negirdi ką kalba posėdžio dalyviai.Seimo nary,
    ar tu žinai kiek VŽTD turi straipsnių ir ar esi kada nors rūpinęsis žmogaus teisėmis
    Lietuvoje.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Setas    -  2019-01-14, 16:34

    Sitas J.D. nusisneka visiskai ,gal tikrai ji vaikysteje kazkas muse….

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Birutė    -  2019-01-15, 16:27

    Nedrausminus vaikus tėvai turi drausminti ir mušti. Negalima tik sužaloti vaiko ar nužudyti vaiko. Ir aš esu gavus mamos rykštės. Nuo jos dariausi tik protingesnė ir atsakingesnė savo mamai, draugėms

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Genovaitė    -  2019-01-15, 19:07

    Negaliu pasakyti, kad Seimo narys gerbiamas, jei jis nežino ką svarsto, nežino, kad toks įstatymas buvo. Ir aišku nežino, kad tas įstatymas NIEKADA nebuvo vykdomas. Kur atsakomybė už įstatymo nevykdymą? Kodėl Džiugelis nekelia tokio klausimo. O, kad teisinių aktų iki šio pagarsėjusio vaikgrobystės įstatymo buvo pakankamai, tai ne vienas teisininkas yra pasakęs. Neklaidinkyte Džiugelį, nesidomėjusių tuo ir nesityčiokite iš žinančių ir išmanančių

    Atsakyti į šį komentarą
  6. xxxx    -  2019-01-16, 21:12

    Reikėtų įstatymo, kad išrinkti sąrašiniai seimo nariai, išdavę juos rėmusią partiją būtų pakeisti tais, kurie palaiko partijos programą. Tokie kaip šakalienės ar džiugeliai, daro gėdą „valstiečiams”.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Benjaminas    -  2019-01-17, 15:28

    Tiesiog siaubas priėmus Karbauskio pataisa galima grįžti įė tuos laikus, kai nebuvo breivikų, kai mvaikai nežudė vienas kito mokyklose ir net darželiuose, apie ką mums beveik pastoviai praneša pačių „demokratiškiausiu” šalių žiniasklaida, kur veikia patys „demokratiškiausi” istatymai be Karbauskio pataisų. Na tiesiog siaubas :).

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...