infa.lt

Į 30 milijardų Europos auką rusai žvelgia šaltai

11 spalio
01:01 2017

Putino realcija

Sankcijos Rusijai. ES eksporto į Rusiją apimtys nuo tada, kai buvo įvestos ekonominės sankcijos sumažėjo 30 milijardų eurų, praneša vokiečių leidinys Die Welt. Pati didžiausia nuostolių našta užgulė Vokietijos pečius. O kaip gi Maskva? Rusija senokai nerodė tokių pozityvių poslinkių ekonomikoje kaip dabar.

Pasak tyrimo rezultatų, gautų Europos parlamento užsakymu iš austrų instituto Wifo besispecializuojančio ekonominių tyrimų srityje, europietiškosios sankcijos įvestos prieš Rusiją Europos Sąjungai kainavo 30 mlrd eurų, praneša publikacijos autoriai.

Eksporto apimčių sumažėjime savo vaidmenį atliko ir „naftos kainų kritimas ir rublio susilpnėjimas“, rašoma straipsnyje, „tačiau sankcijos, analitikų nuomone, įnešė patį didžiausią indėlį“.

„Pačią sunkiausią naštą – minus 11,1 mlrd eurų – ant savo pečių užsimetė Vokietija. Paskui ją seka Lenkija, Didžioji Britanija ir Prancūzija“, – praneša leidinys.

„Jeigu vertintume pagal procentinį santykį nuo bendro Europos eksporto, – pralaimėjusiųjų sąrašas atrodo kitaip. Pavyzdžiui, Kipras prarado trečdalį savo eksporto į Rusiją. Skaudžiai smogė sankcijos Graikijai (-23%) ir Chorvatijai (-21%). […] Vokietija sumažino eksporto apimtis 13,4% lyginant su periodu iki sankcijų“, – detalizuoja leidinys.

nuostoliai nuo sankcijų„Šie rezultatai stebina dar ir todėl, kad idėja sankcijų pagalba pastatyti Rusiją į sunkią padėtį, panašu, kad neveikia. Po pradžioje prasidėjusių problemų rusų ekonomika atsistato, – konstatuoja autoriai. Recesijos riba peržengta – kaip rodo Bloomberg vertinimai, šiais ir sekančiais metais ekonomika gali išaugti 1,7%“.

„Visumoje galima tvirtinti, jog Rusija gerokai sumažino savo priklausomybę nuo Vakarų. Vietoje to, kad orientuotųsi tik į dolerį, Rusijos Centrinis bankas perka ir auksą“, – rašo Die Welt.

„Jau neužilgo šalis gali sugrįžti į valstybių gretas, turinčias pozityvų investicinį reitingą. Šių metų kovą pagrindinė reitingų agentūra pozityviai įvertino situaciją ekonomikoje“.

Leidinio nuomone, „Maskvai neužilgo bus priskirtas teigiamas kredito reitingas – tai tik laiko klausimas“. „Investuotojai jau ir be to pasirengę skolinti Rusijai pinigus. Vasarą, kai santykiai tarp Vašingtono ir Maskvos pasiekė dugną, Maskva gavo sau 3 milijardus dolerių finansų rinkose“.

„Finansų rinkose sankcijos tas pats, kas neegzistuoja, todėl ryšium su tuo gali sustiprėti spaudimas jų susilpninimui arba ir pilnam atšaukimui realios ekonomikos ribose“, – reziumuoja Die Welt žurnalistai.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 411

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...