infa.lt

Mokslininkai užfiksavo keistus signalus iš nutolusios galaktikos

15 rugsėjo
16:03 2018

Kalifornijos universiteto Berklyje mokslininkai užfiksavo 72 keistus signalus iš tolimos nykštukinės galaktikos. Juos apibūdinti galima kaip greitus, tačiau gerai juntamus radijo impulsus, pranešama nežemiškų civilizacijų paieškų projekto SETI tinklapyje

Anksčiau buvo aptikta 21 panašus signalas iš to paties šaltinio, mokslininkų pavadinto „FRB 121102“ ir esančio galaktikoje, esančioje 3 mlrd šviesmečių atstumu nuo mūsų. Objekto skleidžiančio signalus prigimtis – nežinoma.

Protingo, impulso atsiradimo paaiškinimo mokslininkai taip ir nesugalvojo, kas daugelį paskatino daryti prielaidą apie jų nežemiškos civilizacijos veiklos rezultato kilmę. Harvardo universiteto specialistai iškėlė teoriją, jog šie signalai gali būti energijos nuotėkiu iš nežemiškų civilizacijų sukurtų galingų siųstuvų, kurių tikslas – tarpžvaigždinių kosminių ekspedicijų įgyvendinimas.

SETI pažymima, kad egzistuoja daugybė teorijų apie tai, kas gali būti impulsų šaltiniu, tame tarpe ir tai, kad jie gali liudyti apie technologijų, sukurtų nežemiškų civilizacijų, egzistavimą.

Signalai aptikti radijo teleskopo Green Bank Telescope pagalba. Pats teleskopas randasi Vakarų Virdžinijoje.

Projektas SETI egzistuoja nuo 1959 netų ir yra grindžiamas prielaida, kad bet kuri technologiškai išsivysčiusi civilizacija skleisti signalus atitinkamame dažnyje. Paieškos finansuojamos pagrinde amerikiečių kompanijų ir dalinai NASA.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 118

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...