infa.lt

Ūkininkas sukūrė hipotezę apie Žemės planetą

04 vasario
06:22 2018
Žemės paviršius

nuotrauka: bluestonecity.org

Janina VANSAUSKIENĖ

„Jei būčiau Niujorko universiteto profesorius, kalbėti apie tai būtų solidžiau, bet esu tik paprastas ūkininkas iš Pakruojo rajono“, – sako į skrastas.lt redakciją atėjęs Saulius Šimaitis iš Degučių kaimo. Žmogus nori su laikraščio skaitytojais pasidalyti savo įžvalgomis apie Žemės rutulio formavimąsi ir pagal savo sukurtą hipotezę paaiškinti daugelį planetos egzistencijos klausimų, apie kuriuos užuominų yra ir Biblijoje.

Pasiūlė rašyti disertaciją

Saulius Šimaitis – ūkininkas, kuriam rūpi ne tik žemdirbiški reikalai. Vyras akmenis laiko ne rieduliais, o krituliais, naršo internete, ieškodamas naujausių hipotezių apie planetos ir visatos susidarymą, kosmosą. Jis įsitikinęs, kad daugelis pasaulio mokslininkų laikosi klaidingos mūsų planetos priešistorės, todėl kai kurių reiškinių pėdsakų negali paaiškinti.

„Laikantis manosios hipotezės, viskas stoja į savo vietas, nepaaiškinamų dalykų, neatsakytų klausimų nelieka“, – teigia redakcijos pašnekovas. Jis mėgsta apžiūrinėti akmenis, domisi naujausiomis mokslo žiniomis bei hipotezėmis apie Žemę ir kitus dangaus kūnus.

„Kartą savo hipotezę apie Žemę išdėsčiau vienam Šiaulių universiteto matematikos dėstytojui. Jis mane išklausė ir pasakė: reikėtų rašyti 200 puslapių disertaciją. Betgi mano hipotezė telpa į porą puslapių, – sako ūkininkas. – Mano hipotezė paaiškina ledynmetį, žemynų atsiskyrimą, dinozaurų ir net milžinų egzistavimą Žemėje.“

S. Šimaičio manymu, Atlantida – planeta, egzistavusi iki ledynmečio, ir buvo ankstesnė Žemė, kurioje Dievas buvo sukūręs Biblijoje aprašomą rojų.

„Pasaulio pabaigos nebebus“

„Pagal mano hipotezę, Žemė buvo dvigubai mažesnė iki susidūrimo su dideliu dangaus kūnu, o gal netgi dviem. Ledynmečių priežastis ir buvo tas susidūrimas. Kadangi Žemė buvo dvigubai mažesnė, jos traukos jėga irgi buvo mažesnė, todėl galėjo joje veistis ir dinozaurai, sveriantys iki 50 tonų, o žmonės – atlantai – milžinai, trigubai didesni už dabartinius“, – pasakoja savo hipotezę ūkininkas.

Klausimas apie Žemės formavimąsi jam kilo perskaičius internete žinutę, kad kažkada apie Žemę sukosi trys mėnuliai. Kur dingo du?

Gal tie mėnuliai apie Žemę sukosi labai trumpai? Vienoje iš išplatintų hipotezių apie pasaulio pabaigą yra užsimenama apie planetą Niguru, kuri ir pražudė Atlantidą, ir kad ji atskris kas 3600 metų.

Vyro nuomone, Niguru nebeatskris, nes tada jau nukrito – pražudė Atlantidą, kuri ir buvo anoji Žemės planeta. Niguru įsirėžus į Žemę, šioji padidėjo gal net dvigubai. Nuo susidūrimo smūgio joje lūžo pluta, suformuodama atsiskyrusius žemynus. Vanduo ištiško į kosmosą, jame sušalo į ledo gabalus ir krito į Žemę. Dėl to pasidėjo ledynmetis. Su ledais krito ir akmenys, kurie kosmose susiformavo iš ištiškusios magmos. Akmenys, vadinami rieduliais, iš tiesų yra krituliai.

Kadangi susidūrimo smūgis buvo didžiulis, atsiskyrus žemynams vanduo užliejo Žemės plutos plyšius, sudarydamas vandenynus.

Tokia hipotezė esą sustato viską į savo vietas: Žemėje buvusį rojų Dievas sunaikino, žmogus pateko į labai sunkias sąlygas. Atmosfera suplonėjo, Žemės masė padidėjo, padidėjo ir trauka, prasidėjo ledynmečiai ir visos gamtos bei gyvūnijos pasikeitimas. Dėl Žemės didesnės traukos natūraliai sumažėjo ir gyvūnai, ir žmonės.

