infa.lt

Džiaugiamės, kad Lietuvoje nėra pabėgėlių? – Neilgam – netrukus Seime bus svarstoma pabėgėlių integracijos politika

05 spalio
13:56 2017

seimas

Spalio 9 d., pirmadienį, 9 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks Žmogaus teisių komiteto organizuojama konferencija „Pabėgėliai Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse: pabėgėlių integracija savivaldybėse“, kurioje bus aptarta pabėgėlių integracijos savivaldybėse geroji patirtis ir pristatyti naujausi prieglobsčio ir pabėgėlių integracijos politikos srities pakeitimai Šiaurės ir Baltijos šalyse.

Konferencijoje sveikinimo žodį tars Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas. Pranešimus apie viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimą užtikrinant prieglobsčio prašytojų priėmimo sąlygas, apie pabėgėlių integracijos politiką nacionaliniu ir vietos lygmeniu skaitys Lietuvos ir užsienio šalių kviestiniai svečiai iš Norvegijos, Švedijos ir Latvijos. Pranešėjai dalysis šalių patirtimi ir pristatys perspektyvas. Renginyje taip pat bus pristatytas prieglobstį gavusių užsieniečių integracijos politikos įgyvendinimo vertinimas ir integracijos procesų stebėsena, vyks diskusija.

Renginys organizuojamas bendradarbiaujant su Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje, Migracijos departamentu prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos socialinių tyrimų centru ir nevyriausybine organizacija „Diversity Development group“.

Konferencijos partneriai – Vidaus reikalų ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos savivaldybių asociacija, Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuras (UNHCR) Šiaurės Europai, Lietuvos Raudonasis Kryžius, Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“.

 

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“.

Programa.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. dešinysisultraradikalas    -  2017-10-07, 20:53

    aš iki paskutinės sekundės tikėjausi,kad Lietuvos politikai visgi eis Lenkijos,Vengrijos keliu,deja…Mūsų politprostitutės pasistengs,kad juodasnukiai gyvuliai būtų kuo arčiau mūsų,kad jie kvėpuotų mums į nugaras,kad jų būtų kuo daugiau,kad jie kenktų mums,rengtų teraktus…svarbu briuseliui į subinę sulysti,savigarbos nė už kapeiką!!!šlykštu gyventi tokioje valstybėje,valdomoje tokių simulikų ar panašių bekiaušių išskiedų [nuo žodžio išskysti].

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...