infa.lt

Valstiečiai kreipėsi į tarnybinės etikos komisiją dėl R. Jakilaitienės galimo interesų konflikto

27 gruodžio
19:02 2017
paveikslėlis

BFL nuotr.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl užsienio reikalų ministro atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės. Seimo narė trečiadienį, gruodžio 27 d., kreipėsi į  VTEK po to, kai paaiškėjo, kad asmeninio politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja Rasa Jakilaitienė galimai pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nedeklaravusi vyro valdomų įmonių, kurių akcininke  yra buvusi ir ji pati. R. Jakilaitienė taip pat nedeklaravo vyro verslo partnerių, dėl kurių jai gali kilti interesų konfliktas, nes ministerijoje R. Jakilaitienė kuruoja viešuosius ryšius.

Pasak A. Širinskienės, R. Jakilaitienė nuo 2017 m. sausio 9 d. dirba užsienio reikalų ministro atstove spaudai, yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, kuriai yra taikomos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo normos. Tuo metu R. Jakilaitienės užpildytoje privačių interesų deklaracijoje nėra deklaruotos įmonės, kurių akcininku yra jos sutuoktinis Edmundas Jakilaitis (pavyzdžiui, UAB „Media 3“, UAB „TV Play“, UAB „TV Play Content Marketing“ ir kitos). Taip pat nedeklaruotas faktas, kad sutuoktinis yra ir dar vienos viešosios įstaigos steigėjas.

Seimo narės teigimu, nedeklaruotos penkios su R. Jakilaitienės šeima susijusios įstaigos verčiasi viešųjų ryšių, televizijos laidų kūrimo bei gamybos srityje, ir jų veiklos sritys sutampa su R. Jakilaitienės, kaip valstybės tarnautojos, kuruojama sritimi, o tai dar labiau pabrėžia pareigą deklaruoti privačius interesus.

„Įstatymo 6 straipsnio 1 dalies 7 punktas nustato valstybės tarnautojo pareigą deklaruoti ir artimus asmenis ar kitus jam žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas. Be to, turimos aplinkybės, R. Jakilaitienės darbo pobūdis ir E. Jakilaičio įmonių veiklos pobūdis leidžia daryti prielaidas, kad R. Jakilaitienė, dirbdama Užsienio reikalų ministerijoje, veikia nuolatinio interesų konflikto situacijoje”, – rašte VTEK teigia A. Širinskienė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 432

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...