infa.lt

Kembridžo universiteto pamoka: visi baltieji žmonės – rasistai

04 rugpjūčio
16:35 2017

Kebridžo universitetas

Vienas juodaodis Kembridžo universiteto studentas neseniai pareiškė, jog „visi baltieji žmonės – rasistai“ (Tai buvo pasakyta kaip reakcija į šeštadienio neramumus rytinėje Londono dalyje, Dalstono rajone). Jis vardu Jason Osamede Okundaye. Taip pat jis yra bendruomenės „Juodieji ir etninės mažumos“ (Black and Minority Ethnic society) Kembridžo universitete pirmininkas, rašoma americanthinker.com tinklapyje.

Štai, ką jis parašė:

Visi baltieji žmonės – rasistai. Baltieji viduriniosios klasės atstovai, baltieji darbo klasės atstovai, baltieji vyrai, baltosios moterys, baltieji gėjai,, baltieji vaikai – vis jie, visi, jūs suprantate? (2017 liepos 29, 12:23;)

Dar vienas fantastiškai paradoksalus dalykas slypi tame, jog, jo nuomone, „baltieji viduriniosios klasės atstovai kolonizavo“ Dalstoną. Štai pilnas tekstas:

Tai absoliutus malonumas – matyti, kaip baltieji viduriniosios klasės atstovai demonstruoja nusivylimą dėl juodųjų žmonių, jų kolonizuotame Dalstone“ 2017 liepos 28, 11:42;

Žinoma, jeigu baltieji žmonės tvirtintų, jog Dalstonas formaliai kolonizuotas juodųjų žmonių, – antirasistai pavadintų juos rasistais. Tačiau, kadangi juodieji negali būti rasistais (jie „neturi valdžios“), tai toks pareiškimas irgi negali būti rasistiniu. Niekas iš to, ką kalba ar daro juodaodis žmogus negali būti rasistiška. Tai atitinka daugelio žmonių, o taip pat daugybės antiteroristinių teoretikų ir mokslininkų standartu, o kai kurie iš jų gali dėstyti ir Kembridžo universitete, kur mokosi mūsų herojus Okundaye.

Nestebina ir tai, jog kai tik ši naujiena paplito už Studentų sąjungos ir paties universiteto ribų, oficialus Kembridžo universiteto atstovas pareiškė: „Mūsų mokymo įstaiga užsiima šiuo klausimu, ir mes priimsime atitinkamą sprendimą“.

Bet, jeigu juodieji galėtų būti rasistais, tai ką tada gali padaryti Kembridžas šiuo atveju? Jason Okundaye nepadarė nieko neteisingo. Tai yra, daugelio Kembridžo teoretikų ir mokslininkų požiūriu, jis nepadarė nieko neteisingo. Jis – juodasis ir todėl negali būti rasistu. Jis gali būti tik auka. Bet ne įtariamuoju ir net ne laisvuoju agentu. Jis – juodaodis žmogus. Žmogus, turintis antirasistinių teorijų ir antirasistinės veiklos pagrindais suformuotą infantilią sąmonę .

Štai ką galima paskaityti Trinity koledžo (Kembridžas) Studentų sąjungos tinklapyje:

„BME (juodieji ir etninių mažumų atstovai) – šis terminas naudojamas Jungtinėje Karalystėje pažymint nebaltosios kilmės žmones“

Tokiu būdu, bendrija „Juodieji ir etninių mažumų atstovai“, panašu, remiasi tuo, jog visi baltieji žmonės turi kažką bendro. Tai yra, taip galvoja visi – nuo priskiriamų vidurinei klasei juodųjų (kaip Jason Okundaye), iki vargšų nepasiturinčių indėnų, gaunančių stipendiją. Tai yra, ši mokymo įstaiga yra rasistinė dėl tos paprastos priežasties, jog ji daro absoliutų akcentą į rasę ir odos spalvą. Ar galima sugalvoti geresnį apibūdinimą rasizmui, nei tai? Galų gale, rasizmas gali būti kaip pozityvus, taip ir negatyvus.

