infa.lt

Britanijos žurnalistai padeda Rusijai kurti „melagingas naujienas“

30 lapkričio
01:05 2017

„Didžiosios Britanijos žurnalistai dešimtmečiais fabrikavo melagingus ir netikslius duomenis apie ES. Tai buvo pagrindinės visuomenės linksmybės”, – teigia suomių žurnalistas Pekka Mykkänen portale hs.fi

Neseniai britų premjerė Theresa May pasakė rūsčią kalbą, kurioje apkaltino Rusiją „informacine agresija“. Ji įspėjo Rusiją: „Mes žinome ką jūs darote, bet jums niekas nesigaus“.

May kalbą lydėjo demaskavimai, atitinkamai kuriems tūkstančiai Rusijos „trolių“ veikė referendumo dėl Britanijos pasitraukimo iš ES – Brexit, metu. Galimai, jog iš dalies jie įtakojo tai, kad dauguma britų nubalsavo už pasitraukimą iš ES.

„Britanijos premjerė palietė rimtą klausimą, tačiau nereikia pamiršti, jog Rusijos „troliams“ nereikėjo specialiai išgalvoti melagingos informacijos apie Britanijos ir ES santykius. Tuo dešimtmečiais užsiėmė tūkstančiai britų žurnalistų. Pats didžiausias „trolis“ buvo dabartinis užsienio reikalų ministras Borisas Džonsonas (Boris Johnson), kuris pakilo karjeros laiptais melagingų duomenų apie ES dėka”, – įsitikinęs straipsnio autorius.

Istorija su Britanija primena apie tai, jog Rusija gaus nemokamą pagalbą savo veikloje, nukreiptoje sėti sumaištį, jeigu politikai ir MIP rimtai nežiūrės į svarbiausią šaliai klausimą apie narystę ES.

ES – sudėtinga struktūra, kurios darbo principus politikai ir MIP turi išaiškinti šalies piliečiams, o jei prireiks, tai ir ginti. Apie tai primena buvęs partijos „Tikrieji suomiai“ pirmininkas Timo Soini, kurio nuomone praeityje visą ES egzistavimą buvo galima suvesti į vieną frazę – „Ten kur ES, ten problema“. Tapęs užsienio reikalų ministru Soini suprato, jog ES iš tikrųjų yra dėl ko kritikuoti, tačiau joje yra ir daug gero“, – rašo straipsnio autorius.

Dirbantis Briuselyje ES lobistas Henri Satuli pasakė savo interviu kai ką svarbaus: „Nereikia daugiau kentėti melagingų kalbų apie tai, jog ES ima ant savęs pernelyg daug ir neužsiima pagrindiniais klausimais. Kritikuoti galima, bet reikia nurodyti konkrečiai, kas kritikuojama. Kame ES prisiima ant savęs pernelyg daug? Parodykite tą įstatymą ir įstatymo straipsnį“.

„Kai stebi Rusijos veiksmus Europoje, supranti, jog kalba eina apie plataus masto informacinį karą. Yra pagrindo tvirtinti, jog ne be Rusijos įsikišimo į valdžią JAV atėjo neprognozuojamas ir pavojingas Donaldas Trampas (Donald Trump), kuris išjuokia garsias amerikiečių masinės informacijos priemones (MIP), vadindamas jas melagingomis, ir kuris skelbia abejotinomis pagrindines demokratijos vertybes“, – tvirtina Mykkänen’as.

„Dabar viską galima paskelbti melu, ypač faktus ir tiesą. Didžiojoje Britanijoje melagingi ir abejotini pasisakymai apie ES buvo didžiausiu visuomenės pasilinksminimu. Jeigu Rusija ir turėjo kažkokį vaidmenį Brexit’e, tai jis susivedė tik į tai, kad nustumtų savarankiškai priėjusius prie krašto kvailius į bedugnę“, – reziumuoja straipsnio autorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....