infa.lt

Ramūnas Karbauskis LVŽS frakcijos ir partijos vardu apgailestauja dėl Seimo Pirmininko pasisakymo

15 birželio
08:10 2018

Ramūnas Karbauskis

Reaguodamas į Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio (LPS) iniciatyvinės grupės klubo pareiškimą, kurį pasirašo klubo pirmininkas Romas Pakalnis,  Seimo Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis frakcijos ir visos partijos vardu apgailestauja dėl Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio pasisakymo ir ragina ateityje visus Seimo narius susilaikyti nuo pareiškimų, kurie gali įžeisti Lietuvos žmones.

„LPS pareiškime prašoma išsakyti frakcijos poziciją šiuo klausimu, todėl frakcijos vardu noriu atsakingai pareikšti, kad mūsų frakcijai ir visai LVŽS partijai ypatingai svarbios pamatinės valstybingumo vertybės, pagarba laisvės kovoms ir jų dalyviams, nukentėjusiems nuo sovietinio režimo, asmenims, būrusiems aplink save kitus su kilnia laisvės idėja. Turime gerbti nuomonių laisvę ir įvairovę, nes jos užtikrina demokratijos būvį ir valstybės pažangą“, – sako LVŽS frakcijos seniūnas R. Karbauskis.

Tuo tarpu pats Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė, jog esąs pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones ir jas išsklaidyti:

Viktoras Pranckietis

Seimo kanceliarijos nuotrauka

„Reaguodamas į Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo viešą pareiškimą, pabrėžiu, kad Sąjūdis yra neatsiejama mūsų šalies istorijos dalis.

Kaip ir sakiau iškilmingo minėjimo Seime metu: „Sąjūdis supurtė nesupurtomą, išjudino nepajudinamą, sukūrė stebuklą“. Tuo niekada neabejojau ir neabejosiu, tai viena reikšmingiausių mūsų istorijos ir kovos už nepriklausomybę dalis.

Žinių radijo laidoje, vertindamas posėdyje išsakytas mintis, norėjau atkreipti dėmesį, kad Lietuva per trumpą laikotarpį padarė didžiulę pažangą, todėl nereikėtų matyti tik klaidų, bet ir įvertinti per 28-erius metus nuveiktus didžius darbus.

Nekomentavau Romo Pakalnio, Arvydo Juozaičio ir Vytauto Radžvilo kalbų. Tiksli mano pasakyta mintis laidoje buvo: “Labai populistiniai pareiškimai, kad viskas yra blogai. Daugiausia tokių pareiškimų pasakė žmogus, kuris jau gimė Nepriklausomoje Lietuvoje, kurią mes jam turėjome paduoti ir jis neįvertino nieko to, kas yra sukurta, jam atrodo, kad viskas yra padaryta ne taip kaip jis norėtų. Šiandien jis turi kortas rankose ir jis gali kurti tą geresnę Lietuvą tokią, kokią jis įsivaizduotų geresnę. Manau, kad visada (reiktų vadovautis posakiu), ir vakar tokį retorinį klausimą uždaviau (posėdžio metu), ar ką nors gero padarei. Ar ką nors gero padarysi?“

Atsiprašau, jei mano žodžiai ką nors įžeidė. Esu pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones ir jas išsklaidyti.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 176

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...