infa.lt

Opozicija reikalauja svarstyti iš Seimo darbotvarkės išbrauktą L. Kukuraičio parengtą naują Vaikų teisių įstatymo redakciją

11 gruodžio
16:30 2018

youtube nuotr.

Šiandien paaiškėjus, kad Seimo valdančiosios daugumos atstovai išbraukė iš numatytos plenarinio posėdžio darbotvarkės Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio parengto Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų projekto svarstymą, Seimo opozicinių frakcijų nariai surinko 47 parašus, kad projektas būtų kuo skubiau privalomai sugrąžintas į darbotvarkę.

„Nėra paaiškinimo, kodėl valdantieji ir pats Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis balsavo už Socialinės apsaugos ir darbo ministro parengtų vaiko teisių įstatymo pataisų išbraukimą iš šiandienos Seimo posėdžio darbotvarkės.

Tuo metu, kai Lietuvos šeimos laukia konkrečių veiksmų ir atsakymų, kaip bus koreguojamas nekompetentingas įstatymo įgyvendinimas, premjeras nepritaria savo paties deleguoto ministro parengtam įstatymo tobulinimo projektui?

Ar tai reiškia, kad S. Skvernelis nebepasitiki ministru L. Kukuraičiu, ar kad pabūgo, kad Seimo narys Mindaugas Puidokas ir kiti jo frakcijos nariai, pateikę alternatyvų Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo projektą, kuris siaurindamas smurto sąvoką prieštarauja Konstitucijai ir kuriam prieštarauja ministras Linas Kukuraitis, gali nepalaikyti Vyriausybės teikiamo kitų metų biudžeto projekto?

Stebina ir tai, kad premjeras vėl paliko savo vadovaujamos Vyriausybės ministrą „ant ledo“ ir pats balsavo už Vyriausybės pateikto įstatymo projekto išbraukimą iš darbotvarkės.

Todėl surinkome 47 opozicinių partijų atstovų parašus, kad L. Kukuraičio parengtas projektas būtų kuo skubiau privalomai sugrąžintas į darbotvarkę ir pradėtos svarstyti šeimoms rūpimos pataisos“, –  teigė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė Monika Navickienė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 483

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Nuomonė    -  2018-12-11, 18:49

    Šaunuoliai konservatoriai – smaugia valstiečius jų pačių rankomis! 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...