infa.lt

Išsivysčiusi industrinė civilizacija Žemėje egzistavo dešimtis tūkstančių metų

23 liepos
01:01 2018

Straipsnis nepretenduoja į mokslinio darbo statusą, tačiau siekia paskatinti skaitytojus pasitelkti mąstymą ir pabandyti atsakyti į medžiagoje paliečiamus klausimus arba bent jau į vieną jų – ar mums skelbiama pasaulio vystymosi eiga apskritai turi kažką bendro su realybe? Bent jau kalbant apie istorijos, geografijos, geologijos sritis.

Jei toks klausimas kyla, tada, siūlo šio straipsnio autorius, wakewuphuman, savo tinklaraštyje livejournal.com, pirmyn.

Pristatau jums loginę savo samprotavimų ir išvadų grandinėlę, pradeda straipsnio autorius – wakeuphuman. Šiai dienai turime pasaulyje galybę artefaktų, kurių neįmanoma atkartoti šiandien, kadangi nėra technologijų, įrangos ir specialistų, ir kurie liudija, jog prieš 200 metų ir anksčiau, Žemėje egzistavo išsivysčiusi globali civilizacija, lyginant su kuria mes – vaikai smėlio dėžėje. Keletas pavyzdžių:

Babolovo (Babolovsky) vonia. Granitas. 48 tonos.

specialistai ne kartą reiškė abejones tuo, kad Babolovo vonia daryta rankomis, nes, pasak jų, yra aiškūs mašininio apdirbimo pėdsakai, tikslus apskritimas visu skersmeniu, tiksli dubens-vonios dugno sfera. To neįmanoma atlikti rankomis ir dar taip nupoliruoti.

Bet, jei milžiniškas granito dubuo buvo pagamintas naudojant apdirbimo įrangą, tai kyla logiškas klausimas: iš kur meistrai gavo reikalingo dydžio tekinimo stakles.

Vienas dalykas nekelia abejonių: šis artefaktas yra tikras akmens pjaustymo metodo šedevras. Net dabar, esant dabartinio lygio technologijoms ir naudojant šiuolaikinę įrangą, sukurti kažką panašaus yra neįmanoma.

Yra ir kitų abejonių, susijusių su šia caro vonia. Pavyzdžiui, jei praėjusio amžiaus meistrai galėjo padaryti kažką panašaus, tai kodėl su laiku šie įgūdžiai buvo prarasti? Ir kodėl toks unikalus kūrinys daugelį metų paslėptas nuo žmonių akių ir yra saugomas beveik sąvartyne?

♦◊♦

Aleksandrijos (Aleksandro) kolona Sankt Peterburge – 600 tonų. Monolito aukštis 25,6 m, o bendras viso monumento beveik 48 m. Forma ne konusas, o entazis (išgaubta). Ji stovi ant pamato niekaip nepritvirtinta, veikiama tik savo pačios masės. Iki šiol nebuvo net menkiausių nukrypimų nuo 600 tonų svorio monolito vertikalės. Be sukimo tekinimo staklėse tokio gaminio su idealiu spinduliu pagaminti neįmanoma. Pabandykite užsakyti pas bet kokį meistrą ar šiaip tekintoją sumažintą tokio gaminio kopiją su idealiu spinduliu,, sakykime 2 m ilgio ir 30 cm skersmens, reikalaudami tą atlikti rankomis (kaltais, dildėmis, ir t.t.) – niekas nesutiks to imtis.

Peru, Ollantaytambo. Daugiakampių blokų, sveriančių 40-120 tonų sujungimas. Susilietimo tikslumo lygmuo – patys matote. Pagražinti blokai suderinti trijose dimensijose ir tuo pačiu išorėje sudaro tiesią plokštumą.

Cappella Sansevero: Il Disinganno. Pagaminta (iškalta, išdrožta, išrėžta?) iš vieno marmuro luito. Be aukštos klasės automatinių programavimo staklių to ką matome pagaminti neįmanoma. Per pastaruosius 50 metų nieko nors iš tolo panašaus pagal pagaminimo sudėtingumą nebuvo sukurta nė vieno skulptoriaus. Net turint minėtas stakles.

