infa.lt

G. Landsbergis: „Kovojant su Kremliaus dezinformacija neturi būti ribojama valdžios institucijų kritika“

07 sausio
18:01 2019
Gabrielius Landsbergis

tsajunga.lt nuotrauka

Grupė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) parlamentarų frakcijos vardu įregistravo alternatyvų Visuomenės informavimo įstatymo pataisų projektą, kuriuo siekiama, kad įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) direktyvos perkėlimą į Lietuvos teisę ir kovojant su dezinformacija iš Lietuvai priešiškų šalių, nebūtų sudaromos prielaidos varžyti valdžios institucijų kritikos galimybes ir riboti žiniasklaidos laisves Lietuvoje.

„Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) vadovybės parengtos ir praėjusią savaitę Ramūno Karbauskio ir kitų parlamentarų įregistruotos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos buvo parengtos neprofesionaliai, sudarė prielaidas ateityje imtis sankcijų ir tokiu būdu bauginti valstybės institucijas pagrįstai kritikuojančias žiniasklaidos priemones. Tai nedera su demokratine santvarka ir žodžio laisvės vertybėmis, ypač per pastaruosius porą metų susidūrus su valdančiosios daugumos bandymais kištis į žiniasklaidos turinį ar daryti spaudimą visuomeniniam transliuotojui.

Todėl grupė TS-LKD frakcijos narių teikia pataisas, kad įgyvendinant ES direktyvos perkėlimą į Lietuvos teisę ir kovojant su dezinformacija iš Lietuvai priešiškų šalių, nebūtų sudaromos prielaidos varžyti valdžios institucijų kritikos galimybes“, – teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Pasak vienos iš pataisų autorių, TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, šiomis pataisomis yra tikslinamas prieš Lietuvos nacionalinio saugumo interesus nukreiptos informacijos apibrėžimas, kuris prieš tai sudarė prielaidas labai plačiam ir įvairiam interpretavimui, išbraukiamos „nepasitenkinimo valstybės institucijomis“ sąvokos ir siaurinamos buvusios aptakios formuluotės. „Tikimės, kad galime pasiūlyti tokias formuluotes, kurios apgintų žiniasklaidos teises bei laisves ir derėtų su siekiu kovoti su mums priešiškų valstybių galima propaganda“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Nors pirmosios Seimo Kultūros komiteto narių pataisos buvo tik užregistruotos ir nepateiktos svarstyti Seime, tačiau jau dabar išgirdome pagrįstą kritiką jų atžvilgiu, į kurią reikia reaguoti. Gaila, kad buvo pernelyg pasitikėta LRTK vadovybės argumentais, neišklausius ir žiniasklaidos organizacijų bei ekspertų vertinimų. Tikiu, kad tolesnėse įstatymo pataisų svarstymo stadijose ne tik ištaisysime išryškėjusias klaidas, bet ir įtraukę į pataisų svarstymą žiniasklaidos bendruomenės atstovus konsensuso būdu rasime formuluotes, kurios suderintų ir Lietuvos nacionalinio saugumo ir ne mažiau svarbius žiniasklaidos laisvės principus“, – pabrėžė Seimo narys Vytautas Kernagis.

Visuomenės informavimo įstatymo pataisas TS-LKD frakcijos vardu teikia Seimo nariai: frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Laurynas Kasčiūnas, Kultūros komiteto narys V. Kernagis.

Pateiktas Visuomenės informavimo įstatymo pataisų projektas ir lyginamasis variantas.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 292

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. As    -  2019-01-08, 13:14

    Tik idiotas gali pasiulyti tokius draudimus kaip valdzios kritika! Is didelio rasto isejo is krasto. Lietuvele pradeda pirmauti jau ne vien alkoholikais ar savizudziais, prisidejo vaiku plesimas is seimu, galop, sugalvojo uzdrausti laisva zodi. Nei tarybineje Lietuvoje to nebuvo. Musiskiai isijaute taip, kad nebejaucia nei baimes, nei ribos, neturi stabdziu bet kokiems idiotiskiems issigalvojimams. Jiems nerupi nei LR Konstitucija, nei pilieciai. Juk tokia savivale prives i aklaviete. Zmones jau bunda ir kazkada sprogs tas pulinys, kuris neleidzia laisvai kvepuoti…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. valentina.    -  2019-01-08, 20:53

    Kas ta Lansbergi ikiso i seima,tas turi palikti ji,nes uztenka traukti i valstybines instancijas savo gimines,kaip sako po to ranka,ranka plauna,taip ir tas snarglys istyses apie dermokratija prabilo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....