infa.lt

JAV Kongreso delegacija tikisi, kad susitikimas Helsinkyje bus sėkmingas

02 liepos
18:50 2018

© Jorge Silva/Pool Photo via AP

Atvykusi į Rusiją JAV Kongreso delegacija tikisi dviejų šalių prezidentų, Vladimiro Putino ir Donaldo Trampo (Donald Trump) būsimo susitikimo Helsinkyje liepos 16 dieną, pozityvių rezultatų, rašo TASS. Apie tai pranešė delegacijos vadovas, senatorius nuo Alabamos valstijos Richard Shelby susitikimo su Sankt Peterburgo gubernatoriumi Georgij Poltavčenko metu.

„Mes žinome apie būsimą prezidentų V. Putino ir D.Trampo susitikimą Helsinkyje. Ir tikimės, jog iš to gausis kažkas gero mūsų dviem šalims“, – pasakė Shelby.

„Dabar tarp mūsų šalių įtempti santykiai, – pasakė jis. Aš manau, jog mums būtina turėti geresnius santykius su Rusija. Akivaizdu, jog prezidentas D. Trampas galvoja taip pat. Aš manau, jog mes visada būsime konkurentais, todėl, kad Rusija ir JAV – didelės šalys su įvairiais interesais, tačiau mums nebūtina būti priešininkais“, – papildė jis.

Savo ruožtu, kaip pabrėžė delegacijos narys, senatorius iš Pietų Dakotos valstijos John Thune, dialogo palaikymas su Rusija svarbu Jungtinėms Valstijoms. „Mes, JAV Kongreso atstovai, randamės čia, kadangi laikome, jog yra svarbu palaikyti dialogą su Rusija“. – pasakė jis.

JAV Kongreso delegacijos vadovas pranešė, jog atvykę į Rusiją kongresmenai, tikisi Maskvoje susitikti su prezidentu V. Putinu. „Mes šiandien išvykstame į Maskvą ir tikimės pravesti eilę aukšto lygio susitikimų, galbūt mes turėsime galimybę susitikti su prezidentu Putinu“, – pasakė Richard Shelby.

Senatorius pažymėjo, jog reguliariai anksčiau atvykdavo į Rusiją 40 metų eigoje. Dabar jau praėjo 7 metai nuo to laiko, kai jis paskutinį kartą buvo Maskvoje. „Tai, kaip man pasakė, didžiausia Kongreso delegacija per pastaruosius keletą metų“, – papildė jis.

Amerikiečių kongresmenų delegacija atvyko į Rusiją šeštadienį, praneša TASS. Pirmuoju jų sustojimu tapo Sankt Peterburgas. Po to jie išvyks į Maskvą, kur liks iki birželio 5 dienos. Maskvoje suplanuoti susitikimai Federacijos Taryboje ir RF URM. Vizitas vyksta Rusijos-JAV prezidentų suplanuoto susitikimo Helsinkyje liepos 16 dieną, pasiruošimų fone.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 79

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...