infa.lt

Nedraugiškos Lietuvai propagandos tikslai – etniniu ir tautiniu pagrindu supriešinti Lietuvos žmones

10 vasario
14:32 2017
Tautinių Bendrijų Taryba

Seimo kanceliarijos (aut. O. Posaškova) nuotr.

Penktadienį, vasario 10 d. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis susitiko su Tautinių bendrijų taryba. Susitikimo metu Tarybos nariai pristatė aktualius klausimus ir išreiškė susirūpinimą dėl informacinių karų, vykdomų prieš Lietuvoje gyvenančias tautines  ir etnines bendruomenes, siekiant jų supriešinimo.

Pasak Tautinių bendrijų tarybos narių, yra aiškiai suvokiami nedraugiškos Lietuvai propagandos tikslai – etniniu ir tautiniu pagrindu supriešinti Lietuvoje gyvenančius žmones.

„Su Tautinių bendrijų taryba sutarėme, kad tautinių bendrijų politika – tai ne vien tik meninės saviveiklos kolektyvų, vaikų piešinių konkursų ir kitų panašių projektų finansavimas. Tai politika nukreipta valstybės gerovės kūrimui, tampriai susijusi su nacionaliniu saugumu ir užsienio politika“, – po pirmojo susitikimo su Tautinių bendrijų taryba sakė Seimo Pirmininkas.

Siekdami atsikratyti priešiškos propagandos įrankio įvaizdžio, Tarybos nariai siūlo, kad Lietuvoje nebūtų steigiamos politinės partijos tautiniu pagrindu. Jų teigimu, „tokių partijų veikla dažnai netarnauja visuomenės konsolidavimui, tautų santykių darnumui, sutelkimui bendram tikslui ir pilietinės visuomenės institucijų stiprinimui“.

28 narius turinti Taryba kreipėsi į parlamento vadovą dėl tautinių bendrijų politikos įtraukimo į Seimo ir jo komitetų darbotvarkę, įsteigiant Tautinių mažumų reikalų pakomitetį prie Seimo Žmogaus teisių komiteto. Bendrijų nariai taip pat prašė svarstyti pasiūlymus dėl Tautinių mažumų įstatymo, atsižvelgti į Regioninių kalbų chartiją ir svarstyti jos ratifikavimą.

Tautinių bendrijų taryba veikia kaip patariamoji Tautinių mažumų departamento institucija prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir atstovauja tautinėms bendruomenėms Lietuvos tautinių mažumų politikos koordinavimo klausimais.

Šiuo metu Tarybą sudaro 28 nariai: Lietuvos armėnų, azerbaidžaniečių, baltarusių, čėčėnų, estų, graikų, gruzinų, karaimų, kazachų, latvių, lenkų, libaniečių, moldavų ir rumunų, romų, rusų, totorių, ukrainiečių, uzbekų, vengrų, vokiečių ir žydų bendruomenių atstovai.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 75

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...