infa.lt

Septyniolika Seimo narių kreipėsi į EK pirmininką Ž.K. Junkerį prašydami netaikyti sankcijų migrantų kvotų atsisakiusioms šalims

17 rugsėjo
01:01 2017

Seimo nariai kreipėsi į Ž.K. Junkerį. Tik 17 Seimo narių.

Septyniolika Seimo narių iš įvairių Seimo frakcijų: Laurynas Kasčiūnas, Audronius Ažubalis, Paulius Saudargas, Žygimantas Pavilionis, Rimantas Jonas Dagys, Kazys Starkevičius, Vytautas Juozapaitis, Kęstutis Masiulis, Andrius Navickas, Kęstutis Glaveckas, Stasys Tumėnas, Arūnas Gumuliauskas, Rita Tamašūnienė bei kiti kreipėsi į Europos Komisijos Pirmininką Žaną Klodą Junkerį (Jean-Claude Juncker) prašydami nesvarstyti jokių sankcijų migrantų kvotų atsisakančioms šalims.

L. Kasčiūno teigimu, Europos Komisijos vadovas Ž. K. Junkeris savo metinėje kalboje pabrėžė būtinybę Europai kvėpuoti abiem plaučiais: „rytiniu ir vakariniu“. Procedūrų dėl sankcijų nutraukimas būtų puikus šių žodžių įrodymas praktiniais veiksmais. Migrantų krizė Europoje ir Europos Sąjungos (ES) sprendimai jos akivaizdoje neabejotinai buvo vienas sudėtingiausių iššūkių ES vienybei bei solidarumui.

Sprendimas migrantų krizę spręsti pritaikius kvotų sistemą ir paskirstant migrantų srautą tarp ES šalių narių buvo priimtas nepaisant dalies vyriausybių. Juo labiau šiam sprendimui ir ES vykdomai migrantų politikai nepritarė didelė dalis Europos valstybių piliečių. Tokiame kontekste būtina suvokti šio sprendimo sudėtingumą ir trapumą, o taip pat ir situaciją, kurioje yra atsidūrusios pirmiausia savo piliečiams atskaitingos, demokratiškai rinktos šalių narių vyriausybės.

„Vienareikšmiškai remiame ES siekį sukurti bendrą laisvės, saugumo ir teisingumo erdvę, tačiau atkreipiame dėmesį, kad atviras Bendrijos santykis su globalizacija įgavo pavojingas formas, o vis didesnis Bendrijos sienų atvėrimas visam pasauliui sudaro sąlygas Europos šalyse plisti terorizmui ir milžiniškoms socialinėms įtampoms, todėl tai – tiesioginė grėsmė šalių ir piliečių saugumui“, – dėstoma laiške Europos Komisijos Pirmininkui.

Nors Lietuva laikosi šio susitarimo, tačiau parlamentarai Europos Komisiją ragina gerbti Lenkijos, Vengrijos, Čekijos ir kitų ES narių suverenią teisę nesutikti su migrantų paskirstymo ES siūlymais, siejant ją su nacionalinio saugumo klausimu.

Kreipimasis į Europos Komisijos Pirmininką.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 190

Atsiliepimų 3

  1. lietuvis Motiejus    -  2017-09-18, 16:38

    labai teisingas prašymas.mums nereikia nei kvotų nei tų,kurie į tas kvotas patenka. Lietuva-lietuviams!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. ???    -  2017-09-18, 21:32

    Pritariu, dabar yra mūsų pareiga išsaugoti Lietuvą lietuvišką ateities kartoms

    Atsakyti į šį komentarą
  3. ESininkas    -  2017-09-19, 15:14

    Iškiliausi kaimo Cholopai nusiėmė kepures ir paprašė pono neduoti rykščių jų kaimo gyventojui, kad tas išdrįso nepaklusti ponui ir neįsileido į savo trobą gastroliuojančių čigonų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...