infa.lt

Dešimtmečius nutylėta tiesa apie daugiabučius atsiveria skaidrumui – gyventojams laikas žinoti

05 rugsėjo
10:44 2018

Žydrūnė Viselgaitė
Asociacija „Čia tavo namai“ nuo rugpjūčio mėnesio pradėjo viešai ir atvirai kalbėti apie daugiabučius namus, jų administravimą, įstatymus. Kadangi dažnai tenka bendrauti su daugiabučių namų gyventojais, matome, kad yra didžiulė informacijos stoka. Gyventojai dažnai net nežino, kad gali būti kitaip: mažesnės kainos, išsilaisvinimas nuo administratoriaus ar dešimtmečius „karaliaujančio“ bendrijos pirmininko, nemokamų projektų ir darbų įgyvendinimas.

Todėl nusprendėme, kad vienintelis kelias padėti gyventojams suprasti – nuosekli edukacija, kuri nepaliks neatsakytų klausimų. Tik tuomet gyventojai galės kritiškai vertinti susidariusias situacijas su administratoriais ar bendrijos pirmininkais, daugiabučio namo projektais ir darbais. Šiai dienai, geriausia informacijos sklaida internetinėse platybėse, todėl pradėjome filmuoti trumpus edukacinius klipus, kuriuose atsakome į žmonių užduodamus klausimus.

Gyvų susitikimų metu gyventojai užduoda šimtus klausimų, tačiau internetu šie skaičiai mažesni, nes žmonės vis dar prisibijo apie savo namo problemas kalbėti viešai, tačiau džiugu, kad aktyvumas po truputį didėja ir virtualioje erdvėje. Manome, kad apie šio projekto idėją turėtų sužinoti kuo platesnė žmonių auditorija, kad šis edukacinis projektas įneštų savo indėlį (reikalingas žinias) visos Lietuvos mastu.

Edukacinio projekto tikslas, suteikti galimybę Lietuvos žmonėms gauti objektyvius, įstatymais pagrįstus atsakymus. Kyla klausimai: Kodėl niekas to nedarė iki šiol? Galbūt tai kažkam nenaudinga? Galbūt kuo mažiau informacijos tuo lengviau administruoti daugiabučius, nes gyventojai niekuo nesidomi ir nieko nesupranta?

Su gyventojais, susirinkimuose, tenka kalbėti valandomis, kad atsakytume į visus jiems rūpimus klausimus, kurie nuolatos kartojasi. Akivaizdu, kad žmonėms trūksta aiškios, suprantamai pateiktos ir teisingos informacijos. Gyventojų su panašiais klausimais vis daugėjo: „Kaip atsisakyti administratoriaus?“, „Kaip įkurti bendriją?“, „Kaip turėtų atrodyti efektyvus pirmininko darbas?“ ir kiti.

Todėl siekiant atsakyti į besikartojančius, tačiau labai svarbius ir esminius klausimus, kilo idėja visa tai kelti į internetinę erdvę, kad informaciją galėtų pasiekti kiekvienas sau tinkamu metu. Tikimės, kad Lietuvos gyventojai, padės vieni kitiems, paskleisdami žinią apie šį edukacinį projektą!

Temų-klausimų sąrašas: https://www.youtube.com/watch?v=VO…AE8c&list…eZW2

ŽYDRŪNĖ VISELGAITĖ
Asociacijos vadovė,
Tel.nr.:+370 679 90414
info@ciatavonamai.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 567

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...