infa.lt

Per liepą ir rugpjūtį iš šeimų buvo paimta 1100 vaikų, – vaiko teisių tarnyba atsakė į klausimus

08 rugsėjo
01:01 2018

Arvydas DAUNYS

Atimti vaikai. Per liepą ir rugpjūtį iš Lietuvos šeimų (arba, kaip sako vaiko teisių ir apsaugos tarnyba – iš jiems nesaugios aplinkos) buvo paimta apie 1100 vaikų (524 + 570), iš kurių poros dienų eigoje buvo sugrąžinti 587 (266 + 321, atitinkamai). Daugiau nei pusė.

infa.lt susisiekė su Lietuvos vaikų teisių ir apsaugos tarnyba, ir uždavė klausimus, į kuriuos sutiko atsakyti tarnybos darbuotoja Vaiva Amašė:

Grėsmės vaikui lygiai yra 2. Grėsmė vaikui lygius skiriantis požymis – grėsmė vaiko saugumui sveikatai ir gyvybei.

Pirmasis grėsmės vaikui lygis nustatomas, kai pažeistos vaiko teisės, tačiau nėra grėsmės vaiko saugumui, sveikatai ir gyvybei.

Antrasis grėsmės vaikui lygis nustatomas, kai yra grėsmė vaiko saugumui, sveikatai ir gyvybei. Nustačius antrąjį grėsmės vaikui lygį vaikas paimamas iš jo atstovų pagal įstatymą (tėvų, globėjo / rūpintojo), specialistai kreipiasi į teismą dėl vaiko paėmimo leidimo išdavimo.

Svarbu pabrėžti, kad vaiko paėmimas iš jam nesaugios aplinkos nėra tapatu vaiko paėmimui iš jo atstovų pagal įstatymą (tėvų, globėjų / rūpintojų).

Paėmus vaiką iš jam nesaugios aplinkos, kai nenustatytas antras grėsmės vaikui lygis, vaikas nėra paimamas iš jo tėvų ar globėjų / rūpintojų ir nėra inicijuojama atvejo vadyba, mobiliosios komandos pagalba ar kreipiamasi į teismą. Tačiau, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos teritorinių skyrių specialistai, prieš perduodami (grąžindamiinfa.lt) vaiką jo tėvams ar globėjams / rūpintojams, per 2 d. d., nuo vaiko paėmimo iš nesaugios aplinkos, vertina grėsmės vaikui lygį.

Vaiko teisė būti atskirtam nuo šeimos – ar teisingai suprantamos vaiko teisės?

infa.lt : Kokio amžiaus buvo paimti iš šeimų vaikai, procentas pagal amžiaus grupes, jei galima (pereitą kartą kai klausėme, minėjote jog negalite atsakyti, bet vėliau tikrai galėsite).

Ats: Šių duomenų sisteminimo lentelės šiuo metu yra dar diegiamos.

Ar vaikai buvo paimti dėl kažkokių ekstremalių įvykių ar tik dėl numanomo galimo tų įvykių spėjimo ar iškvietusiojo tarnybas interpretacijos?

Ats.: Vaiko teisių pagrindų įstatyme nurodyta, kad Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba ar jos įgaliotas teritorinis skyrius, gavęs žodžiu, raštu ar bet kokiomis nuotolinio ryšio priemonėmis pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą, kuo skubiau, reaguoja į pranešimą bei nustatyta tvarka nustato grėsmės vaikui lygį.

Sprendimas paimti vaiką iš jam nesaugios aplinkos turi būti motyvuotas, kas ir yra daroma, pažymint tokio sprendimo priežastis. Kaip jau minėta, vadovaujantis Grėsmės vaikui lygių kriterijų ir grėsmės vaikui lygio nustatymo tvarkos apraše nustatytais vertinimo kriterijais, kurie detaliai išskirti Grėsmės vaikui lygio nustatymo anketoje. Minėta anketa sudaryta atsižvelgus į ilgametę darbo su vaikais, šeimomis, patirtį turinčių specialistų rekomendacijas. Grėsmė vaikui lygis nustatytas atsižvelgus į vaiko amžių ir nustatytus rizikos veiksnius. Kas yra didelė grėsmė kūdikiui, tai nebūtinai didelė grėsmė paaugliui.

