infa.lt

Per savaitę – keli atvejai, kai maisto produktuose randama adatų

19 spalio
20:29 2018

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) įspėja vartotojus būti budrius – šalies prekybos centruose užfiksuota jau keletas atvejų, kuomet maisto produktai piktavališkai sugadinami – juose randama prismaigstytų adatų.

VMVT šią savaitę sulaukė vieno pranešimo dėl adatos atvėsintoje mėsoje ir net trijų pranešimų apie vartotojų įsigytuose bananuose rastas adatas. Todėl rekomenduojama įsigytus vaisius (ypač bananus) prieš vartojant apžiūrėti, supjaustyti gabalėliais.

„Tokie piktybiniai atvejai nustatyti keliuose skirtinguose prekybos centruose, piktavalių taikiniu tapo bananai. Šie vaisiai atvežti iš skirtingų įmonių ir tiekiami kelių importuotojų, tad įtariame, kad jie gali būti sugadinami prekybos centrų prekybos salėse arba sandėliuose.

Dirbame su prekybininkų atstovais, raginame stiprinti savitarnos kontrolę, ypač daržovių skyriuose, daugiau stebėti, kas vyksta prekybos salėse, į tyrimą įtraukti ir apsaugos ar teisėsaugos pareigūnus.

Pirkėjus taip pat kviečiame būti atidesnius, nelikti abejingais pastebėjus keistai besielgiančius asmenis, apie tai nedelsiant pranešti prekybos darbuotojams“, – komentuoja VMVT direktorius Darius Remeika.

Pirmasis banano su adata atvejis buvo užfiksuotas Šiaulių „Lidl“, antrasis – Kauno „Iki“ ir trečiasis – Marijampolės „Maxima“ prekybos centruose. Minėti prekybos centrai ėmėsi stebėjimo kamerų įrašų peržiūros, be to, jie raginami sustiprinti kontrolę maisto produktų sandėliavimo, pardavimo ir kituose etapuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Algirdas    -  2018-10-19, 20:43

    Ir čia gaublizacija. Japonijoje ir Australijoje adatos braškėse. Singapūre ir JAV irgi rasta siuvimo adatų vaisiuose. Greičiausiai soc. tinkluose kažkas pasiūlė, vaikėzai pasigavo ir durniuoja.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Lietuvis    -  2018-10-19, 23:18

    Mažiau skelbt reikia, o tyliai supakuot tuos puspročius ir atitinkamai nubaust. Nes dabar čia kaip kokia atrakcija tarp durnelių „o davair ir aš taip paprikolinsiu”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....