infa.lt

Gabrielius Landsbergis ragina Seimo pirmininką neberemti politinės korupcijos Seime ir stoti Konstitucijos pusėje

04 spalio
14:04 2018

Gabrielius Landsbergis

Seimo konservatorių (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas grąžinti į svarstymo ir pataisų teikimo stadiją 2018 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo 15 straipsnio pakeitimo projektą, teiktą valstietės Agnės Širinskienės. Priėmus minėtą įstatymo pakeitimą būtų užtikrinta teisė pasiskolinti valstybės vardu partijų veiklai finansuoti. Pakeistą įstatymą priimti planuojama spalio 9 d. Seimo posėdyje.

„Minėtas įstatymo projektas yra būtinas teisės aktas, norint užtikrinti Lietuvos gynybos išlaidų finansavimo įsipareigojimus, patvirtintus pagal Lietuvos Respublikos Seimui atstovaujančių partijų susitarimą „Dėl Lietuvos gynybos politikos gairių“. Tačiau priėmimo stadijoje projektas buvo iš esmės sugadintas Seimo narei Agnei Širinskienei pateikus ir Seimo daugumai priėmus pasiūlymą dėl pasiskolinimo nenumatytoms išlaidoms politinių partijų veiklai finansuoti.

Tai sukėlė visuomenės ir ekspertų pasipiktinimą, – pabrėžia G. Landsbergis. – Tai yra politinės korupcijos pavyzdys, kai politinė Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos parama valdančiajai daugumai yra perkama už biudžeto lėšas.“

Pažymėtina, kad pagal šiandien galiojančius įstatymus ir teisės aktus nėra jokių nenumatytų išlaidų partijoms finansuoti, todėl ir teisine prasme negali būti tokios formuluotės, kaip pasiūlytame projekte.

„Kreipiuosi į Jus kviesdamas pademonstruoti mūsų visų valstybės, o ne tam tikrų partijų, nacionalinius interesus atitinkančią poziciją, kaip yra tikimasi iš Jūsų – vieno iš trijų aukščiausių valstybės pareigūnų – poziciją užimančio asmens, ir neberemti politinės korupcijos Seime, o tvirtai atsistoti Lietuvos krašto gynybos ir Konstitucijos pusėje“, – į Seimo Pirmininką kreipėsi G. Landsbergis.

Seimo Pirmininkas raginamas pasinaudoti Seimo statuto 261 straipsnio suteikta teise grąžinti minėtą projektą į pataisų svarstymą priėmimo stadijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 195

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Jonas    -  2018-10-08, 12:29

    Gyvenimas pagal lansbergius! Viskas gerai, kam pritaria Dėdulė!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....