infa.lt

Latvijos parlamentas nepritarė JT globalios migracijos paktui

06 gruodžio
16:26 2018

Šiandien po 13 val. Latvijos Saeimoje buvo priimta rezoliucija nepritarianti Latvijos dalyvavimui Globalios migracijos pakto (Global Compactfor Migration, toliau – Paktas) sudaryme. Paktui pritarė ir prieš rezoliuciją balsavo prokremlinės Santarvės partiją atstovaujantys parlamentarai ir liberalai.  Primename, kad Lietuvos Respublikos Seimo dauguma, priešingai nei latviai, gruodžio 4 d. priėmė rezoliuciją, pritariančią Lietuvos dalyvavimui Pakto sudaryme. Šis Paktas bus sudarytas gruodžio 10-11d. Maroke, Marakešo mieste.

„Lietuvos Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pareiškė, kad Lietuvą atstovausiantis vidaus reikalų ministras, esą, nieko nepasirašinės, tik dalyvaus. Tačiau tai gudravimas, nes visi konferencijos Marakeše dalyviai nieko nepasirašinės, o Paktą priims kolektyvinio nutarimo būdu, pritars jam kaip deklaracijai“, – sako Arvydas Juozaitis.

Arvydas Juozaitis

© infa.lt

Pasak Lietuvos Respublikos prezidento posto siekiančio A. Juozaičio,  Latvija prisijungė prie nemažos grupės valstybių, kurios atsisako sudaryti Paktą dėl to, kad šis Paktas didins migracijos srautus į Europą, o Latvija nepritaria Angelos Merkel‚ „atvirų durų“ politikai. Gruodžio 5-6  dienomis A. Juozaičio kvietimu Lietuvoje viešėję Vokietijos Bundestago nariai, opozicinės Vokietijos partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) atstovai, pateikė daug svarių motyvų, kodėl nereikėtų pritarti šiam Paktui.Deja, Lietuvos Respublikos Seimo dauguma jų nenorėjo girdėti, o štai Latvijoje į juos buvo įsiklausyta.

„Kai kurie Lietuvos politikai (Žygimantas Pavilionis) iš Seimo tribūnos apkaltino AfD prorusiškumu, netgi šnmeižė Vokietijos parlamentarus, kad jie esą palaiko Ribentropo-Molotovo paktą, nors kaip tik tie politikai, įskaitant Ž.Pavilionį, kurie palaikė Paktą, šiuo atveju, yra Kremliaus pusėje. Nes Kremlius oficialiai palaiko Pakto sudarymą.

Kodėl? Galbūt todėl, kad nori kuo labiau pakenkti Vakarų Europai. Juk kuo didesnė sumaištis Europoje, tuo geriau Rusijai. Tai atitinka Vladimiro Putino ideologo Aleksandro Dugino geopolitinę viziją. Tad, ypač apgailėtina, kad gruodžio 4 d. visuomeninės televizijos naujienų laidoje „Panorama“ buvo toliau platinama dezinformacija, esą AfD pripažįsta Krymo aneksiją“, – sakė A. Juozaitis.

Pasak jo, tokie tikrovės neatitinkantys nacionalinio transliuotojo žinių rengėjų teiginiai Lietuvai garbės nedaro.

„Net ir Ž. Pavilionis nedrįso imtis tokios propagandos, kurią paskleidė „Panorama“, – piktinosi A. Juozaitis.

Primename, kad gruodžio 5-6 dienomis A. Juozaičio kvietimu į Lietuvoje surengtą tarptautinę konferenciją „ES ateitis – suverenių valstybių Europa“ buvo atvykę ir pranešimus skaitė trys Vokietijos Bundestago nariai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 663

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. dešinysisultraradikalas    -  2018-12-06, 21:19

    šaunuoliai laviai,pagarba jiems.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...