Pranešimas gali būti gautas dėl nesmurtinio vaiko teisių pažeidimo, tačiau nuvykus gali būti nustatyti ir kiti vaiko teisių pažeidimai. Tačiau daugiausiai nustatytų vaiko teisių pažeidimų yra susijusių su smurtu, paprastai ne viena problema būna nustatyta, o keletas vienu metu. Dažnai kartu nustatomos tėvų priklausomybės alkoholiui ir su tu susijusi vaikų nepriežiūra, smurtas artimoje aplinkoje bei kt.

Dovilė Šakalienė džiaugiasi, kad iš tėvų per mėnesį buvo atimta (išgelbėta) 600 vaikų

Iš kokių šeimų tie vaikai buvo paimti – asocialių-rizikos ar normalių šeimų?

Ats.: Akcentuotina, kad nuo šių metų liepos 1 d. nebėra socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikus sąrašo. Šeimoms, kurios iki šių metų liepos 1 d. buvo į pastarąjį įrašytos ir toliau bus teikiama pagalba. Dabar, jei šeimai reikia pagalbos, ji neturi būti priskirta kuriam nors sąrašui.

Turbūt svarbu būtų paminėti, jog yra mitas, kad tik tose šeimose, kurioms teikiama pagalba, kurios kukliau gyvena smurtaujama prieš vaikus. Smurtauja tėvai prieš vaikus ir aukštą išsilavinimą turintys bei puikiai finansiškai apsirūpinę.

Iki šių metų liepos 1 d. Tarnyba rinko iš savivaldybių administracijų vaiko teisių apsaugos skyrių informaciją apie ypatingus atvejus, kurių 2015-2017 m. analizė parodė, jog šeimų, kuriose augantys vaikai galimai nukentėjo ypatingų atvejų metu, įrašytų į socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikus apskaitą skaičius sudaro tik trečdalį šeimų, kurių vaikai nukentėjo nuo smurto.

Šeimų neskirstome, sąrašų dėl šeimų pajamų ar statuso – nesudarome, reaguojame į visus pranešimus.

Ar vaikų buvo atsiklausiama – ar jie nori išvykti iš savo namų su jiems svetimais žmonėmis?

Ats.: Kaip jau minėta, vadovaujantis teisės aktais, vaiko teisių apsaugos specialistai, nagrinėdami pranešimą apie vaiko teisių pažeidimą, turi susitikti su vaiku, pabendrauti su juo be apribojimų, jeigu yra poreikis, – nedalyvaujant vaiko atstovams pagal įstatymą (tėvams, globėjams (rūpintojams), atsižvelgus į vaiko amžių ir brandą išklausyti vaiką jam priimtinu būdu apie galimą jo teisių pažeidimą.

Minėtoje Grėsmės vaikui lygio nustatymo anketos pirmoje dalyje būtina nurodyti ar bendrauta, kada, koks bendravimo turinys, jie nebuvo bendrauta, taip pat turi būti nurodytos priežastys, pavyzdžiui, dėl vaiko sveikatos, dėl nenustatytos vaiko buvimo vietos, vaikas yra dingęs, arba galbūt vaikas yra sulaikytas ir ar dėl kitų objektyvių nepaminėtų aplinkybių.

Taip pat yra ir punktas, kur galima pažymėti, jei vaikas pageidauja būti paimtas.

 Jei buvo atsiklausiama ir išgirstamas neigiamas atsakymas – ar buvo į tai atitinkamai reaguojama ar elgiamasi priešingai vaiko pageidavimui.?

Ats.: Bet kuriuo atveju, ar vaikas pageidautų, ar nenorėtų būti paimtas – visų pirma, labai svarbu su vaiku kalbėtis apie tai kas nutiko, kokia dabar situacija, išsiaiškinti jo išreikšto pageidavimo priežastis (nes ne visada vaiko norai sutampa su jo geriausiais interesais, kitą kartą gal ir pasakomi dalykai pasikarščiavus ir pan.), aptarti tolesnius veiksmus, nes labiausiai kelia nerimą ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, o jiems gal net ir labiau – tai, kas nėra žinoma, pokyčiai.

