infa.lt

Seimo komitete buvo bandoma slapčia keisti įstatymo projekto nuostatas ribojančias alkoholio vartojimą renginiuose

16 gegužės
13:37 2017
Agnė Širinskienė

Facebook nuotrauka

Įtariama, jog vienas Seimo Sveikatos reikalų komiteto biuro darbuotojas bandė savavališkai koreguoti Alkoholio kontrolės įstatymo projektą. Jeigu pirminė informacija pasitvirtins ir bus nustatyti dokumento klastojimo požymiai, bus kreiptasi į teisėsaugą.

Pasak Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės, iš pradžių, dar prieš įstatymo projektą svarstant komiteto posėdyje, įstatymo tekstas buvo biuro darbuotojo savavališkai pakoreguotas taip, kad nemokamuose renginiuose būtų leista prekiauti silpnesniais negu 7,5 laipsnio alkoholiniais gėrimais, nors komiteto išvados rengėjai buvo nusprendę priešingai – siūlyti komitetui nemokamuose renginiuose iš viso drausti prekybą alkoholiu. Laiku pastebėjus tokiai savavališkai korekcijai buvo užkirstas kelias.

Dokumentą taip pat bandyta keisti pašalinant nuostatas dėl reklamos ribojimo (konkrečiai, nuostatą, jog alkoholio reklama nelaikomas prekių ženklų, įmonių pavadinimų naudojimas), nors tai ir prieštaravo Vyriausybės išvadai, kuriai pritarė komitetas. Dėl tokio savavališko projekto taisymo buvo sudarytas klaidingas įspūdis, kad komitetas siekė pritarti ir pritarė draudimui  kavinėse, kitose mažmeninės prekybos vietose naudoti ženklintus prekių ženklais, įmonių pavadinimais įvairius atributus (skėčius, pelenines ir pan.). Kai tuo tarpu tokio siekio nei Vyriausybėje, nei komitete niekada nebuvo.

„Sveikatos reikalų komitetas posėdyje svarstė ir balsavo pritardamas Vyriausybės išvadai, tačiau vėliau, kai suredaguotas dokumentas buvo atneštas man pasirašyti, jame vėl nebuvo išlygų“, – sako Agnė Širinskienė.

Yra kreiptasi į Seimo kanclerę, prašant pradėti tarnybinio nusižengimo tyrimą patarėjo Egidijaus Jankausko atžvilgiu. Tai būtų jau ne pirmas tarnybinis patikrinimas dėl šio valstybės tarnautojo veiksmų per pastarąjį laikotarpį.

LVŽS frakcija tikisi, kad Seimo kanceliarija atliks išsamų tyrimą ir, jei bus nustatyti dokumentų klastojimo požymiai, kreipsis į atitinkamas teisėsaugos institucijas. Alkoholio prieinamumo mažinimas bei prevencija yra ir bus vienas iš prioritetinių LVŽS darbų nepaisant bandymų tam užkirsti kelią. LVŽS frakcija apgailestauja dėl tokios biuro darbuotojo veiklos, sukėlusios nerimą žiniasklaidoje. Tokie veiksmai diskredituoja Seimo darbą, valstybės tarnybą. Deja, bet būtent dėl šių veiksmų užtruko projekto galutinės redakcijos ir komiteto išvados paskelbimas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 173

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...