infa.lt

Cigarečių pakeliai bus vienodi, o elektronines cigaretes bus draudžiama rūkyti viešose vietose

16 spalio
22:00 2018

Vienodi niūrios spalvos cigarečių pakeliai visoms cigarečių rūšims, draudimas demonstruoti vitrinose bet kokią tabako produkciją, praktiškai pilnas reklaminių kampanijų ir marketingo akcijų cigaretėms ir tabakui vykdymo draudimas – tokie naujo įstatymo projekto punktai, užvakar patvirtinti Kneseto ekonomikos komisijos, antruoju ir finaliniu svarstymu, jos pirmojo posėdžio parlamento žiemos sesijoje metu.

Izraelyje leidžiamo parduoti cigarečių pakelio išvaizdą pademonstravo savo „Twitter“ paskyroje vienas minimo įstatymo projekto bendraautorių, komisijos pirmininkas ir Kneseto deputatas Eitan Cabel.

Pakeliai neturės įprastų antraščių ir etikečių, o tik cigarečių, įmonės-gamintojos pavadinimą ir įspėjimą apie rūkymo žalą. Be viso to, įstatymas įpareigoja gamintojus įdėti į kiekvieną pakelį agitacinį lapelį su raginimu mesti rūkyti.

Tabako gaminių reklama bus draudžiama visur, išskyrus „vienetinius atvejus“ popierinėje žiniasklaidoje.

Taip pat įstatymo projektas uždraudžia rūkyti elektronines cigaretes viešose vietose.

Už įstatymo nuostatų pažeidimus, gamintojams, tarpininkams ir marketingo autoriams numatyta bauda iki 450 tūkstančių šekelių.

Sveikatos ministro pavaduotojas įspėjo, kad įstatymo laikymasis turi būti griežtai kontroliuojamas, o tam jo vadovaujamai žinybai reikės išskirti papildomą biudžeto finansavimą.

Tam, kad jau visiškai suvesti kovą su rūkymu iki padėties „artimos kovinei“|, dar vienas įstatymo projekto bendraautorius Yegudah Glick savo pasisakyme prilygino tabako produkcijos gamintojus žudikams, lygia greta su palestiniečiais teroristais.

„Tabako pramonė – žudymo atšaka, ir kaip nėra ribų persekiojant teroristą, įvykdžiusį žmogžudystę, taip neegzistuoja ribų šios žmogžudysčių atšakos persekiojimui“, – pareiškė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 273

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...