infa.lt

Rolandas Paksas: Po smurto Katalonijoje būtina šaukti neeilinę Europos Vadovų Tarybą

02 spalio
16:04 2017

Rolandas Paksas

Europos Parlamento narys, frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ vicepirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas kreipėsi į Europos Vadovų Tarybos pirmininką Donaldą Tuską, ragindamas jį kuo greičiau sušaukti neeilinę Europos Vadovų Tarybą.

„Nuotraukos iš Katalonijos visam pasauliui parodė tikrąjį šiandieninės „demokratijos“ veidą. Sukruvinti veidai, guminėmis kulkomis sužeisti žmonės, už plaukų tempiamos moterys. Už tai, kad norėjo pasinaudoti vienu iš esminių laisvės ir demokratijos instrumentu – referendumu.

Tai protu nesuvokiamas brutalus išpuolis, įvykdytas prieš laisva ir demokratine iki šiol laikytos Europos piliečius. Bet kokie pasiteisinimai dėl jėgos panaudojimo ir bandymai pateisinti Ispanijos valdžios organizuotą smurtą prieš taikius katalonus yra ciniški bei reiškia tik viena: visuomenės laisvių ir teisių suvaržymą pačiomis brutaliausiomis formomis“, – sakoma politiko pareiškime.

R. Pakso teigimu, tikros demokratijos nereikia ginti nei šautuvais, nei guminėmis lazdomis. Tokie veiksmai vienoje iš Europos valstybių akivaizdžiai prieštarauja pamatiniams Europos Sąjungos principams, žodžio ir susirinkimų laisvei.

„Brutaliais veiksmais Katalonijoje akivaizdžiai pažeista Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartiją, Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, Europos žmogaus teisių konvencija, daugelis kitų tarptautinės teisės normų.

Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją dėl Ispanijos vyriausybės veiksmų referendumo dėl Katalonijos nepriklausomybės metu 2017 m. spalio 1 dieną, raginu Jus kuo greičiau sušaukti neeilinę Europos Vadovų Tarybą“, – sakoma europarlamentaro laiške tarybos pirmininkui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Arūnas    -  2017-10-14, 18:11

    Ponas prezidente(!) Argi j8s is asmeninės patirties nesupratote, kad „demokratija, žožio laisvė ir panašiai tėra tik patogūs žodžiai… Patogūs žodžiai ir tik…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...