Užfiksuota daugiau galimo smurto, nuo kurio galimai nukentėjo vaikai – galimai auga smurtas prieš vaikus, galimai…

Kiek viso vaikų buvo paimta iš šeimų rugpjūčio mėnesį, kiek jų sugrąžinta į šeimas ir kaip vertinami tie sugrąžinimai vaikų teisių požiūriu, kai jie per klaidą būdavo atimami nuo šeimos?

Ats.: Šių metų rugpjūtį 569 vaikai paimti iš vaikui nesaugios aplinkos, tačiau tik 248-iems vaikams nustatytas antrasis grėsmės vaikui lygis ir vaikai paimti iš jų atstovų pagal įstatymą (tėvų, globėjų (rūpintojų). Likusiems (321 – infa.lt) paimtiems iš nesaugios aplinkos buvo nustatytas pirmasis arba nenustatytas grėsmės vaikui lygis.

Kai vaikui buvo nustatytas antrasis grėsmės vaikui lygis ir vaikas buvo paimtas iš atstovų pagal įstatymą, buvo kreiptasi į teismą ir teismas išdavė leidimą, turimais duomenimis, nuo liepos 1 d. – tėvams gražintų vaikų yra 18-ka (papildomai prie tų 626, kurie buvo gražinti dviejų dienų eigoje – infa.lt).

Neišduodant teismo leidimo nepaneigiami rizikos veiksniai šeimoje, teismas įvertina grėsmę vaikui. Kaip nurodyta aukščiau minėtuose teisės aktuose, vaikus gražinus šeimai tęsiama atvejo vadyba, teikiama pagalba šeimai.

Dėkojame už atsakymus ir norėtume pasitikslinti – jūs minite, jog nuo liepos gražintų tėvams vaikų yra 18-a.

Ats.: Vakar atsakyme minėjome, jog kai buvo nustatytas antrasis grėsmės vaikui lygis ir vaikas buvo paimtas iš atstovų pagal įstatymą, buvo kreiptasi į teismą ir teismas išdavė leidimą, turimais duomenimis, nuo liepos 1 d. – tėvams gražintų vaikų – 18-ka.

Paimtų vaikų skaičius nėra tapatus nustatytų antrųjų grėsmės vaikui lygio skaičiui. Vaikų paėmimas iš nesaugios aplinkos, nėra lygu vaiko paėmimui iš šeimos. Viso atsakymo pradžioje apie tai detaliai papasakota.

O paimta (bendrai per liepą ir rugpjūtį) apie 1200?

Ats.: Kaip ir minėjome, šių metų rugpjūtį 569 vaikai paimti iš vaikui nesaugios aplinkos, tačiau vaikams nustatytas antrasis grėsmės vaikui lygis ir vaikų paimtų iš jų atstovų pagal įstatymą (tėvų, globėjų (rūpintojų) – 248-ni. Likusiems paimtiems iš nesaugios aplinkos buvo nustatytas pirmasis arba nenustatytas grėsmės vaikui lygis.

Liepos mėnesį buvo paimti 524 vaikai iš nesaugios aplinkos, o 258 vaikams nustatytas antrasis grėsmės vaikui lygis (vaikai paimti iš jų atstovų pagal įstatymą (tėvų, globėjų (rūpintojų).

Ar aš teisingai supratau? Nes liepos mėnesį paimta buvo apie 600 vaikų, o rugpjūčio 569. Ar su skaičiais čia viskas tikslu?

Ats.: Paėmimas vaiko iš jam nesaugios aplinkos nėra lygu vaiko paėmimui iš jo atstovų.

Anksčiau spaudoje skelbta, jog iš liepos mėnesį paimtų vaikų bendro 600 skaičiaus buvo grąžinta 305 vaikai. Daugiau nei pusė.

