infa.lt

Lietuvos prezidentė Vokietijos kanclerei Angelai Merkel įteikė valstybinį apdovanojimą

23 birželio
11:14 2017
Prezidentė apdovanoja Angelą Merkel

nuotrauka iš vaizdo įrašo prezidentas.lt

Penktadienis, birželio 23 d. (Briuselis). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vytauto Didžiojo ordino Didžiuoju kryžiumi apdovanojo Vokietijos Federacinės Respublikos Kanclerę Angelą Merkel. Vienas aukščiausių Lietuvos valstybės apdovanojimų Vokietijos vadovei įteiktas už atsakingą europinę lyderystę ir asmeninį indėlį stiprinant abiejų šalių politinį, gynybos, ekonominį, kultūrinį ir visuomeninį bendradarbiavimą.

Prezidentės teigimu, valstybinis apdovanojimas – padėka Vokietijos Kanclerei mūsų valstybės ir žmonių vardu už jos pastangas stiprinant Lietuvos ir visos Europos saugumą. Atsakinga ir drąsi Kanclerės pozicija daug prisidėjo prie Vokietijos sprendimo vadovauti priešakinių NATO pajėgų batalionui Lietuvoje. Grėsmių akivaizdoje jaučiame tvirtą Vokietijos paramą ir žinome, kad šia šalimi galime pasikliauti.

Vokietija supranta mūsų regionui ir visai Europai kylančius saugumo iššūkius. Dirbame išvien atremdami kibernetines ir informacines grėsmes, siekdami dar daugiau NATO gynybos priemonių regione.

Vokietijos Kanclerė Angela Merkel – atsakingos europinės lyderystės pavyzdys. Vokietija niekuomet nedvejojo įvardyti Rusijos atsakomybės dėl vykdomos agresijos Ukrainoje, o tvirta ir principinga jos pozicija padeda išlaikyti ES Rusijai taikomas sankcijas. Lietuva ir Vokietija taip pat sutaria dėl būtinybės stiprinti ES gynybinius pajėgumus ir Europos žmonių saugumą, skatinti ES konkurencingumą, plėtoti laisvąją prekybą.

Glaudūs abiejų valstybių santykiai atsispindi ir verslo bei žmonių ryšiuose. Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos ekonominių partnerių, kurios investicijos viršija 1,2 mlrd. eurų. Vokietijos kapitalo įmonės Lietuvoje yra sukūrusios per 17 tūkst. darbo vietų. Intensyviai vyksta ir visuomeninis, kultūrinis, mokslinis bendradarbiavimas. Lietuvos ir Vokietijos mokslininkai įgyvendina apie 50 bendrų tyrimo projektų, užmegzta beveik 60 miestų partnerysčių, Vokietijos keliautojai mielai renkasi Lietuvą – jų praėjusiais metais atvyko daugiau nei 170 tūkstančių.

Prezidentės spaudos tarnyba

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......