infa.lt

Gabrielius Landsbergis LNOBT vadovą Gintautą Kėvišą ragina trauktis iš pareigų

06 kovo
17:06 2017
Gintautas Kėvišas

Gintautas Kėvišas

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, reaguodamas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) antikorupcinį vertinimą dėl Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo Gintauto Kėvišo tam tikrų sprendimų, ragina pastarąjį trauktis iš pareigų.

„Dar praėjusią savaitę grupė Seimo TS-LKD frakcijos narių kreipėsi į Ministrą Pirmininką ir kultūros ministrę, abejodami LNOBT vadovo G. Kėvišo veiksmų teisėtumu, kai pelningą sutartį dėl koncertų organizavimo pasirašė teatro vadovo pavaduotojas su teatro vadovo sūnumi. Plika akimi matėsi, kad tai – tik formalumas, nes sprendimą akivaizdžiai turėjo priimti pats teatro vadovas.

STT mūsų nuogąstavimus tik patvirtino, – sakė G. Landsbergis. – G. Kėvišui siūlome pačiam priimti sprendimą ir atsistatydinti, o dėl sudariusios padėties nacionaliniame operos ir baleto teatre kitą savaitę kviesime Seime pasiaiškinti kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson“.

Primename STT išvadą, kad įstaigos vadovo nusišalinimas nuo sprendimų, kurie jam kelia tiesioginį interesų konfliktą, nepaneigia abejonių dėl priimamų sprendimų objektyvumo, sąžiningumo ir skaidrumo.

STT nagrinėjo informaciją dėl 390 tūkst. eurų vertės sutarčių, kurias teatras pernai pasirašė su Kipre registruotu koncertų organizatoriumi „Riverside Music“, kuriam vadovauja LNOBT vadovo G. Kėvišo sūnus Martynas Kėvišas. Pats Gintautas Kėvišas nuo sprendimų nusišalino, sutartis pasirašė jo pavaduotojas Naglis Stancikas.

Praėjusią savaitę Seimo TS-LKD frakcijos nariai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Vytautas Juozapaitis, Vytautas Kernagis, Monika Navickienė ir Ingrida Šimonytė kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį bei kultūros ministrę L. Ruokytę-Jonsson prašydami principingai įvertinti susidariusią padėtį ir sustabdyti Kultūros ministerijos skirtą 1,74 mln. eurų paramą teatro scenos rekonstrukcijai, kol nebus atliktas išsamus vadovo veiklos tyrimas.

Kreipimesi Seimo nariai taip pat prašė atšaukti 2016 m. skelbtą konkursą LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms užimti, kurį laimėjo einamosios kadencijos dar nebaigęs G. Kėvišas ir konkursą skelbti iš naujo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......