infa.lt

Seimo pirmininkas negali leisti, kad Ukraina dingtų iš politinės darbotvarkės

23 vasario
15:27 2017
Viktoras Pranckietis

Seimo kanceliarijos nuotrauka

Ketvirtadienį, vasario 23 d. Seimo Pirmininkas Viktoras Prankcietis susitiko su Ukrainos ambasadoriumi Volodymyru Jacenkivskiu ir aptarė artimiausius Seimo darbus nukreiptus Ukrainos palaikymui. Pasak parlamento vadovo, strateginis Lietuvos tikslas – kurti  saugumą ir stabilumą ne tik šalies viduje, bet ir kaimynystėje.

„Šiuo tikslu turime remti tolesnę Ukrainos integraciją į europines struktūras, reformų vykdymą, Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, išlaikyti tarptautinį Krymo okupacijos ir aneksijos nepripažinimą bei remti tarptautines pastangas sureguliuoti karinį konfliktą“, –  sako V. Pranckietis.

Kovo 16–18 dienomis Seimo Pirmininkas dalyvaus Romoje Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų susitikime, skirtame Romos sutarties 60-mečiui ir vienas iš klausimų, kuriuo Seimo Pirmininkas pasisakys –  Ukrainos klausimas.

„Negalime leisti, kad įvairių politinių permainų Europoje ir pasaulyje laikotarpiu Ukraina išnyktų iš politinės darbotvarkės. Tarptautiniuose parlamentarų forumuose, kuriuose man teks asmeniškai dalyvauti, aš aktyviai akcentuosiu paramą Ukrainai“, – sako Seimo  Pirmininkas.

Pasak V. Pranckiečio, ypatingą dėmesį šioje kadencijoje Seimas skirs Lietuvos Respublikos Seimo, Lenkijos Respublikos Seimo ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių trišalės bei Lietuvos Respublikos Seimo ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių dvišalės asamblėjų veiklai. Artimiausia trišalės asamblėjos sesija, kuriai vadovauja parlamentų vadovai, vyks Varšuvoje kovo 27–28 dienomis.

Seimas viename iš pirmųjų posėdžių, lapkričio 15 d. priėmė rezoliuciją „Dėl Lietuvos Respublikos užsienio, saugumo ir gynybos politikos nuoseklumo ir tęstinumo 2016–2020 metais“, kurioje numatyta veiksmus nukreipti Ukrainos palaikymui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 47

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kalkuliatorius intelekto neturi....

JAV

Poreikis metams virš 770 tonų, o per šiuos metus pasigamins iki tonos. Kiek reikės metų...

Pagaliau baigiasi Nigerio okupacija....

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...