Ats.: Tikslūs paimtų vaikų skaičiai pateikti ankstesniame atsakyme. Būtų tiksliau formuluoti, jog beveik pusė paimtų vaikų iš jiems nesaugios aplinkos, įvertinus grėsmės vaikui lygį, nenustačius grėsmės vaikui lygio arba nustačius pirmąjį, perduoti atstovams (grąžinti į šeimas – infa.lt) pagal įstatymą.

Seimo pirmininkas išplečia vaikų nepriežiūrą, kaip vieną smurto prieš vaiką formų, įtraukdamas į ją atsisakymą skiepyti vaikus

Primename, jog vaiko paėmimas iš nesaugios aplinkos dar nereiškia, kad vaikas paimamas iš tėvų ar kitų atstovų pagal įstatymą. Iš nesaugios aplinkos paimtas vaikas nenustačius pavojaus jam, yra perduodamas tėvams ar kitiems atstovams pagal įstatymą. Tik tais atvejais, kai kyla grėsmė vaiko saugumui, sveikatai ir (ar) gyvybei ir nustatomas antrasis grėsmės vaikui lygis, vaikas yra paimamas iš tėvų ar kitų atstovų pagal įstatymą.

infa.lt patikslinimas:

Lietuvos vaiko teisių tarnybos išaiškinimu, tai, kad vaikas dviem dienoms ar mėnesiui paimamas iš šeimos (tarnyba tai vadina „iš nesaugios aplinkos“), nereiškia paėmimo „pagal įstatymą“. Tai gal reikėtų suprast, kaip laikiną vaiko sulaikymą, kol bus išsiaiškintos aplinkybės dėl kurių jis buvo paimtas. Aplinkybėms susiklosčius palankiai (neradus nusikaltimo sudėties) – vaikas gražinamas į šeimą (atstovams, pasak vaiko tarnybos), o jei nepalankiai – vaikas gali prarasti šeimą, net jei nenori, nes tai, kas labiausia atitinka vaiko interesus ir su kuo vaikas nori būti – sprendžia ne jis ir ne jo šeima.

sekite autorių Facebook

Kaip balsavo Seimo nariai priimant „Vaikų teisių apsaugos įstatymą:

Seimo narys(-ė) Frakcija Prieš Susil.
Ačienė Vida LVŽSF +
Adomėnas Mantas TS-LKDF +
Alekna Virgilijus LSF +
Andrikis Rimas TTF +
Anušauskas Arvydas TS-LKDF
Armonaitė Aušrinė LSF +
Ažubalis Audronius TS-LKDF +
Ąžuolas Valius LVŽSF +
Bacvinka Kęstutis LVŽSF
Bakas Vytautas LVŽSF +
Balsys Linas MG
Bartkevičius Kęstutis TTF +
Bastys Mindaugas LSDPF
Baškienė Rima LVŽSF +
Baublys Juozas LSF
Baura Antanas LVŽSF +
Bernatonis Juozas LSDPF +
Bilotaitė Agnė TS-LKDF
Budbergytė Rasa LSDPF +
Bukauskas Valentinas LSDPF +
Burokienė Guoda LVŽSF +
Butkevičius Algirdas LSDPF +
Čimbaras Petras LSDPF
Čmilytė-Nielsen Viktorija LSF +
Dagys Rimantas Jonas TS-LKDF +
Degutienė Irena TS-LKDF
Dumbrava Algimantas TTF +
Džiugelis Justas LVŽSF +
Gaidžiūnas Aurimas LVŽSF +
Gailius Vitalijus LSF +
Gaižauskas Dainius LVŽSF
Gelūnas Arūnas LSF
Gentvilas Eugenijus LSF +
Gentvilas Simonas LSF
Glaveckas Kęstutis LSF
Gražulis Petras TTF +
Gumuliauskas Arūnas LVŽSF +
Imbrasas Juozas TTF +
Jakeliūnas Stasys LVŽSF
Jarutis Jonas LVŽSF +
Jedinskij Zbignev LLRA-KŠSF +
Jovaiša Eugenijus LVŽSF +
Jovaiša Sergejus TS-LKDF +
Juknevičienė Rasa TS-LKDF +
Juozapaitis Vytautas TS-LKDF +
Juška Ričardas LSF +
Kamblevičius Vytautas TTF +
Kaminskas Darius LVŽSF
Karbauskis Ramūnas LVŽSF
Kasčiūnas Laurynas TS-LKDF
Kepenis Dainius LVŽSF +
Kernagis Vytautas TS-LKDF
Kindurys Gintautas LVŽSF +
Kirkilas Gediminas LSDPF
Kirkutis Algimantas LVŽSF +
Kravčionok Vanda LLRA-KŠSF +
Kreivys Dainius TS-LKDF +
Kubilienė Asta LVŽSF
Kubilius Andrius TS-LKDF +
Landsbergis Gabrielius TS-LKDF +
Langaitis Tadas TS-LKDF +
Liesys Jonas LSF +
Linkevičius Linas Antanas LSDPF
Mackevič Michal LLRA-KŠSF +
Majauskas Mykolas TS-LKDF +
Maldeikienė Aušra MG +
Markauskas Bronius LVŽSF
Martinėlis Raimundas LVŽSF
Masiulis Kęstutis TS-LKDF +
Matelis Bronislovas MG +
Matkevičienė Laimutė LVŽSF +
Matulas Antanas TS-LKDF
Mažeika Kęstutis LVŽSF +
Miliūtė Rūta LVŽSF +
Morkūnaitė-Mikulėnienė Radvilė TS-LKDF +
Narkevič Jaroslav LLRA-KŠSF +
Nausėda Alfredas Stasys LVŽSF
Navickas Andrius TS-LKDF +
Navickienė Monika TS-LKDF +
Nekrošius Arvydas LVŽSF +
Nevulis Petras LVŽSF +
Norkienė Aušrinė LVŽSF +
Olekas Juozas LSDPF +
Olševski Česlav LLRA-KŠSF +
Palionis Andrius LSDPF +
Papirtienė Aušra LVŽSF +
Pavilionis Žygimantas TS-LKDF +
Poderys Virgilijus LVŽSF
Popovienė Raminta LSDPF
Pranckietis Viktoras +
Puidokas Mindaugas LVŽSF +
Pūkas Kęstutis MG
Pupinis Edmundas TS-LKDF +
Puteikis Naglis LVŽSF
Rastenis Vytautas LVŽSF +
Razma Jurgis TS-LKDF +
Rimkus Juozas LVŽSF +
Rinkevičius Viktoras LVŽSF +
Rozova Irina LLRA-KŠSF +
Sabatauskas Julius LSDPF
Salamakinas Algimantas LSDPF +
Saudargas Paulius TS-LKDF
Simulik Valerijus LVŽSF
Sinkevičius Rimantas LSDPF +
Sinkevičius Virginijus LVŽSF
Sysas Algirdas LSDPF +
Skaistė Gintarė TS-LKDF +
Skardžius Artūras LSDPF +
Skvernelis Saulius LVŽSF
Smirnovas Kęstutis LVŽSF +
Stacevičius Lauras LVŽSF +
Stančikas Andriejus LVŽSF
Staniuvienė Levutė LVŽSF +
Starkevičius Kazys TS-LKDF +
Steponavičius Gintaras MG
Streikus Zenonas LVŽSF +
Strelčiūnas Algis TS-LKDF +
Šakalienė Dovilė LSF +
Šalaševičiūtė Rimantė LSDPF +
Šarknickas Robertas LVŽSF +
Šedbaras Stasys TS-LKDF +
Šiaulienė Irena LSDPF +
Šimas Audrys LVŽSF +
Šimonytė Ingrida TS-LKDF +
Širinskienė Agnė LVŽSF +
Talmont Leonard LLRA-KŠSF +
Tamašunienė Rita LLRA-KŠSF +
Tomilinas Tomas LVŽSF +
Tumėnas Stasys LVŽSF +
Urbšys Povilas LVŽSF +
Vaičekauskas Gintaras LSF
Valiūnas Petras LVŽSF +
Vareikis Egidijus LVŽSF +
Varkalys Jonas LSF +
Varžgalys Juozas LVŽSF +
Vasiliauskas Gediminas LVŽSF +
Veryga Aurelijus LVŽSF
Vingrienė Virginija LVŽSF
Vinkus Antanas LSDPF +
Zingeris Emanuelis TS-LKDF
Žemaitaitis Remigijus TTF

