infa.lt

Sigita Kriaučiūnienė. Norintiems sudraskyti veganę mamą: esate žiaurūs

04 sausio
13:31 2018

Sigita Kriaučiūnienė

Tik pasirodžius pirmiems straipsniams su taip žiniasklaidos mėgstamomis kaltinančiomis antraštėmis „Veganiška mamos ir vaiko mityba: kūdikis atsidūrė ligoninėje“, o vėliau nesibaigiantys kaltinimai mamai pristatant šią istoriją visuomenei: „Gydytojas pateikė labai įdomių detalių apie veganiškos mitybos nualintą kūdikį“ arba „Iš mirties nagų išgelbėjus veganės motinos nualintą kūdikį…“ sulaukė daug komentarų, paspaudimų ‚Like“ ir „Share“. Žiniasklaida pasiekė savo: žmonės skaito jų portalus su iškreiptai perduodamomis mintimis, jas komentuoja, vieni keikia, kiti piktinasi, treti užtaria. Iš to žiniasklaida maitinasi ir dar gali rašyti kokią savaitėlę. Po to visiems šita tema nusibos ir bus kita auka.

Kad šiuolaikinė žiniasklaida yra žiauri ir be jokių skrupulų gali dergti ką nori, kaip nori ir kur nori, seniai žinoma. Jai nei žmogus, nei tiesa nerūpi. Svarbu, kad skaitytų. Bet komentuojantiems žmonėms ir kai kuriems žurnalistams, kuriems vaikas – visuomenės nuosavybė, aš noriu pasakyti: esate žiaurūs. Pripažinkite bent tai patys sau.

Motinystės laikotarpis, ypač mamai, pagimdžiusiai pirmą vaiką, yra labai jautrus ir subtilus. Viskas nauja, nepažinta, daug įvairių baimių suklysti, nemigo naktys ir pan. Visos normalios mamos, nepriklausomai nuo savo mitybos įpročių, vaikams nori tik pačio geriausio ir daro viską su didele meile. Vegetarai, veganai seniai minios ant laužo būtų sudeginti, jei kas leistų. Niekam nesvarbu, kad tokią mitybą žmonės pasirenka siekdami neprisidėti prie visuomenėje bujojančio žiaurumo, vartotojiškumo, suprasdami žmogaus kūno tobulumą, darnos su gamta ir krikščioniškoje šalyje deklaruojamo gailestingumo svarbą. Tie, kas neapgaudinėja savęs, moko savo vaikus gailestingumo ir meilės gamtai, yra puolami net ir jautriausiu laikotarpiu, auginant pirmagimį. Ir tai daro vyrai: daktarai ir žurnalistai. Tie, kas turėtų moteris ir jų vaikus saugoti, globoti ir ginti. Bet inkvizicijos laikais ant laužų vesdavo taip pat vyrai. Aš tikiu, kad kada nors vyrai mūsų šalyje bus panašūs į vyrus.

Pripažinkite sau, kad esate žiaurūs. Kad lėkštėje matydami paskersto gyvūno mėsą, jūs meluojate sau ir savo vaikams vadindami ją „mėsyte“, beriate prieskonių, troškinate ir kepinate, marinuojate nužudyto gyvūno kūną, kad išgautumėte savo liežuviui malonų skonį, kad nejaustumėte kančios ir kraujo, kuris tikrai buvo, kai gyvūną skerdė. Ir prisigalvojate visokių pasiteisinimų sau, mokslinių tyrimų, dėl ko tai valgyti naudinga ir reikalinga. O dar jei užgeriate bokalu alaus, taip skaniai viską nurėžiančiu, nelieka apie ką galvoti. Pieno stiklinė, sviestas, sūris, kiaušiniai jums tik maistas, kuris patenkina liežuvį ir daro jus sočiais. Kitiems prieš akis stovi fermos, narvai, skerdyklos ir gyvūnų kančia. Ne visi gali sau meluoti ir ne visi gali būti žiaurūs. Leiskite ir tokiems gyventi savo tarpe, nes be jų jūs galvotumėte, kad žiaurumas yra normalus.

sveikuoliai.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 224

Atsiliepimų 3

  1. Hm    -  2018-01-06, 11:09

    Viskas stojo į savo vietas, kai prabilo pati mama, beje medikė. (15 min lt) Pati mama savo vaiką ir išgydė, ir jei ne ji, ją gydytojai būtų apkaltinę, o gal net nuteisę… Indijoje, kur vegetarizmas turi tūkstanmetes tradicijas, nevartojančių mėsos ne mažiau 300 mln. mėsa priskiriama maisto grupei kuri sukelią priklausomybę – svaigalai, kava, mėsa, kiaušiniai, rūkalai… Ir elgiasi mėsos vartotojai kaip sergantys, iš tiesu sergantys priklausomybe nuo mėsos, panašiai kaip alkoholikai… Įdomu tai, kad mėsos nori ne žmogus vartojantis mėsą, bet žarnyno bakterijos užveistos vartojant mėsą. Jei žmogus laipsniškai atsisakys mėsos, tai po kurio laiko jis jos valgyti jau nebegalės. Žarnyne išnyks bakterijos dalyvaujančios virškinime, pavalgius mėsos atsiras nemalonus puvinio skonis burnoje ir jei kiekis mėsos pakankamai didelis – garantuotas apsinuodijimas… pats tą praėjau. Be to prapuola mėsos skonio pojūtis. Po kokių 15 metų vegetarizmo paragavau Nidoje rūkyto karšio, išalkus skaniai užkvipo. Pakramčiau kaip trintuką, nepajutau jokio skonio, vieną gabaliuką nurijau, nesispjaudysi gi prie stalo ir tiek žinių… Be mėsos, žuvies, kiaušinių nuo 1982 metų. Per tą laikotarpį nebuvo nei vieno blogo kraujo tyrimo. Anksčiau gąsdino geležies trūkumu, dabar B12? Niekada gyvenime nevartojau šių papildų…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Ačiū už puikų straipsnį    -  2018-01-08, 22:10

    Puikus straipsnis, puikus komentaras. Kad Lietuvoje nebėra vyrų – ne paslaptis, net ir ne veganės moterys tą jaučia. O šitas daktariūkštis, net su savo nekalto veidelio nuotraukomis išlindęs į visus įmanomus portalus, turėtų dėti diplomą ir keliauti į skerdyklą gyvų kiaulių išpjaustyti. Ten pajaustų tikrąjį savo pašaukimą.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vyras?    -  2018-01-09, 13:10

    Aciu, Sigita! Kas aiskiai masto,tas aiskiai kalba!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...