infa.lt

Kaip Vilniaus mero patarėjas trolino lietuvius nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio proga

17 vasario
11:19 2018

Daniel Lupshitz šventinėje eisenoje

Arvydas Daunys

Kaip dažniausiai būna visada, bet kokie masiniai renginiai neapsieina be pažymėtinų įvykių. Taip buvo ir vakar, vasario 16 dieną, Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio datos minėjimo metu, vykstant „Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos“ surengtai eisenai Gedimino prospektu, visuomenėje prieštaringai vertinamas žydų bendruomenės veikėjas Danielis Lupshitzas visaip bandė trukdyti tautinio jaunimo grupei, nešusiai plakatą su Vydūno atvaizdu, matomai provokuodamas konfliktą.

Apsisiautęs Izraelio vėliava, mūsų valstybės tautinės šventės minėjimo eisenos metu, minėtas skandalingasis Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas, anksčiau jau spėjęs pasižymėti sukeltu skandalu sinagogoje, iš kur buvo išvežtas policijos, o prieš tai tapęs Vilniaus mero patarėju, kurį nuo M. Dargužaitės „puolimo“ netikėtai gynė žurnalistas A.Tapinas, – šis „šviesos riteriu“ pasivadinęs asmuo vakar tiesiog bandė išprovokuoti skandalą, stabdydamas eisenos dalyvius ir atkišdamas jiems savo žydra vėliava papuoštą nugarą.

Lietuvių garbei reikia pasakyti – provokacijai jie nepasidavė ir tiesiog apėjo Danielio Lupshitzo sustojusią figūrą nieko jam nepasakę. Provokacija nepavyko, tačiau jos bandymą užfiksavo žmonės foto kameromis.

Pats D. Lupshitzas savo elgesį eitynių metu paaiškino taip, Facebook paskyroje įdėjęs keletą fotografijų ir prierašą:

Su patriotiniu jaunimu.

Su šventėm.
Tie kurie kito kraujo tai ant ledo.

Daniel Lupshitz fotografija

Daniel Lupshitz fotografija (Facebook)

Reikėtų primint, kad šiam Lietuvos žydų bendruomenės nariui tapus Vilniaus mero R. Šimačiaus visuomeniniu patarėju, prieš šį reikalą aktyviai stojo, ginklus ir kitokią įrangą Ukrainai tiekiantis (pasak plintančių gandų), organizacijos „Blue/Yellow“ vadovas ir kitas Vilniaus mero R. Šimašiaus patarėjas Ukrainos klausimais, Švedijos pilietis Jonas Ohmanas. Jis net organizavo peticiją Facebook tinkle, kurioje tvirtinama, jog:

„Vilniui nereikia ginkluoto mero patarėjo“ ir jog pastarasis nėra „joks šviesos karys“ , nes vadovaujasi ginklo logika, ir atmeta tarptautinės teisės principus

Pasak peticijos autorių, minėti pasisakymai akivaizdžiai kursto neapykantą, įžeidžia asmenų orumą, absoliučiai nesitaiksto su jokia kritika ar net išsakytų „tiesų“ kvestionavimu. Esą D. Lupshitzas nesidrovi naudoti necenzūrinę kalbą bei grasinti visiems nepatikusiems (delfi.lt)“

Pastaruoju metu aptilęs komentatorius Andrius Užkalnis drąsiai išvadino visus D.Lupshitzo kandidatūros kritikus „latentiniais antisemitais“, „kairiaisiais“ ir taip su trenksmu sugrūdo į vieną katilą įvairiausių politinių pažiūrų ir laikysenų žmones (Violeta Davoliūtė).

Vilnius garsėja kaip spalvingas miestas nuo Vytauto Didžiojo laikų. Jame gyvena daug įvairių tautybių ir įvairioms religinėms konfesijoms priklausančių žmonių, tačiau tik dabar šie dalykai ėmė kirstis viešojoje erdvėje. Tai kelia nerimą.

Nežiūrint į Vilniaus mero patarėjo vykdomą „trolingą”, eisenos dalyviai be ekscesų pasiekė Lukiškių aikštę ir renginys toliau vyko suplanuota eiga. Eisenoje (su)dalyvavęs D. Lupshitz toliau renginiu nebesidomėjo – sustojęs atokiau kartu su D. Katzu jis smagiai juokėsi prisimindamas lietuvių „trolinimą“ jų šventinės eisenos metu. Kiekvienam savos linksmybės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 186

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Grynas    -  2018-02-17, 12:57

    Gnomas trolina su žydra veliava.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2018-02-17, 13:52

    vyt VON tokias zydeliu ispieras,o ne i patarejus.apgailetinas meras.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. peleda    -  2018-02-18, 09:04

    Jis išniekino Izraelio tautos vėliavą, paversdamas ją apsiaustu ant užpakalinės kūno dalies.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. anoniminis    -  2020-01-29, 21:26

    gaidys dekoratyvinis

    Atsakyti į šį komentarą
  5. ji    -  2021-02-22, 16:08

    Tikrai bjauru, kaip toks zmogsu galejo patareju tapti….

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...