Marmurinis antkapis Monumentų Staglieno kapinėse-muziejuje Genujoje. Kaip įmanoma iškalt kaltu ar dar kokiu mušamuoju drožiamuoju įrankiu tokio storio akmenines klostes jų nesuskaldant? Tie, kas bent truputį susiję su gamybos pramone supras, kad čia naudotos mechaninės darbo priemonės, kaip sukamieji šlifuokliai su deimanto abrazyvu, deimantinės frezos ir panašūs sukamojo momento (ne mušamojo) įrankiai, kurių, pasak mokslininkų, tuo metu, kai tas buvo sukurta tiesiog negalėjo būti. Negalėjo būti todėl, kad negalėjo būti. Geležinis argumentas. Argumentai, kad be tokių įrankių negalėjo būti sukurti tokie kūriniai – atmetami.

Akmeninis tiltas Sevastopolyje. Kiekvienas įvairiakampis tilto akmuo, iš esmės pats yra atskira skulptūra. Šiuolaikinio darbo su akmenimi pavyzdys už tilto kairėje. Sienelė iš paprastų netašytų akmenų. Pagal dabartinius vertinimus laikoma visiškai priimtina.

Einame toliau.

Visi miestai planetoje buvo pastatyti iš akmens antikos stiliumi su iš anksto numatytu gatvių, prospektų, krantinių ir t.t. planavimu. Visi miestai turėjo akmeninę bastiono tipo sieną, kurios statybos apimtys dažnai prilygo paties miesto statybos apimtims. Plačiau apie tai kitoje temoje.

Maždaug apie 1780-1815 metus įvyko termobranduolini skaras, greičiausiai ne pirmą kartą Žemėje, po kurio kaip rezultatas atėjo 1816 metų branduolinė žiema – metai be vasaros. Anglosaksai vadina juos Eighteen Hundred and Froze to Death.

https://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer

Pateiksiu keletą nuotraukų iš Google Earth su branduolinių sprogimų krateriais teritorijose, pavyzdžiui, šiuolaikinėje Baltarusijoje. Tokių kraterių galima atrasti šimtais beveik visose šalyse. Balti pėdsakai netoli kraterių tai kalkakmenio skalda, pagrindinė to meto statybinė medžiaga.

 

 

 

Baltarusijos krateriuose daugumoje yra vanduo – matyt aukštas gruntinių vandenų lygmuo. Bet labai daug planetos paviršiuje kraterių be vandens, pavyzdžiui, Ukrauinoje:

 

 

Branduolinės žiemos pasekoje iššalo beveik visi augalai ir susidarė poliarinės kepurės. Tą patvirtina beveik visiškas medžių, vyresnių nei 200 metų amžiaus nebuvimas šiauriniame pusrutulyje. Dalis jų išdegė branduolinio karo metu, dalis iššalo. Kad galėtumėte vizualiai tą įvertinti įrašykite Google Roger Fenton Crimea arba James Robertson Crimea ir pasirinkite rodyti paveikslėlius. Jūs pamatysite šių dviejų pirmųjų karo fotografų, atvykusių į Krymą 1853 metais (jau po branduolinio karo, maždaug po 40 metų) nuotraukas, kai jie fotografavo Sevastopolio apgultį. Sulyginkite augaliją tada ir dabar.

Vienos Roger Fenton fotografijos prie Sevastopolio pavyzdys:

Įrašius google paieškoje „Сибирь фото 19 века” pamatysite daug fotografijų jau iš 19 amžiaus pabaigos, kuriose medžiai tik tik pradėję augti. Pavyzdžiui Sverdlovsko rajonas

Po to karo žmonija nusirito savo vystymesi atgal, beveik iki feodalinės visuomenės lygmens. Laimėtojais pasijuto anglosaksai, kadangi jiems mažiausiai teko. Jie pamynė po savimi pasaulio likučius 150 metų, naujai išrado garo variklį varomą anglimi ir pirmyn, – šiandien naftos-dujų, branduolinės energijos era ir mūsų industrijos pramoninai kompleksai pilnai išnaudoja visą Mendelejevo cheminių elementų lentelę, kurią ji, esą išrado sapnuodamas. Iš tiesų, greičiausia ją per jį tiesiog paviešino., kadangi ji jau buvo žinoma seniausiai iki tol.

