infa.lt

Mikročipai žmogaus kūne pamažu tampa kasdienybe

11 birželio
19:56 2018

paveikslėlis

Financial Times žurnalistas Jonathan Margolis papasakojo apie savo kelionę į Švediją, kur jis apsilankė startuolio Biohax buveinėje. Kompanija užsiima tuo, jog įterpia į žmonių kūnus čipus, siekiant padaryti jų gyvenimą komfortabilesniu. Biohax įkūrėjas Jowan Osterlund pats asmeniškai implantavo žurnalistui RFID-čipą į ranką ir papasakojo, kuriam tikslui žmonės tuo užsiima.

RFID-čipo implantacijos procedūra vyksta beveik akies mirksniu. Tam naudojama didelė adata, kuria praduriama oda tarp didžiojo piršto ir smiliaus. Pats „išplečiantis žmogaus galimybes“ mikročipas yra maždaug ryžio grūdo dydžio. Jis sudarytas iš RFID -čipo, pagaminto Kinijoje, Ispanijos elektronikos ir yra supakuotas į vokišką bio-suderinamą stiklą.

Po „grūdo“ implantavimo į ranką, naudotojas gali jį užprogramuoti įvairioms smulkioms užduotims: atidaryti spynas namuose, ofise ar/ir automobilyje, apmokėti važiavimą metro ar pirkti kažką kavinėje. Sąrašas iš tiesų nėra įspūdingas, tačiau, pasak Osterlundo, entuziastai praduria sau rankas, pirmoje eilėje, idėjos ir perspektyvos vardan.

Idėja slypi tame, jog technologijos jau pasiekė tą lygmenį, kai turi padidinti ir išplėsti žmogaus kūno galimybes. Būtent tame ir slypi biohakingo esmė – priversti mokslo ir technologijų pasiekimus dirbti didinant gyvenimo efektyvumą. Tačiau kol kas jokio bendro pagrindo tame nėra – biohakingo industrija laikosi tik entuziastų dėka.

Tuo pačiu, daugelis iš jų gyvena ne šiandiena, o viltimi, jog čipavimas supaprastins jiems rytdienos gyvenimą. Šiandien, kaip jau buvo sakyta, čipas rankoje nesuteiks didelių galimybių. Tačiau tie, kurie prasiduria rankas, tiki, jog neužilgo visi identifikaciniai duomenys bus saugomi tokiuose čipuose. Tai suteiks galimybę praeiti muitinės patikrinimą, imti kreditus, pirkti bilietus lėktuvams ir vykdyti veiksmus, kuriems reikalinga identifikacija. Pasak Osterlundo, dauguma jo klientų tiki, jog tokia diena išauš.

Bet kažkas jau džiaugiasi tuo, jog nereikia nešiotis piniginės, raktų nuo namų ar automobilio ir kitų smulkmenų. Žurnalistas Jonathan Margolis sako, jog nesigaili savo sprendimo būtent dėl šių dalykų. Dabar jis įsitikinęs jog pamirš apie pametamus raktus. Jam nekelia nerimo saugumo klausimai dėl implantuoto į save čipo – žmonėms, kurių išmanieji telefonai kas sekundę ir slaptai vagia informaciją, tikrai neverta bijotis RFID čipų. Juose nėra GPS, jie nėra autonomiški ir veikia tik keleto centimetrų atstumu nuo nuskaitančio įrenginio, Yra nuomonė, jog tai yra vienintelis saugus būdas laikyti informaciją apie save – pavogti ją bus galima tik kartu su ranka. (Arba patobulėjus technologijoms per atstumą – vert past).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 7 801

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Pietris    -  2018-06-11, 21:40

    Sveiki zemes angelai. Kai kam patogu bus kasdieniniame gyvenime, o kai kam bus patogu zmogu kontroliuoti. Pasisiausi pries vyriausybe ir pns. i cipa pinigu neateis, o stai bus Jums ir patogumas. Busite lyg zalmarges karves bandoje. Bukite palaiminti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rita Belazariene    -  2018-06-12, 08:37

    Parkinsono ir Azhaimerio lygmens ligoniais taps visi – nei ką prisiminti, o tuo labiau mąstyti, o ir judėti net iki kondicionierių vedinamų sporto salių nebereikės!!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Meghan    -  2018-06-12, 20:20

    Biblijos pranašystėse bei Apreiškimo knygoje nemažai rašoma apie žvėries ženklą.
    Be abejo, neužilgo žmonių manipuliacijai bus panaudoti čipai, kitaip sakant – žvėries ženklas.
    Panaudoti , nes tą daryti įsakys „Babelė ištvirkėlių ir žemės šlykštybių motina.“
    Pagalvokim, kas ji TOKIA šiandienos pasaulyje ta ištvirkėlių ir šlykštybių motina? Manau, galima matyti, klausytis ir jausti. Nes „Kas turi ausis, teklauso…“
    Ji, Babelė, tarnauja žvėriui, o jis: „… Vertė visus, mažus ir didelius, turtuolius ir vargšus, …pasidaryti ženklą ant dešinės rankos arba ant kaktos, kad nė vienas negalėtų nei pirkti, nei parduoti, jei neturės to ženklo ar žvėries vardo, ar jo vardo skaičiaus. (…) To nedorėlio atėjimą lydės visokios jėgos, ženklai .“
    Gal tai kaip tik dabar tas LAIKAS?
    Gal gyvename, kaip sako straipsnių autorė Gaiva Paprastoji, „ Laimėjusio chamo visuomenėje, kurioje viskas vulgarizuojama.“
    …Galo pradžia artėja?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Minde    -  2020-04-25, 20:34

      Jus teisi esat aš tą patį manau kad šis laikas ateina ir jau žmogus vienas yra sukūręs video apie cipavima.

      Atsakyti į šį komentarą
  4. Laima    -  2020-05-23, 20:55

    Nu ir reklama avinų bandai. Negali būt visuotinas čipavimmas. Kūnas yra mano ir niekas neturi teisės daryti invazijos į jį be bano sutikimo.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. as    -  2020-07-07, 17:43

    o viešpatie, kur žmonės eina, raktų jau nebegali nešiotis

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...