„Kai žiūriu į žemėlapį, Indijos vandenynas ir Didysis vandenynas, mano nuomone, yra ta planetų susidūrimo vieta“, – sako ūkininkas.

Pėdsakai akmenyse, legendose

Ūkininkas pasakoja, kad, atidžiai apžiūrinėjant akmenis, galima pagrįstai teigti priešingą mokslo pasaulyje pagrįstą riedulių teoriją.

„Man labiau priimtina legenda apie Puntuką: velnias nešė akmenis maiše, bet užkliuvo už bažnyčios bokšto, maišas plyšo, akmenys pabiro, o Puntukas taip ir liko toje vietoje. Liaudies išmintis arčiau manosios hipotezės – akmenys per ledynmetį ne riedėjo, o krito iš kosmoso.

Juk jei skystą magmos masę išmestum į šaltą atmosferą, ji sustingtų pačiomis įvairiausiomis formomis ar raštais. Tokie ir yra akmenys.

Dar viena mintis: jei susidūrimo metu planetose buvusi gyvybė visiškai nežuvo, tai, daliai žmonių išlikus, šiandien Žemėje gyvena skirtingų rasių žmonės“, – tokią Žemės planetos istoriją sukūrė Degučių kaimo ūkininkas.

šaltinis: skrastas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 990

Žymos:

Atsiliepimų 14

  1. Hm    -  2018-02-04, 10:36

    …prieš spausdindami tokias nesąmones, bent pasiskaitykite…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Marazma    -  2018-02-04, 17:28

    Kiekvienas gali savo pamastymus issakyti, nors tai tik mirazas, vizyje? Mes sukuriam sau tai akimis ,ausimis? kas gaunasi ,kai zmogus negirdi ir nemato nu ir dar nejaucia?? Kiek „pinigu” yra isleista ir isleidziam,del zmogaus „susapnavusio”,kazka, visoki „prafiesariai”,”daktarai” ,”kandidatai” vienu zodziu visa sita „tufta”??

    Atsakyti į šį komentarą
    • Vakarė    -  2019-09-17, 09:43

      O ne kvaila ateitį patikėti į kažkieno kito, kas žino „geriau” rankas, ir tikėt tomis hipotezėmis, kurios irgi tik hipotezės, bet jos moksle „įregistruotos”?

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Cha Cha Cha    -  2018-02-04, 19:00

    dar ne tokių „atradimų” išgirsime. Kvailių buvo visais laikais, o nūnai juos skelbti – visų save gerbiančių MIP priedermė.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. skaitalas    -  2018-02-05, 02:01

    Ką jis rūko? Nes aš irgi noriu 😀

    Atsakyti į šį komentarą
  5. rose    -  2018-02-05, 07:10

    O man patiko, labai originalios mintys. Ir niekas dar neįrodė, kad buvo kažkaip atvirkščiai. Viskas tik hipotezės…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. kaip tai niekas neirode?? :)    -  2018-02-11, 10:59

    pilna irodymu bet vat kad ledynmetis uzejo pries 200 000 metu, o dinozaurai isnyko pries 65 000 000 metu 🙂 be to kaip susiformave rieduliai ir krituliai yra visas mokslas tam ir netgi yra dvieju tipu magmines uolienos bazaltas sunkesnis ir tankesnis bei granitas is kurio visi musu akmenys, bet kitoje vietoje butu jie ne is granito o is bazalto, be to tektoninis luzis tarp Europos-Afrikos ir abieju Ameriku ivyko irgi pries 100 mln metu kazkur (reiktu paskaiciuoti nes kazkur po 5 centimetrus per metus)

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Idomu    -  2018-02-23, 17:25

    Na kodelgi? Visai gera mintis kodel neisgyveno dinozaurai. Pasirodo ne kad buvo dideli ir kvaili, bet del padidejusios Zemes traukos! O Zeme pasirodo yra Atlantida +Niguras. Nieko nelogisko !

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Vakarė    -  2019-09-17, 09:46

    Nieko panašaus į šią hipotezę nesu girdėjusi, todėl manau, kad tai tiesa. Mažiausiai įtikima.

    Atsakyti į šį komentarą
  9. jonas    -  2020-06-25, 19:47

    na vienas toksai yra pasakes kad visus tuos mokslo lizdus reikia isdauzyti ,kad neliktu akmens ant akmens,nes jie persa kazkokia tai minti ,kuri nebutinai yra tiesa…o kiek tu mokslinciu yra susimovusiu noredami isgarseti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...