infa.lt

Europos teismas pripažino vienos lyties partnerių santuokas visoje Europos Sąjungos teritorijoje

05 birželio
14:16 2018

Europos teismas priėmė istorinę nutartį Amerikos-Rumunijos gėjų poros naudai, norėjusiai įsikurti Rumunijoje, šalyje, kuri nepripažįsta santuokų tarp tos pačios lyties asmenų.

Europos Teisingumo Teismas, ES aukščiausias teismas, šiandien nusprendė, kad Rumunija turi suteikti galimybę gyventi į JAV piliečiui Claibourn Robert Hamilton dėl to, kad jis yra Rumunijos piliečio Adrian Coman sutuoktinis.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai pora, susituokusi Belgijoje 2010 metais paprašė leidimo Hamiltonui gyventi ir dirbti nuolat Rumunijoje. 2012 m prašymas buvo atmestas, nes Rumunija nepripažįsta tos pačios lyties santuokų, o Hamiltonas nėra ES pilietis..

Rumunijos valdžios institucijos teigė, jog Hamiltonas negalėjo būti klasifikuojamas kaip „sutuoktinis”, nes gėjų santuokos Rumunijoje yra neteisėtos.

Homoseksualų pora užginčijo šalies sprendimą 2013 m, pagrindę ES laisvo judėjimo direktyva, kuri leidžia ES piliečio sutuoktiniui prisijungti prie savo partnerio valstybėje narėje, kurioje ES pilietis gyvena.

Rumunijos Konstitucinis Teismas 2016 m. lapkričio mėn. perdavė bylą Europos Teisingumo Teismui.

ETT nustatė, kad šioje direktyvoje sąvoka „sutuoktinis” apima ir tos pačios lyties partnerius.

„Jungtinių Valstijų pilietis turi teisę turėti tą pačią lytį ir apsigyventi ES, nors ir nebūdamas ES valstybės narės piliečiu, ši teisė kyla iš santuokos pripažįstamos ES „, – sakė teismas antradienį.

Europos teismo sprendimas, pažymi ekspertai, labai rimtas teisinis precendentas, galintis išplėsti seksualinių mažumų teises ir laisves šalyse, kur iki šiol nėra legalizuotos vienos lyties asmenų santuokos.

Kitaip tariant, net tose šalyse, kuriose homoseksualų santuokos nepripažįstamos ir nelegalizuotos, kas įeina į nacionalinių valstybių teisės kompetenciją, nuo šiol bus privaloma jas pripažinti, nes taip nusprendė ETT, savo sprendimu išleidęs ES šalių narių parlamentų neratifikuotą įstatymą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 418

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Mindas    -  2018-06-05, 17:22

    su tuo visus ir sveikinu…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...