infa.lt

JAV senatas: „Nužudyti žurnalistą įsakė princas Mohamedas bin Salmanas“

05 gruodžio
20:43 2018

Po uždaro išankstinio pasitarimo (brifingo), kurį JAV Senate pravedė CŽV vadovė Gina Haspel, Amerikos įstatymų leidėjai, o konkrečiai Aukštuosiuose Kongreso rūmuose atstovaujantys Tenesio valstiją respublikonai Bob Corker ir Lindsay Graham, pareiškė, jog dabar įsitikinę, kad Saudo Arabijos princas Mohamedas bin Salmanas tiesiogiai susijęs su žurnalisto Jamal Khashoggi nužudymu.

Bob Corker papasakojo apie savo įspūdžius, neatskleisdamas paties pasitarimo turinio (fisa informacija yra konfidencialaus pobūdžio) susirinkusia Kapitolijaus kalvoje žiniasklaidai:

„Aš nebeturiu nė mažiausių abejonių tame, kad princas davė įsakymą nužudyti, stebėjo visą tą žmogžudystės aktą, turėjo pilną informaciją apie tai, kaip tai vyko, ir visa tai jis pats suplanavo. Jeigu jis stotų prieš prisiekusiųjų teismą, jie per pusvalandį priimtų apkaltinamąjį verdiktą. Sekantis klausimas – ką su visu tuo mes dabar turėsime daryti?”

Tas pačias išvadas padarė ir Corkerio bendrapartietis senatorius John Kennedy: „Khashoggi buvo paskerstas kaip galvijas, ir mes turime atsakyti į tai kuo griežčiau, tačiau turime nuspręsti, kaip tai padaryti neuždegant Artimųjų Rytų”.

Pats prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) prieš keletą dienų pasakė, jog ta ataskaita, kurią parengė CŽV neturėjo aiškių išvadų apie princo dalyvavimą likviduojant Jamal Khashoggi.

Kaip manoma, „Vashington Post“ žurnalistas buvo nužudytas Saudo Arabijos pasiuntinybėje Stambule. Rijadas visada neigė bet kokią, net mažiausią tikimybę, jog Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohamedas bin Salmanas būtų galėjęs dalyvauti šiame nusikaltime.

Anglų kalba:

Rusų kalba:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Raimondas    -  2018-12-06, 13:15

    „Brifingas“ – nevartotina svetimybė.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...