infa.lt

Estija ir Latvija svarsto galimybę išieškoti TSRS okupacijos žalą iš Rusijos

23 rugpjūčio
01:04 2018
Urmas Reinsalu - Estijos teisingumo ministras

Urmas Reinsalu deda vainiką, skirtą 1941 metų birželio tremties aukoms atminti / Anna Aurelija Minev / ERR

Po bendro Estijos ir Latvijos vyriausybių posėdžių Rygoje, dviejų šalių teisingumo ministrai išstojo su bendru pareiškimu, kuriame patvirtino ketinimą apsvarstyti visas galimybes išieškoti iš Rusijos kompensacijas už TSRS okupacijos laikotarpiu padarytą žalą. Tiems tikslams pasiekti planuojama pasinaudoti tarptautinės teisės instrumentais, tame tarpe JTO lygmenyje, praneša ERR.

Estijos ir Latvijos teisingumo ministrai Urmas Reinsalu ir Dzintars Raznačs pabrėžė galimybių pateikti reikalavimus dėl žalos atlyginimo Rusijos Federacijai kaip TSRS teisių perėmėjai, svarbą. Apie tai sakoma dviejų ministrų pareiškime, pasirašytame po rugpjūčio 21 dieną įvykusio bendro Estijos ir Latvijos vyriausybių posėdžio, ir išplatintame Estijos teisingumo ministerijos spaudos tarnybos.

Pasirašytame dviejų vyriausybių bendrame pareiškime pranešama, jog abi minėtos valstybės gerbia okupacinio režimo aukų atmintį ir vertina bendradarbiavimą įamžinant ir įprasminant istorinį paveldą, siekiant užtikrinti saugumą, demokratiją ir teisinės valstybės principus Estijoje ir Latvijoje.

Ryšium su tuo dviejų šalių teisingumo ministrai savo pareiškime pabrėžė svarbą išsaugoti atminimą apie žmonių aukas, įvykusias dėl TSRS okupacijos, ir ištirti galimybes iškelti reikalavimus apie žalos atlyginimą Rusijos Federacijai, kaip TSRS teisių perėmėjai.

Estijos teisingumo ministras Urmas Reinsalu antradienį supažindino savo kolegą iš Latvijos su juridiniu tyrimu, kalbant apie būsimus tolesnius žingsnius šiuo klausimu iš tarptautinės teisės požiūrio taško. Dzintars Raznačs, savo ruožtu, supažindino Reinsalu su galimomis priemonėmis, kurių gali būti imtasi šiuo klausimu JTO lygmenyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...