infa.lt

Konservatorė kreipiasi į susisiekimo ministrą dėl TSRS pergalės prieš Vokietiją simbolikos uždraudimo viešajame transporte

14 birželio
14:44 2017
Gintarė Skaistė

tsajunga.lt nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Gintarė Skaistė kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį siūlydama papildyti „Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisykles“ ir „Keleivinio kelių transporto priemonių apipavidalinimo nuostatus“, uždraudžiant viešajame transporte viešai eksponuoti nevalstybinę simboliką.

Pastaruoju metu, vykstant kariniams veiksmams Ukrainos teritorijoje, prorusiški kovotojai savo simboliu pasirinko Georgijaus juostą, kuri Rusijoje pradėta plačiai naudoti 2005 m., minint 60-ąsias Sovietų Sąjungos pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare metines. Nuo to laiko, Georgijaus juostos naudojimas aktyviai eksportuojamas į kaimynines valstybes. Taip, prisidengiant Sovietų Sąjungos pergalės paminėjimu, siekiama sukelti nostalgiją tiems laikams ir sustiprinti palankumą dabartinės Rusijos vykdomai politikai.

„Valstybės pareiga užtikrinti Lietuvos gyventojų teisę jaustis patogiai keliaujant viešuoju transportu, tiek fiziškai, tiek emociškai. Tuo metu šiandien galimybė keleiviui pasirinkti viešojo transporto priemonę yra ribota. Todėl abejotinos simbolikos naudojimas tokioje uždaroje erdvėje (kaip pvz., taksi automobilis) dažnai sukelia neigiamas emocijas, galimai kursto tautinę nesantaiką. Todėl, atsižvelgiant tiek į Lietuvos gyventojų skaudžias patirtis po Sovietų Sąjungos pergalės vykusios okupacijos metu, tiek į prorusiškų kovotojų veiksmus Ukrainoje, Georgijaus juostos viešas eksponavimas yra itin kontraversiškas“, – komentavo G. Skaistė.

Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvai vadinamoji Sovietų Sąjungos pergalė prieš nacistinę Vokietiją atnešė beveik pusę amžiaus trukusią okupaciją, kurios metu per 300 tūkst. gyventojų buvo ištremti į Sibirą, partizaniniame pasipriešinime žuvo daugiau nei 20 tūkst. piliečių.

infa.lt komentaras:
jau mokyklos istorijoje dėstoma, kad pergalė Antrajame pasauliniame kare buvo pasiekta visų sąjungininkų, į kurių tarpą įėjo ir dabartiniai NATO sąjungininkai (išskyrus Vokietiją) dėka, o ne vien TSRS pastangomis kaip čia bando teigti gerbiama TS-LKD atstovė. Todėl jos teiginys, kad okupaciją atnešė Sovietų Sąjungos pergalė, neatitinka tikrovės. Okupaciją atnešė komunistinio režimo siekis plėsti permanentinę proletariato revoliuciją visame pasaulyje. Atitinkamai ir Georgijaus juosta čia nevaidina tokio vaidmens, kokiu ją bando pristatyti TS-LKD atstovė. Kitu atveju reikėtų priekaištaut šiandienos sąjungininkams, kad jie padėjo TSRS nugalėti nacistinę Vokietiją. Gal nereikėjo?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 251

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Andrius    -  2017-06-15, 18:41

    fasistams nepatinka,kad jie pralaimejo kara

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......