infa.lt

Planuojama reikalauti iš kiaulių laikytojų apmokėti VMVT patirtas išlaidas už afrikinio kiaulių maro židinio likvidavimą

28 rugpjūčio
17:59 2018
Antanas Matulas

© Stasio Žumbio nuotr

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Antanas Matulas, šią vasarą intensyviai lankydamasis kaimiškuose rajonuose, gavo gyventojų nusiskundimų, kad Vyriausybė ne tik nesprendžia afrikinio kiaulių maro problemos, bet ir bando numesti gyventojams išlaidas, patiriamas kiaulių maro židinių likvidavimui.

Parlamentaras kreipėsi į žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį, reaguodamas į gautą informaciją, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Teisės ir Skubios veiklos skyriai parengė tvarką, pagal kurią planuojama reikalauti iš kiaulių laikytojų apmokėti VMVT patirtas išlaidas už AKM židinio likvidavimą, jei asmuo nesilaikė biologinio saugumo reikalavimų arba nebuvo deklaravęs kiaulių.

„Amoralu reikalauti iš žmogaus, ir taip patyrusio nuostolius dėl afrikinis kiaulių maras, padengti valstybinės įstaigos patirtas išlaidas už maro židinio likvidavimą. Priešingai – dar kartą turėtume paklausti Vyriausybės, kodėl Lietuvoje nesugebama efektyviai kovoti su šia problema, nuo ko kenčia pavieniai ūkininkai, stambūs ūkiai ir vartotojai. Už šiuos nuostolius atsakomybę privalo prisiimti Vyriausybė“, – sako Seimo narys A. Matulas.

Kreipimesi į ministrą parlamentaras prašo pateikti informaciją, ar tikrai tokia praktika bus taikoma nepaisant to, jog VMVT yra biudžetinė įstaiga, kurios paslaugos yra apmokamos valstybės biudžeto lėšomis.

„Atkreipiame dėmesį, jog dėl tokių reikalavimų labiausiai nukentėtų pati pažeidžiamiausia visuomenės dalis – pensininkai bei kiti mažas pajamas gaunantys žmonės, kurie paprastai gyvena kaimuose, nedideliuose ūkeliuose ir su teisės aktais dažnai būna nesusipažinę. Pabrėžiame, jog tiesiogiai bendraudami su nedidelių ūkių kiaulių augintojais ir matydami realią situaciją, tokį VMVT sprendimą skeptiškai vertina ir patys VMVT darbuotojai, vykdantys afrikinio kiaulių maro kontrolę“, – rašome kreipimesi į ministrą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 157

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....