infa.lt

Lenkija ir Vengrija blokuoja LGBTIQ teisių įtraukimą į ES teisės aktus

14 gruodžio
20:40 2018
Europos Žmogaus Teisių Teismas

REUTERS/Vincent Kessler

Lenkija ir Vengrija užblokavo „LGBTIQ“ teisių įtraukimą į bendrą Europos Sąjungos pareiškimą. Praėjusią savaitę Lenkijos ir Vengrijos atstovai suerzino kitas ES valstybes nares vetuodamos akronimo „LGBTIQ“ įtraukimą į bendrą užimtumo ir socialinių reikalų ministrų pareiškimą, kurio tikslas – skatinti „lyčių lygybę skaitmeniniame amžiuje“.

LGBTIQ nurodo į asmenis, kurie savo tapatybę kildina iš lesbietiškumo, homoseksualumo, biseksualumo, translytiškumo, interseksualumo ar eksperimentinio savo lytiškumo kvestionavimo.

Užimtumo ir socialinių reikalų ministrai priklauso ES Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų (EPSCO) tarybai. Paskutinis jos susitikimas įvyko gruodžio 6 d. Briuselyje.

Dabar oficiali EPSCO tarybos išvada referuoja į „lyčių lygybę, jaunimą ir skaitmenizaciją“. Norėdama nuraminti kitas valstybes nares, kurios, kaip kalbama, buvo įsiutusios dėl Lenkijos ir Vengrijos veto, Austrija kaip ES Tarybai pirmininkaujanti šalis prie dabartinio dokumento pridėjo nuorodą į  „LGBTIQ“. Vis dėlto šis papildymas yra laikomas tik „pirmininkavimo išvada“, kuri neturi teisinės ES tarybos išvadų reikšmės.

Politico praneša, kad Nyderlandų socialinės politikos ir užimtumo ministras Wouteris Koolmeesas LGBTIQ teises pavadino „esminėmis ES vertybėmis“.

„LGBTIQ įtraukimas ir lygybė yra esminės Europos Sąjungos vertybės. Čia yra riba. Niekada neisime į kompromisus dėl savo principų. Tai nėra diskusinis klausimas ir niekada neturėtų būti problema jokiai valstybei narei. Todėl džiaugiuosi, kad nuoroda sugrąžinta į tekstą. Nors labai gaila, kad negalime jos priimti kaip tarybos išvados“, – sakė W. Koolmeesas.

Gaystar News praneša, kad atsakydama į Lenkijos ir Vengrijos atsisakymą pritarti homoseksualumą palaikančiai kalbai Maltos vyriausybė sudarė kitą LGBT palaikantį dokumentą. Jis ragina Europos Komisiją priimti „ryžtingą visą ES apimančią [LGBT] strategiją“. Dokumentą pasirašė 19 ES šalių, tačiau jis nėra teisiškai įpareigojantis.

Lenkija ir Vengrija dėl to, kad nepritaria kraštutinės kairės globalistinei politinei darbotvarkei, yra laikomos įkyrinčiomis kitoms valstybėms narėms. Tiek Lenkija, tiek Vengrija nuolat kovoja prieš santuokos ir šeimos sampratos pakeitimą, vaikų indoktrinaciją LGBT ideologija ir prievartinį migrantų apgyvendinimą jų teritorijoje. Vengrijos užsienio reikalų ministras Péter Szijjártó sukėlė sąmyšį atvirai pasakęs, kad jo šalis nori „išsaugoti Europą kaip krikščionišką Europą“ ir kad Vengrija išliktų „krikščioniška tauta“.

Tuo tarpu Lenkijai ES priekaištauja dėl to, kad ši svarsto įstatymus, kurie kriminalizuotų negimusių kūdikių, kurie turi negalią, abortą.

versta pagal „Poland and Hungary block ‘LGBTIQ rights’ from being enshrined in EU legislation”

šaltinis: laisvavisuomene.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 495

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Jonas    -  2018-12-15, 12:07

    Vėl pavydžiu lenkams ir vengrams. Juos valdo sava valdžia…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Henrikas    -  2018-12-15, 13:22

    Visoje ES tik lenkų ir vengrų valdžios yra normalios, o likusių valstybių – iškrypėlės. Nekreikim dėmesio į iškrypėlių reiškiamus nepasitenkinimus!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. kas mūsų laukia ES subinėj?    -  2018-12-15, 21:47

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......