Pereikime prie įdomiausios dalies. Aš tvirtinu, jog dabartinė civilizacija tik tos, pasitraukusios šešėlis. Mes vaikai lyginant su jais. Per buvusios civilizacijos pramoninius įrenginius to įrodyti negalima, kadangi juos tiesiog utilizavo, perlydė. O kaip tada įrodyti? Ogi paprastai.

Jeigu išėjusi civilizacija savo išsivystymo lygmeniu buvo aukštesnė už mūsiškę, tai jos industrijos pilnaverčiam funkcionavimui turėjo būti reikalinga visa Mendelejevo cheminių elementų lentelė.

O beveik visi periodinės sistemos elementai randasi uolynuose ir žemėje. Reiškia aš turiu jums parodyti plataus masto rūdos kasyklas, karjerus ir kitas naudingų iškasenų gavybos vietas, kur jos buvo išgaunamos iš žemės paviršiaus, kalnų šlaituose, po žeme.

O taip pat perdirbtos jau tuščios žaliavos pėdsakus, paliktus praeities perdirbimo kombinatų. Tuo ir užsiimsime.

Iki 18 amžiaus namai buvo statomi beveik išimtinai iš kalkakmenio, rašo autorius. Jo pjaustymui buvo naudojama pažangi įranga, kuria buvo gaminami idealūs įvairiakampiai. Į tokiu būdu sudėto klojinio siūles nepavyktų prakišti net peilio ašmenų.

Štai namas Kryme, kurio pirmas aukštas buvo užpiltas moliu 3-4 metrus, kaip visuose buvusio TSRS miestuose, teigia autorius. Sevastopolyje, Simferopolyje, Feodosijoje, Kerčėje – visi namai, kurie nugrimzdę į gruntą 3-4 metrus turi tokios kokybės klojimą.

Praeina 200 metų ir jau TSRS laikais štai toks klojimas iš kalkakmenio yra laikomas visai neblogu.

Tokios kokybės klojimo kaip pirmoje nuotraukoje šiandien nesugebama padaryti niekur. Tai vadinama regresu.

Dabar žiūrime, kokiomis apimtimis ir kaip ilgai šioje planetoje buvo išgaunamas kalkakmenis – pagrindinė statybinė medžiaga.

Kryme tūkstančiai kilometrų katakombų, kuriose buvo pjaunamas kalkakmenis. Apimtys tiesiog stulbinančios. Be to, oficialiai skelbiama, jog akmuo buvo išgaunamas nuo senovės graikų laikų, dar iki mūsų eros. Buvo pjaunamas rankiniais pjūklais ir išgaunamas kaltais bei laužtuvais.

Autorius prisimena, kaip ėjo į ekskursiją į akmens skaldyklą. „Deja , nepadariau nuotraukų, Lubose aiškiai matosi diskinių pjūklų žymės, disko storis maždaug 4 mm, o diametras maždaug 2 metrai – tas gerai matosi sienose, kai po prapjovimo blokas buvo nulaužiamas. Toje vietoje kur diskas sustojo aiškiai matosi diametras.

Šioje nuotraukoje, darytoje dar iki 1917 metų revoliucijos galima matyti jog iš kalkakmenio šlaito tvarkingai išpjautas segmentas, kurio dugno pakraštyje nutiesti bėgiai o viduryje pastatyti namai.

Dabar svarbi nuotrauka iš Inkermano karjero (pavadinimas Šampany – Шампаны) daryta 1890 metais. Joje matome išpjautą per kalvą praėjimą, maždaug 100 metrų pločio ir apie 70-80 metrų aukščio. Pjūvio sienose didžiulės nišos, o jose stovi vienaukščiai namai. Šalia vertikalios sienos matome suverstas kaip šlaitą nekondicinę kalkakmenio skaldą , kuri byrėjo iš po pjūklų. Kai kurios iš šių nišų yra katakombų pradžia, kurios tęsiasi šimtus kilometrų gilyn. Vyko plataus masto kalkakmenio gavyba. Vidun laisvai įvažiuoja sunkvežimiai. Trap kitko, senovinės katakombos yra po bet kuriuo planetos miestu. Pavyzdžiui po Odesa katakombos ilgis siekia 2500 km.

