infa.lt

Erdogano šalininkai laimi referendume Turkijoje

16 balandžio
19:10 2017

EPA

Šiandien vyko referendumas Turkijoje.

Turkijos prezidento Redžepo Tajipo Erdogano įgaliojimų padidinimo šalininkai pirmauja nacionaliniame referendume, praneša vietos televizija su nuoroda į išankstinius duomenis pateiktus Aukščiausios rinkimų tarybos, pagal truputį daugiau nei pusės apdorotų balsavimo biuletenių duomenis.

Pasak minėtų duomenų, perėjimą nuo parlamentinės valdymo formos prie prezidentinės, palaikė 57% rinkėjų. Pagal vietos TV kanalo Habertuk informaciją, rinkėjų aktyvumas siekė 80%.

Rinkimų apylinkės užsidarė 14:00 Grinvičiaus laiku. Prieš referendumą vykusi kampanija stipriai suskaldė Turkiją, todėl skaičiuojant balsus visoje šalyje rezultatai dar gali pasikeisti.

Opozicinės Respublikonų liaudies partijos vadovybė paskelbė apie kažkokius „neteisėtus veiksmus“, kurie buvo vykdomi referendumo metu vyriausybės naudai.

Bendroje sumoje valdžia siūlo įtraukti į šalies Konstituciją 18 pataisų. Jų priėmimas reikš kardinalius politinius pasikeitimus šalyje.

Taip pat siūloma atšaukti premjero-ministro pareigybę, padidinti parlamento deputatų skaičių ir įvesti pakeitimus į teismų sistemą.

Turkijos vyriausybėje manoma, jog pataisų įtraukimas į Konstituciją supaprastins ir sustiprins šalies valdymo sistemą. Priešininkai tvirtina, jog su priimtais pasikeitimais šalis nusiris į diktatūrą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 58

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...