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 20

  1. Algirdas    -  2018-09-08, 02:06

    Viskas pagal įstatymą… įstatymai taikomi piliečiams. Tai nebebūkite tais piliečiais ir jokie įstatymai jums nebus taikomi. Pasus ir kitas valdiškas popieras ugnin, pavardžių nebėr ir įstatymai jums jau nebegalioja. Jokie. Ir nebus pagrindo atiminėti vaikus. Ką valdžia darytų jei tokių atsirastų bent tūkstantis? Jie ir su keliais šimtais nesusitvarkytų. Paskaičiuokit nesumokėtų mokesčių metinę sumą nuo 1000 dūšių. Oho. Smagumynas. O kai kas sako: ką mes galim? Galim. Daug ką galim.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Dovilė    -  2018-09-08, 11:21

    Genocidas. Vergove Ir t t. Nesiskaitymas su vaikais ir tėvais ir tiesiog debilizmas kaip gi neatskiria kur normali seima kur vaikas mušamas mušamas vaikas visai kitoks jis pats bijos tevu ir nenorės buti su jais. O cia tikras smagumynas atiminėja tikra to žodžio prasme tai išvada geriau negimdyti arba gimdyti robotus jokiu jausmu jokiu emociju tik vien robotai atsiprasau prašau ir t t. Nebe kenčiu pasaulio jau dirbtinas pasidarė robotinis zmones pavertė robotais be jausmu tik mokėk mokesčius ir tylėk nes tu esi durnas va o tie valdžioje protingi visažiniai viska išmanantys netgi pasaulio tvarka. Išsigimėliu pasaulis dirbtinas maistas dirbtini jausmai dirbtina meile ir vaikai dirbtiniai

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Algis B*biagalvis Ramanauskas    -  2018-09-08, 12:49

    Purvinos kaimiečių išperos, į konservus juos

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Štai kaip ŠAKALAI EFEKTYVIAI DIRBA    -  2018-09-09, 13:42

    Algis B*biagalvis Ramanauskas – 2018-09-08, 12:49 Purvinos kaimiečių išperos, į konservus juos

    GAL BŪTŲ GALIMA PLAČIAU PAAIŠKINT, KUR TUOS VAIKUS IŠVEŽA, PATALPINA, PADEDA, KAS TOKIUS KIEKIUS VAIKŲ LIETUVOJE PAIMA DVIEM DIENOM, JEI ŠEIMOS NIEKADA NEGAUNA NET MAŽIAUSIOS PAGALBOS, AR IŠ TO KIEKIO VAIKŲ YRA DINGUSIŲ BE ŽINIOS, KAS ATSAKO UŽ ŠITUOS VAIKUI PER TAS DVI DIENAS, JEI JIE NETENKA TĖVŲ, KAS DAROMA SU TAIS VAIKAIS PER TAS DVI DIENAS, KAS TIKRINA JŲ SVEIKATĄ PO TO, KAI ŠAKALAS TUOS VAIKUS DVI PARAS LAIKO NUSAVINĘS, KOKIOS VAIKŲ REAKCIJOS PO TOKIO GROBIMO, KIEK ŠEIMŲ PASISKUNDĖ DĖL TOKIO VAIKŲ TEISIŲ SKYRIAUS PATARĖJŲ ŪSŲ PATARIMO?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Štai kaip    -  2018-09-09, 13:46

    ar šitie vaikai turi kokį kontaktą per tas dvi paras su savo tėvais, ar tik su ŠAKALU IR VAIKŲ TEISIŲ SKYRIAUS PATARĖJAIS ŪSAIS?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. ŠAKALAI EFEKTYVIAI DIRBA    -  2018-09-09, 13:55