O dabar atskleidžiam manipuliaciją. Tai, ką mums pateikia kaip uolas, konjonus, tarpeklius, yra ne kas kita kaip karjerai. Kaip labai seni karjerai, taip ir palyginus nauji. Ir taip, Krymas, Belogorsk. Balta uola. Tai kalkakmenio karjeras. Siena susidarė nupjovus kalvos šlaitą.

Sienos papėdėje būdingas pylimas iš kalkakmenio skaldos ir nekondicinių gabalų.

Toliau daugiau. Matote tą tarpeklį iš kurio buvo išgauta masė kalkakmenio Bachčisarajaus rajone? Jis pateikiamas kaip slėnis. Kalkakmenio skaldos šlaitai po sienomis jau pasidengė ažuolų miškais

Sulyginkite viršutinę „tarpeklio-slėnio“ nuotrauką su Inkermano 19 amžiaus nuotrauka. Šlaitai šalia vertikalių sienų ių kalkakmenio skaldos dar neužaugo miškais.

O dabar žiūrėkite į nuotrauką r atkreipkite dėmesį į laiptuotą karjerų ir kasyklų konfigūraciją Geležies rūdos gavyba Lebedinskoje radimvietėje atviru sprogstamuoju būdu.

Magnetinis kalnas, Uralas

Čeremšankso nikelio rūdos kasyklos

Vario rūdos kasykla, Kennecott Utah Usa

Rotorinis ekskavatorius. Galingumas 4-5 megavatai. Įsižiūrėkite kaip jis išgraužia uolieną. Faktiškai formuoja konjoną su stambiomis pakopomis.

Rotorinis ekskavatorius pakopomis nupjauna kalno masyvą Jeigu žiūrėtume iš viršaus – jau suformuota struktūra stačiais kampais.

Dar vienas ekskavatorius išgraužė uolieną pusračiu prieš save.

O dabar aš jums parodysiu kalnus, kalnagūbrius, tarpeklius, kanjonus, šiandien praktiškai negyvenamose vietose, su įvairiais romantiškais pavadinimais. Negi geologijos, geografijos akademikai ir profesoriai to nemato?

„Kalnas“ Kolos pusiasalyje. Pavadinimo nežinau.

„Kalnai“. Antarktida. Išrausta puslankiu uoliena rotoriniu ekskavatoriumi Antarktidoje, kuri apskritai atrasta buvo tik 1820 metais!

Antarktida. Čia net išlikę sunkiosios technikos vikšrų pėdsakai.

Grenlandija. Kaip jums gavybos mastai?

Gunnbjom. Aukščiausias Grenlandijos kalnas. 3700 metrų. Ne problema. Nukasė beveik švariai.

Svalbard, Norvegija.  Šiaurės pašvaistė karjero fone.

Kailašo kalnas. Tibetas. 6638 metrai. Ar jūs mūsų laikais matėte, kad kas nors į tokį aukštį užkeltų sunkiąją kalnų uolienų gavybos techniką?

Gloss Mountains State Park, Oklahoma, USA. Cinizmo viršūnė išnaudotus karjerus vadinti nacionaliniais parkais.

Dabar giliau įkvėpkite ir žiūrėkite plačiai atvertomis akimis, rašo autorius. Gramd Canyon, Arizona, JAV. Tai tik gigantiškas karjeras. Išmėsinėta teritorija. Milijonai turistų galvoja, kad tai vo sne pasaulio stebuklas, todėl, kad jiems taip pasakė.

Grand Canyon karjeras. Akmens pjūvis diskiniu pjūklu.

Blue Mountains. Vertikali siena. Sulyginkite ją su marmuro karjero Alpėse siena dar nepaveikta vandens ir vėjo korozijos.

Marmuro gavyba Alpėse

Pietų Afrika. Orange River and mountains.

Dykumų pradžia. Atkreipkite dėmesį kaip rotorinis ekskavatorius nugraužia sluoksnį po sluoksnio nuo didelių plotų.

Čia jie du. Jie iš karto du sluoksnius nuima iš vieno ploto. Kairiajame apatiniame kampe didžiulis buldozeris važiuoja. Įvertinkite mastelį.

