infa.lt

Susitikimas įvyko: Trampas tikisi „puikių santykių“ su Putinu

16 liepos
21:38 2018

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su savo amerikietiškuoju kolega Donaldu Trampu. Helsinkyje valstybių vadovai apsikeitė rankos paspaudimais ir pademonstravo žurnalistams pabrėžtinai gerus tarpusavio santykius. Susitikimo pabaigoje Putinas pareiškė, jog yra visas sąlygos pilnaverčiam bendradarbiavimui, nors, prisipažino jis, ne visais klausimais pavyksta susitarti.

Vienu iš pagrindinių sudėtingų klausimų tapo kaltinimai Maskvos adresu dėl bandymų įsikišti į amerikiečių rinkimus. Putinas vėl kategoriškai atmetė visas pretenzijas. Trampas, savo ruožtu, pakartojo, jog nugalėjo rinkimuose savo rinkiminės kampanijos dėka ir nemato priežasčių, kodėl Maskva turėjo įsikišti ir padėti jam laimėti prezidento rinkimus. Jo komentarai prieštarauja JAV žvalgybos tarnybų ataskaitai, kad Rusija buvo pasirengusi kištis į rinkimus.

Kalbant apie santykius bendrai, tai, pasak amerikiečių prezidento, dvipusio bendradarbiavimo ateitis priklauso lygiomis dalimis nuo abiejų šalių.

Po 15 žurnalistų iš kiekvienos pusės buvo prileista Prezidento rūmuose Helsinkyje į Vladimiro Putino ir Donaldo Trampo (Donald Trump) susitikimo pradžią. Dviejų valstybių lyderiai prieš derybas apsikeitė trumpais pasisveikinimais Gotikos salėje, kur vėliau vyko diskusija, praneša euronews.

Vladimiras Putinas trumpai pareiškė, jog „atėjo laikas aptarti dvipusius santykius iš esmės“ Donaldas Trampas savo ruožtu, išreiškė viltį, jog Rusijos ir JAV santykiai klostysis „puikiai“. Taip pat jis patvirtino, jog pradžioje dviejų valstybių lyderiai susitiks akis į akį, o vėliau – dalyvaujant delegacijos dalyviais.

Stebėtojai pažymi, jog pradžioje prezidentai netiesė paspausti rankų, kadangi susitiko ir paspaudė vienas kitam rankas kitoje vietoje, tačiau po savo trumpų pasisakymų Trampas vis tik ištiesė ranką ir Putinas ją paspaudė.

JAV prezidentas papasakojo RF vadovui, jog stebėjo pasaulio futbolo čempionato finalą, kuris sekmadienį finišavo Rusijoje. „Pirmoje eilėje noriu jus pasveikinti su išties puikiu pasaulio futbolo čempionato organizavimu, vieno iš geriausių per visus laikus, kaip man sako. O taip pat su tuo, kad jūsų pačių rinktinė taip puikiai pasirodė“, – papildė jis.

Nemažai komentatorių Twitter socialiniame tinkle neigiamai vertina Donaldo Trampo poziciją Maskvos atžvilgiu.

Susitikimas Helsinkyje – pirmas pilnavertis Trampo ir Putino susitikimas. Pirmą kartą lyderiai pravedė pokalbį 2017 metų liepos 7 dieną Hamburge, didžiojo dvidešimtuko susitikimo metu. Tų pačių metų lapkričio mėnesį aukščiausio lygio APEC susitikime Vietname, pilnavertis dvipusis lyderių susitikimas neįvyko, tačiau prezidentai pabendravo forumo kuluaruose ir išreiškė savo bendrą pareiškimą Sirijos klausimu.

rusų kalba

anglų kalba

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 254

1 Atsiliepimas

  1. Alexander    -  2018-10-06, 17:07

    Oi… Negaliu… Tai kas dabar bus? Trumpas paspaudė ranka Valodkai. Matomai Grybas laksto panikos būsenoje 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....