    Man čia dar trūksta duomenų, kas vežioja tuos tūkstančius vaikų pirmyn – atgal, iš kokių lėšų, kas juos maitina, ir kiek tam skirta pinigų, žmonėms reikia statistikos, mes turim žinoti, kiek šis ŠAKALŲ ĮSTATYMAS KAINUOJA, ir kaip tos dvi dienos pateisinamos vaiko mokykloje ar darželyje? DĖKUI, lauksiu papildymo 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Aldona    -  2018-09-09, 19:34

    Turi būti atvirkščiai-iš namų pašalinamas smurtaujantis ar girtaujantis asmuo ,o ne vaikas.Laikant tai smurtu artimoje aplinkoje

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Lina    -  2018-09-10, 09:19

    Toks įstatymas yra apsurdas ………. vienareikšmiškai ……… be komentarų …… negi visuomenė taip degradavo kad negali pasirūpinti savo vaikais ???? ir leis kažkokiems „psichologas” spręs nesaugumo lygius ir atiminės vaikus ??? Aš nepasitikiu valstybe, teisėsauga, gydytojais pati niekada nesikreipčiau pas psichologą nes kiekvienas žmogus yra unikalus ir išskirtinis ne šablonas , kad galėtų kažkas vertinti ir patarinėti o dar labiau spręsti… man tai prilygsta visuomenės genocidui…. Reikia brandinti tautą o nedaryti įstatymų vergais…. nes vergai gimdo vergus…………..

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Gražina    -  2018-09-11, 15:45

    Mane žeidžia šitas įstatymas, aš iš mamos tampu tik kažkokiu beveidžiu atstovu.Vaikai patiria didelė psichologinį smurtą, patirdami išvežimą kažkur, pas kažką svetimą.Šakalams teikia susirūpinti psichiatrinių tinklo plėtimu ir psichiatrų ruošimu, nes tie vaikai potencialūs psichiatrinių klijentai.Ir nežinia, kur jie būna 2dienas, kas veža, gal išnaudojami seksualiai, šeremi vaistais ir t.t. Dievo tarnai, visaip kap elgėsi su vaikais, o čia eiliniai žmogeliai.Manau tai dat ir biznis, naujos darbo vietos,o jūs mokesčių mokėtojai, tik neškit daugiau pinigų.Neliko pagarbos tėvams ir aš džiaugiuosi, kad vaikai užaugo, nes esant tokiai tvarkai ir pažiūrai į tėvus negimdyčiau nei vieno vaiko

    Atsakyti į šį komentarą
  10. ingrida    -  2018-09-12, 14:28

    kažkoks absurdas,mūsų name vaikas diena nakti klyk skambinom pareigūnams su mama kalbėjom,kaip nuo žasies vanduo,niekam nerūpi vaikas kaip klykė taip ir tebklyk jokios teisės nepadeda jokie apribojimai neveik,kur nereik lenda kaip parazitai,kur reik realios pagalbos nieks subinės nepakelia

    Atsakyti į šį komentarą
  11. Lietuviu genocidas ir ne kitaip    -  2018-09-22, 21:44

    per 2 men atimta 1200 vaku, tai per 12 men gausis 7200. Lietuvoje per metus gimsta maziau nei 30000 (paanalizavus statistika vargiai gimsta 20000). Taigi grubiai skaiciuojant per metus is seimu atemama beveik puse vaiku.
    Is kur atsirado pinigai vaiku grobimams, oi… prieziurai? Juk tiek metu sakaliene verke, kad pinigu nera. Kas finansuoja si prekybos vaikais versliuka?

    Atsakyti į šį komentarą
  12. to - Aldona    -  2018-09-22, 21:55

    kadangi vygdomas Lietuviu genocidas butent vaikas (ateitis) turi buti atemamas is seimos, o smurtaujantis ir girtaujantis asmuo turi buti paliekamas seimoje tam, kad mustu ir/ar uzmustu moteri, kad ta daugiau negimdytu.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...