Palyginimui, kad būtų aiškesnis dydis.

Karakumų dykumos pakraštys. Plotas 350 000 kvadratinių km. Toks įspūdis, kad planetoje dirbo planetarinio masto plėšikas.

Monument Valley, JAV. Anksčiau šios teritorijos ploto aukštis siekė nuograužos pagal kursą viršūnę. Nuraustas kelių šimtų metrų sluoksnis.

JAV, Monument Valley.. Čia tas pats.

Kol visi planetos geologai nesėkmingai bando atkurti kažkokius gamtos reiškinius kurie įvyko prieš keletą tūkstančių metų, aš padarysiu tai už juos. Prieš 200-300 metų rotorinis ekskavatorius pasidarbavo sąžiningai. Ir tokia situacija būdinga visai planetai. Dažnai kalbant galima išgirsti kaltinimus konspirologija. Nuo visuomenės nuslėpti tokių dalykų neįmanoma.

Ir tame yra dalis tiesos. Kam slėpti, jei viskas prieš akis ir niekas vis tiek nemato?

Arba štai dar chucpa. Akivaizdu, kad su kalkakmeniu dirbo rotorinis ekskavatorius Šveicarijoje.

Tačiau žmonėms pateikiama:

Creux-du-Van. Gigantiška uolinė įlanka pasagos formos, 1400 metrų pločio ir apie 200 metrų aukščio, gamtos sukurtas amfiteatras, susiformavęs Nešatelio kantone uolienų erozijos pasekoje.

Kai kurie klausia, o kur dingo tos iškastų uolienų atliekos iš kurių buvo išgauti reikalingi cheminiai elementai? Į šį klausimą bus atsakyta kitoje dalyje, o dabar galiu pasakyti vieną iš versijų:

Kontinentų viduryje esančios didžiulės dykumos, tai yra jų smėlis, gali būti tie uolienos likučiai, iš kurių išgauti visi elementai jas susmulkinus.

Bus daugiau

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 222

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. egis    -  2018-07-23, 10:30

    Atsakymas iš facebook – nukasė Žemės paviršių – sulipdė Mėnulį. Irgi mintis.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Antanas    -  2018-07-23, 11:05

    Aš skeptiškai žiūriu į tokias teorijas. Taip, sutinku, kad egzistavo megalitinė civilizacija, kurios likučiai išbarstyti visame pasaulyje. Bet šioms statyboms blokai turėjo būti pjaunami, ne kasami. Nebent imti teoriją, kad senovės civilizacija turėjo galimybes lydyti uolieną ir gaminto iš jos blokus. Kas dėl kasimo žymių, tai reikia atsižvelgti į eroziją: vertikalią (dėl kritulių poveikio) bei horizontalią ( vėjas). Kas dėl sprogimo duobių, tai gali būti ir meteoritų krateriai. Pvz., Saremų saloje yra Kaali ežeras, kuris atsirado nukritus meteoritui. Toje saloje yra ir daugiau kraterių. Tik kiti sausumoje ir iš ažvalgos bokštelių jų nesimato. Saharos ir dalis kitų dykumų regionų turėjo augaliją, bet dėl gamtos kataklizmų, pasikeitusių gamtinių salygų palaipsniu ivirto dykumomis. Pvz., seniausias miestas Urukas virto dykuma ne dėl to, kad kažkas ten vežė smėlį, bet dėl žmogaus vykdytos ūkinės veiklos. Daugėjant miesto gyventojų žemė buvo nualinta vandens šaltiniai išseko, ko pasekoje tai virto dykuma. Kaip jums tokia teorija? O kas dėl skulptūrų, tai užtenka pasivaikščioti po Romos ar Florencijos bažnyčias, aikštes ir palyginti su dabartiniu menu nuėjus į ŠMC. Taip pat galima pamatyti regresą.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Ačiū už puikų straipsnį    -  2018-07-23, 12:31

    Puikus straipsnis. Laikas pasakyti žmonėms, kad visa mūsų istorija yra viena didelė klastotė, sukurta ne taip jau seniai. Faktai tai byloja. Užteks klausytis pasakų, religinių tame tarpe, įjunkime smegenis ir klausykime žmonių, kurie tą jau padarė.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...