Tikėtina, bendrijos „Juodieji ir etninių mažumų atstovai“ nariai mano, jog jie praktikuoja ir dėsto pozityvų rasizmą, nors jie savo pačių atžvilgiu nenaudoja žodžio „rasizmas“. Pavyzdžiui, Kembridžo universitete yra akademiniai kursai, kurių metu studentams kalbama, jog „visi baltieji žmonės – rasistai“. Ten, suprantama, nenaudojamas šis kurstantis „diskursas“, kuri naudoja Jason Okundaye. Tačiau, jo pozicija yra panašaus teorinio ir akademinio rasizmo, nukreipto prieš baltuosius žmones, loginiu ir politiniu rezultatu.

Šių metų liepą Kembridžo universitete vyko serija seminarų tema „Kritinė rasinė teorija“. Taip pat jame vykdomi „tyrimai“ tokiu pavadinimu: „Rasizmas Jungtinėse Valstijose žymiai gilesnis, nei Trampo šalininkų fanatizmo pagrindas tarpe tų žmonių, kurie įsitikinę baltosios rasės pranašumu“ (Racism in the US runs far deeper than Trump’s white supremacist fanbase). Šio mokslinio darbo autoriumi yra Nicholas Guyatt, Kembridžo universiteto dėstytojas.

Dar didesnę reikšmę turi tai, kad Kembridžo universitetas paskelbė straipsnį, kuriame daroma tokia išvada: „negalima išskirti ar „demonizuoti“ „baltųjų darbo klasės atstovų“ ir apkaltinti juos rasizmu, kadangi iš tiesų visi baltieji žmonės yra rasistai (Tai aš manau yra klasinis prietaras).

Man kyla klausimas: o ar negaus Jason Okundaye vieno iš tų „apdovanojimų“, apie kuriuos Kembridžo universiteto Studentų sąjunga (Cambridge University Students’ Union) tik ką paskelbė savo „antirasistinės kampanijos“ fone? Kas gali būti geriau, nei būti ne paprastai antirasistu, o antirasistu, apkaltinančiu visus baltuosius?

Tačiau Jason Okundaye pats kasa sau duobę, nors jis ir yra Kembridžo universiteto studentas. Jeigu „visi baltieji žmonės yra rasistai“, tai dtada turi egzistuoti ir kažkokie rasistiniai tą įrodantys faktai. Pavyzdžiui, galbūt faktai apie DNR. O jeigu taip yra, kad baltieji žmonės nieko su tuo padaryti negali. Tai rasės klausimas. Tai genuose. Tai duotybė. Tai kam tada visi šie politiniai ir moraliniai pasipiktinimai? Tokiu atvejų baltojo rasizmo pasikeitima galima būtų sulyginti su odos spalvos pakeitimu ar pirštų skaičiaus ant rankos.

Taip pat paradoksalu tai, jog šis juodasis rasistas yra Kembridžo universiteto „grupės už lygybę“ narys. Nors jos nariais gali būti tik juodi ir rudi žmonės, daugelis baltųjų trockistų, komunistų ir progresyvistų iš viduriniosios klasės galėtų palaikyti ją pilna programa. Ir tai tie patys žmonės, prieš kuriuos Jason Okundaye nukreipia savo rasistinius pasisakymus.

Tai, žinoma, yra variacija labiau mandagesnio ir teoretinio rasizmo išpažįstamo akademinių sluoksnių atstovų ir tokių žmonių kaip Parlamento deputatas Diane Abbott (britų vidaus reikalų šešėlinė ministrė), kuri — prognozuojama — įkišo savo nosį į vykusius Dalstone neramumus.

Jeigu spręstume pagal jos ankstesnius pasisakymus, tai ji turi maždaug tokius pat įsitikinimus, kaip ir Jason Okundaye. Pavyzdžiui, 2012 metais ji rašė: „Baltieji žmonės mėgsta žaisti žaidimą „skaldyk ir valdyk“. Mes neturime žaisti jų žaidimo“.

1988 metais konferencijoje Filadelfijoje skirtoje tirti juodaodžių problemas, ji pareiškė, jog „rasizmą išrado britai“ Be to, ji padarė rasistinį pareiškimą baltųjų suomių medicinos seserų atžvilgiu.

Pats Jason Okundaye yra politinė ir loginė akademinio „antirasizmo“ pasekmė. Todėl mums teks surinkti šį derlių.

šaltinis: americanthinker.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...